İlk Defa Deneme Fırsatı Bulduğunuz Parfümler

Jsp burvuru deneme fırsatım oldu. Koku oraya buraya savrulduktan sonra hafif tatlılık içeren gül ve selvi teması üzerinde karar kıldı. Uzun süre aynı cizgide devam ettikten sonra sadece odunsu tene yakın bir koku bıraktı.
Farklı bir deneyim. Güzel buldum. Ama sık aralıklarla kullanımda sıkabilir.
 

xPixa

Aktif Üye
Son 1-2 haftadır ilk defa denediğim birkaç parfüm oldu. Bu kokular hakkında tecrübelerimi kısaca şöyle aktarabilirim;

Roja Dove Amber Aoud: Açılış kısmındaki reçelimsi gül temasını oldukça beğendim hatta bayıldım fakat ilk sıktıktan yaklaşık 45-50 dk sonra ortaya çıkan koku profili çok Orta Doğulu ve bizim coğrafyamız için pek güzel karşılanmayacağını düşünüyorum.

Roja Dove Danger: Açılışı oldukça ferah başlıyor ve sonrasında çok pürüzsüz bir yasemin-lavanta birleşimi ortamı ele geçiriyor. Her kıyafetle her mevsimde kullanılacak kokulardan biri. Kişisel olarak oldukça beğendim.

Roja Dove Fetish: İnternet yorumlarını okuduktan sonra oldukça hayvansal bir deri bekliyordum fakat hiç de öyle bir şey koklamadım. İlk sıktığınız anda tütsülü-odunumsu yapıda bir deri sizi karşılıyor ve sonrasında tarçın inanılmaz şekilde baskın hale geliyor. Hayatımda kokladığım açık ara en doğal tarçın kokusuydu. Sanki elime bir çubuk tarçın almışım da onu kokluyormuşum gibi hissettim. Sıcak baharatlı ve oldukça naif bir yapı.

MFK Oud Cashmere Mood: Bugüne kadar popüler niş markalarının ürettiği oud temalı kokular içerisinde kokladığım en egzotik parfüm. İlk 3 saati çok sert ve kaliteli bir mazot gibi kokarken sonrasında vanilya ile yumuşayan bir oud kokusu egemen hale geliyor. Yumuşayana kadar katlanabilmek oldukça zor fakat oud temasının hakkını buram buram veren çok kaliteli bir çalışma. Velvet Mood'u da çok merak ediyordum fakat onun tester şişesi bomboştu. Artık başka bahara kaldı Velvet Mood'u denemek.

Tom Ford Beau de Jour: Bu sene designer serisine çıkan halini deneyimledim. Zino'ya açıkçası pek benzetemedim. Zino çok daha sıcak, balzamsı ve odunsu yapıda iken bu arkadaş oldukça ferah baharatlı. Zino'nun çok uzaktan ilkbaharlık kuzeni gibi bir şey. Böyle dememe rağmen ben iki koku arasında ortak birkaç nota dışında bir benzerlik bulamadım. Bu arada Beau de Jour ilkbaharlık muazzam bir parfüm olmuş. Tam böyle olgun erkek kokusu. Kot pantolon ve gömleğinizi giyip ferah ferah kullanın. Designer kısmında güncel satılan parfümler içinde en kaliteli ilk 5 listesine direk giriş yapar.
 
Dior homme 2020 parfum orjinalinden farkli bir chypre havasina burunmus ozellikle onlari Guerlain homme serisine benziyor.

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Kemi hayat deneme fırsatım oldu.
Ormanda nemli bir günde ağaç yapraklarını toplayıp hepsini bir kaba doldurup ezmissiniz gibi sanki. Bana hissettirdikleri bu oldu. Oud kullanımı bana çok hoş geldi. Safran ve paculi den mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama ferah, nane benzeri bir etki hissediyorum. Tüm bunlar acı portakal ve baharatlar ile birlikte hoş bir kompozisyon oluşturuyor.
Spliti yapılırsa kenara azcik koysak güzel olur sanki.:):)
 

xPixa

Aktif Üye
Dior Homme 2020

Bugün Sephora'da nihayet deneme fırsatı bulabildim ve kısa bir şekilde birkaç cümle ile özetleyeceğim. Öncelikle şunu söylemeliyim ki gerçekten 15 yıldır mevcut olan Dior Homme serisinin en dandik ve en sıradan parfümü olmuş. Oldukça genel beğeniye oynayan, sıradan, herhangi bir derinliği olmayan jenerik ferah baharatlı bir koku. Ne elegant bir yapısı var ne de dolgun bir kısmı; öyle bomboş bir koku gerçekten. Sauvage EDT'nin daha yumuşak, baş ağrısı yapan kısımlarının törpülenmiş hali gibi resmen. Yazık gerçekten ne diyeyim. Ha bu arada kötü kokmuyor ama Dior Homme serisinin şanına ve ismine de hiç yakışmıyor.
 
tauer les annees 25 bis denedim. Kokuyu direk çocuk öksürük şurubu ya da çocuk aspirini kıvamında açıldı. Zencefil benzoin iris ve narenciye birleşince demek ki böyle bir hissiyat oluşuyormuş. Kötü değil. Ancak tercih edeceğim koku olmaz sanırım.
 
tauer les annees 25 bis denedim. Kokuyu direk çocuk öksürük şurubu ya da çocuk aspirini kıvamında açıldı. Zencefil benzoin iris ve narenciye birleşince demek ki böyle bir hissiyat oluşuyormuş. Kötü değil. Ancak tercih edeceğim koku olmaz sanırım.
Bu marka fakat hangi parfümüydü tam hatırlayamıyorum sanırım bu denediğiniz parfümdü , bende direk eskiden kullandığımız pelikan silgi çağrışımı yapmıştı :)

IMG_20200320_223956.jpg
 
Son düzenleme:
Amouage Opus XI

Vetiver ve cypriol yağının, kuru baharatlarla birlikle oluşturduğu ıslak, anason çağrışımları yapan, anason çağrışımının getirdiği mürekkepsi, ilaçsı, insülin hissi ile birlikte tekinsizliği arşa çıkan, fazlasıyla topraksı, herbal nüansların kararında tatlılığı ile dengelenmiş kararında animallikle zengin, fazlasıyla kompleks, ay ışığı altındaki toprağın üzerine dökülmüş mazotun siyahın en siyah tonu şeklinde görüldüğü bir görseli anımsatan, iyiye dair kesinlikle içinde hiçbir şey barındırmayan topraksı, animal, kuru, karanlık ve dumanlı oud ile birlikte oluşturulmuş bir deri akoru Opus XI. Yürüyen bir deri ceket.

Gucci Guilty Absolute un daha kompleks ve karanlık, dezenfekte edilmiş hali. Private Label ile de fazlaca benzerlikler içerse de farklı kollara ayrılan kokular. Bu iki kokuyu beğenen arkadaşların kesinlikle denemesi gerek. Bir şişesine sahip olanlar gerçekten çok şanslı :)

 
Tom Ford Patchouli Absolu

Çok yoğun olmayan bir kuru, toprak deri ile baharatsı bir düzlemde açılan koku dipten gelen biraz kadife, şekersi bir tatlılıkla zenginleşiyor. Deri hissinin ortadan kaybolması ile birlikte kadife, metalik ve pudramsı gül kurusu baharatlarla birlikte hissediliyor. Daha pamuk şeker kıvamında bir yapı mevcut. Kuru topraksılık zaman zaman hissedilse de tatlı kadife yapı daha güçlü. Baharat kullanımı Tobacco Vanilledeki kuru baharatları, özellikle de ön planda hissedilen karanfili andırır biçimde. Metalik, kuru ve tatlı. Net bir şekilde hissedilen ve neredeyse kokuya tamamen hakim olan kuru metalik tatlı karanfil ile kuru odunsuların yarattığı Pomegranate Noir dumansılığı da mevcut. Metalikliği ilginç bir şekilde malt, buğday çağrışımları yapıyor. Çok güçlü olmadan, alt çizgide hissedilen herbal ve topraksı detaylar, bozuk bir çamaşır makinesinin kireçli rezistansını ya da giderleri bozulmuş bir lavabodaki metalik, küflü ve nemli havasızlık hissi anımsamaları yaratmakta.

Sonlara doğru sentetik gül hissinin artmasıyla birlikte fazlaca “Lost Cherry” deki bayık kirazsı tatlılığı andıran bir hale bürünüyor. Bu kısım biraz da Eldo Archives 69 daki sentetik kirazsı ekşi gül yapısını da çağrıştırmakta. Bu şekilde sonlanıyor. Aslında kabataslak bakıldığında Noir de Noir vari paçuli ve gül kurusu kombinasyonu artı Tobacco Vanille vari kuru metalik karanfil artı gövdede oluşan amber ve kiraz ekşiliğinde bayık metalik bir tatlılık olarak da özetlenebilirdi Patchouli Absolu ama fazlasıyla dağınık bir koku. Bu da onu belki yanlışlıkla yaratılmış farklı, kompleks bir yapıya itiyor. Patchouli Absolu bana hissettirdiği farklı çağrışım ve imgelerle, alakalı alakasız denediğim bir çok kokuyu bana alakalı alakasız şekilde tekrar hatırlatmasıyla denemekten keyif aldığım ve oldukça beğendiğim bir koku oldu. Değindiğim noktalar kimsenin gözünü korkutmasın, fazlasıyla lüks hissiyatı içeren ( ki Noir de Noir ve Tobacco Vanille den fazlaca bir şeyler içerdiğini düşünüyorum.) belli beklentileri de fazlasıyla karşılayacak bir koku. Bendeki en büyük eksisi paçuli namına aşırı bir şeyler görememek ve kokunun ortasındaki anlamlandıramadığım şekilde hissedilen boşluk hissi oldu. Onun dışında denemesi gayet keyifli bir koku Patchouli Absolu.

 

Suox

Meşe Yosunu
Son 2 hafta içerisinde denediklerim.
-Atkinsons British Bouquet :Basit bir metalik citrus,kalite hissiyatı göremedim koku güzelliği olarakta beğenmedim.
-Annick Goutal Eau Du Sud:Fena bir citrus değil ,kalp notaları sevdim,dip notaları biraz basi,değişkenlik gösteriyor, ancak genel koku güzelliği olarak şişeli alınacak listeme eklenmedi.
-Frederic Malle Angeliques Sous La Pluiel:Koksa güzel kokacak ama neredeyse yarım saat süren bir kalıcılığı ancak var,koku olarak gayet başarılı.
-Penhaligons Blenheim Bouquet:Buruk ve eski kokan bir limondan başka doğru dürüst birşey hissetmedim.
-Maitre Parfumeur Gantier Racine:Tomford Grey vetivere oldukça benzettim vetiver sevenler deneyebilir.
-Sean john unforgivable:Çakma aromatik fujer hiç beğenmedim.
-Narciso Rodriguez For Him Edt :Mfk yapımı açılışı Fahrenheit’ı biraz anımsatan sonrası açıklanan notalar ile alakası olmayan eh işte bir koku.
-Ormonde Jayne Zizan:Büyük hayalkırıklığı.Uyarılmıştım söz dinlemedim.
-Serge Lutens Borneo 1834:Tek kelime ile açıklamak gerekirse iyi.
-Hermes Terre d’hermes Eau tres Fraiche:Ellena yapımı güzel bir yazlık,şişeli alınacaklar listemde.Ünisex olarakta kullanılabilir.
-Gianfranco Ferre For Man Vintage:Şu ana kadar denediğim ve kullandığım kokular içerisinde beni en çok etkileyen parfümlerden biri oldu,hakkında söyleyecek çok şeyim var.
-Cartier Santos De Cartier Vintage:Çok az hissedilen meşeyