Jul Et Mad - Stairway To Heaven

UmutAras

Meşe Yosunu
#1
0ECFC503-DEB7-4D1B-8D02-631156500B32.jpeg
Notalar;
Üst Notalar;Aldehitler,Portakal,Bergamot

Orta Notalar;Bulgar Gülü,Nergis,Kırmızı Meyveler,Heliotrope

Alt Notalar;Beyaz Misk,Vanilya,Paçuli,Ambroksan,Kaşmir,Tütsü,
Barut
 

Ustad

Dr Hobbit, omurga önemlidir Kardeşim.
Yönetici
#2
Notalara bakınca yeni bir şey yok diyecektim ki barutu gördüm. Nasıl bir iş çıkarmış acaba?
 

baykalbul

Tanınan Üye
#6
Evde fişek doldurmuşluğum var :D . Barut kokusu bilirim. Kediotu gibi kokar ama o kadar hayvansal değil, daha çok benzine kaçan bir kokusu var ve hafif sayılır kokusu. Helioptere(Kediotu, genelde kökünden elde ediliyor olmalı, kökü çok keskin ve hayvansal tarzda kokar) de kullanılmış ve sanırım Barut kokusu ordan geliyor. Bunu firmaalr yapıyor yani olmayan bir kokuyu, başka bir koku notası veriyorsa böyle yapıyorlar ve daha gizemli ve merak oluyor . Mesela Benzoin kokusu da Badem'e benzediğinden mesela Givenchy Pi de badem koku notası resmi olarak açıklanmış ve Benzoin de. Ben pek şikayetçi değilim ama ne kadar etik, hoş tartışılır, tartışılabilinir bu yapılan :) .
 

Debussy

Moderator
Yönetici
#7
Ambroksan ve açık mavi sıvı rengi pek olumlu sinyaller vermedi bana, ambroksan parfumlerinin tonu böyle genelde piyasada :D. Cecile bir süredir olduğu gibi genele oynamıştır tahminim. Barut notası içeren birkaç parfüm denemiştim, az kullanıldığında varlığı yokluğu bir, oran önemli bir nevi :).
 

YILKANT

Administrator
Yönetici
#8
Vanilya ve sentetik misk, ambroxsan,tütsü bazlı bir koku olacak muhtemelen. Diğer notaların çok katkı yapacağını sanmam.Heliotrope anlam olarak kediotu olsa da parfümlerde kullanılan çiçeğinin diğer adı da yalancı vanilya çiçeğidir. Tozlu tatlıca bir kokusu vardır. Baruti tindrer i incelerken o kokuda denk gelmişti. Oradan biliyorum. Yani kokuda hayvansal bir nota yok bana göre. Ama olsa da misk ambroxsan ve vanilyadan çok da hissedilmeyecektir. Açılışta muhtemelen kısa süreli günümüz aldehiti olur ki eskiyi koklamış olana artık o nota tat vermiyor. Geçmişte kalmalıymış diyor insan. Bu parfüm için kendi adıma öngörüm ağır kokacağı ve sentetik yapısıyla baş ağrıtacağı yönünde.