Satış ve Takas Kuralları

Meseyosunu

Meseyosunu
Yönetici
#1
Satışın veya takasın amacı forum içinde yeni kokular deneme maksadıyla, denemeyenlerin yurtiçinde ulaşamadığı parfümlere ulaşımını sağlama, paylaşım ve ortak bir resme farklı gözlerle bakmak olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu nedenle kimsenin mağdur olmaması adına bazı kurallar koyma gerekliliği söz konusu. Kötü tecrübeler yaşamamak adına aşağıda yazılı kurallara uymamız doğru olacaktır. Kurallar genel manada bazı düzenlemeler içeriyor olsa da aslen anlatmak istediğimiz; forum kültürünün içinde kimsenin mağdur olmadan, ticari veya başkaca bir kazanç amacı güdülmeden kaynağı belli, öncelikle elinden çıkaranın güvendiği kaynaklardan temin ettiği, zaman içerisinde kendine hitap etmediğini düşündüğü, diğer tarafta bu kokuya ulaşamamış insanların ekonomik anlamda da mutlu olabileceği bir alanı kontrol altına almayı ifade etmektedir. Satış ve takas başlıkları sağlıklı ve problemsiz ilerlerse forumumuzda huzurun hakim olacağı malumunuzdur. Bu konuda sadece bizlerin gözlemleri yeterli gelmeyebilir. Tüm forum kullanıcılarının aramıza sızabilecek iyi niyetli olmayan kişilere karşı takipte olmaları ve gereken uyarıları bizlerle paylaşmalarını da özellikle sizlerden rica ediyoruz.

Satış ve Takas yapabilmek için uyulması zorunlu kurallar aşağıda belirtildiği gibidir.


1-Sadece başka kokulara kaynak yaratmak amacıyla kullanılmış Orjinal parfüm satışına izin verilmektedir. Hiç kullanılmamış kokuların satışı yasaktır.
2-Dekant satışı güvenilir ve açıkça belirtilebilir kaynaklardan temin edilmiş veya elinizde bulunan orijinal şişesine sahip oluduğunuz parfümlerden yapılabilmektedir.
3-Herkes eş zamanlı olarak sadece 1 tane satış başlığı açabilme hakkına sahiptir.
Tüm ürünlerin fiyatları ve alındığı yerler belirtilmelidir.
4-Satış başlığını yukarı taşımak amaçlı yazılara haftada sadece 1 kere izin verilmektedir.
5-Ürünler hakkında sorulara sadece özel msj yoluyla izin verilecektir.
6-Satış başlığı altına günlük konuşma yapılmasına izin verilmeyecektir.
7-Satış veya takas yapmanın amacı sadece kullanmaktan sıkıldığınız ve başka kokulara kaynak yaratmak amaçlı olmalı.
8-Satış veya takas yapma yetkisi için en az 1 ay süreli aktif üyelik ve 100 mesaj sınırı konulmuştur. Bu şartları sağlamadan habersizce açılan ilanlar hüküm ifade etmemektedir. Yönetimce fark edilmesinin akabinde silineceklerdir. Silininceye kadar forum kullanıcılarının zarar görmesi durumunda forum yönetimi bu alış verişlerden sorumlu tutulamayacaktır. Yetkisiz ilan açanların üyeliklerinin iptali yönetim tarafından değerlendirilecek; art niyet taşıyanların üyeliklerine ivedilikle son verilecektir.
9-Gerekli şartları taşıyan üyeler açacakları ilanı ve satışını ya da takasını yapacakları parfümlerin durumlarını içeren satış, takas taleplerini ilan açma iznine sunmak adına mutlak suretle yönetime özel mesaj yoluyla bildirmek zorundadır. Yönetim lüzum görmesi durumunda ilan açacak kişilerin iletişim veya kişisel bilgilerini forum kullanıcılarını hukuken korumak adına isteyebilir. Yönetimce onaylanmamış ilanları yayınlamak kesinlikle suçtur. Yaptırımları ağır olacaktır; bu nedenle yönetim ile diyalog kurmadan satış ilanı açan üyeler satış yetkisine sahip dahi olsalar uyarı yapmaksızın üyelikten çıkarılabileceklerdir.
10-Satışı veya takası yapılacak ürünler orijinal, kaynağı belirtilebilecek, alımına ait bilgiler istenildiğinde gösterilebilecek delillere sahip ürünler olmalıdır. İlanlarda açıkça kullanılmış ya da kullanıma uygun miktar belirtilmeli ürünlere ait fotoğraflarda hiç bir soru işaretine mahal bırakmayacak şekilde konulmalıdır. Alıcı ya da takas talebinde bulunacak üyenin ek bilgiler talebi olursa mümkün mertebe bu bilgilerin iletilmesi sağlanacaktır.
11-Satış ve takas için konulan asgari 100 mesaj yazmış ve 1 aylık üyelik süresini doldurmuş olmanız gerekmektedir. Gerekli mesaj sayısına ve süre şartına ulaştıktan sonra forum yöneticilerine özel mesaj yoluyla ulaşarak gerekli izin verildikten sonra satış başlığını oluşturabilirsiniz.
12-Satış veya takas başlıklarından alım satım veya takas konularında: açılan ilandaki ürün ile gelen ürün arasında farklılıklar olması satıcı veya takas ilanı sahibinin ürünü yollamaması, geciktirmesi, iletişimi koparması, sorulara yanıt vermemesi gibi sorunlar ilana yazarak değil önce yönetime özel mesaj ile bilgi verilerek yapılacaktır. Eğer yönetimin çabalarıyla sonuç alınamazsa, durum ile ilgili konu açılarak mağduriyete sebep olan kişi ifşa edilebilecek ve üyeliğine son verilecektir.
13-Satış veya takası amacı forum kültürünün aksine ticari olamaz. Bu düsturla hareket edilmesi esas olup; fahiş bir fiyat konulan satış ilanlarına kesinlikle onay verilmeyecektir. Rayiç tespiti ilgili ürünün satışının yapıldığı siteler olup; fiyat kontrolü yapılıp yönetimce fiyatın güncellenmesi ya da bu yapılamıyorsa başlığın iptali sağlanacaktır.
14-Ticari olduğunu düşündürecek çok adetli satışlara kesinlikle izin verilmeyecektir. Forumun ticari bir alan olmadığı sadece parfüm severlere hizmet için gerekli bilgilerin bulunacağı bir alan olmasının sağlanması adına gerekli her türlü kuralın değerlendirilerek konacağını şimdiden belirtmek isteriz.
15-Satış başlıklarında espirili bir ifade de olsa ticari jargona ait sözcüklerin konulmamasına özen gösterilmeli. İlanlarda satışın ticari amaç taşımadığı unutulmamalıdır.
16-Tester tabir edilen satışı hukuken de suç teşkil eden ürünlerin satışı ve takas yapılması orijinallik durumu gözetilmeksizin yasaktır.
17-Özel olarak iletişim yöntemleriyle satış,takas forumu veya yönetimi bağlamamaktadır. Böylelikle oluşabilecek mağduriyetten yönetim sorumlu tutulamaz.
18-Satışlardan veya takaslardan kaynaklacak tüm mağduriyetlerden forumumuz sorumlu değildir. Bu nedenle sağlıklı iletişim kuramadığınız, güvenmediğiniz kimselerle alış-veriş yapmamanızı, adınızın lekelenmemesi adına kendinizce güven duymadığınız kaynağının akibeti belirsiz ürünleri satış başlıklarına koymamanızı özellikle rica ediyoruz.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
#2
Kurallar akabinde satis yapacak arkadaslara hayirli satislar dilerim ayrica forumada hayirli olmasini diliyorum...


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

YILKANT

Administrator
Yönetici
#5
7. Kural varya bittim ya çok doğal çok güzel olmuş düşüncesi doğal parfüm hobisi öyle davranmalı bencede👍
Forumlar malesef tüccar dolu Özay bey. Sadece parfüm forumları değil hem de tüm forumlar. Bu 7. Madde aslen kuraldan öte manifestosu forumumuzun. İsteğimiz çok net: forumdaşlarımız, arkadaşlarımız, dostlarımız üzerinden kimsenin ticari rant, çıkar v.s. sağlamasına izin vermeyeceğiz. Bu hobinin içinde parfümsever kimliğine bürünmüş amacı kazanç olan insanları aramızda barındırmayacağız Düsturumuz budur.
 
#6
Forumlar malesef tüccar dolu Özay bey. Sadece parfüm forumları değil hem de tüm forumlar. Bu 7. Madde aslen kuraldan öte manifestosu forumumuzun. İsteğimiz çok net: forumdaşlarımız, arkadaşlarımız, dostlarımız üzerinden kimsenin ticari rant, çıkar v.s. sağlamasına izin vermeyeceğiz. Bu hobinin içinde parfümsever kimliğine bürünmüş amacı kazanç olan insanları aramızda barındırmayacağız Düsturumuz budur.
Evet bende o eski günleri geri istiyorum, parfüm alıp kokudan sıkılıp bütçe oluşturmak için satıp sırf yeni parfüm almak aşkına ve adına zararına bile satmayı gözen alan parfüm severmi doğal , gelip birde direk 500 tane koku ile birden dükkan açanmı doğal işte dediğiniz gibi bunları gözden kaçırmamak gerekiyor.
Onlar doğallığı bozuyor . 500 mesaj limiti koyan kan emiciler örnek benden başkası olamaz diyen aşağılıklar .
 

YILKANT

Administrator
Yönetici
#8
Bende bu sebeplerden aranıza katılmak istedim...gerçekten artık sadece ticaret hane gibi görünen forumlar beni de çok rahatsız ediyor...emek verip günlerce uğraşıp parfüm incelemeleri yazıyorum adminlerden tek yorum gelmiyor...yazık gerçekten çok yazık :(
Hoşgeldiniz. Sefa getirdiniz.
 

YILKANT

Administrator
Yönetici
#9
Hoş buldum efendim ne güzel böyle karşılanmak :)
Lütfen burada kendinizi rahat hissedin. Burada kokuları konuşmak bizlerin amacı. Bildiklerimizi paylaşmak, bilmediklerimizi öğrenmek. Tecrübelerinizle bizlere yapacağınız katkıdan en ufak şüphemiz yok. Başka mecralarda kim ne yapar bilmeyiz ancak burada seviyeli ve bu kültüre ait saygın insanlarla birarada keyifli sohbetler etmek arzusundayız. Bu minvalde değerli incelemelerinizi burada görmekten mutluluk duyarız.
 
Son düzenleme:
#18
Bıkkınlık getiren konulardan bir tanesiydi bu forumların artık ticarethane mantığı. az olsun öz olsun kaliteli içerik ve kaliteli yazarlar olsun diyerek aranıza katıldım herkese iyi kokunmalar :)
 
Son düzenleme: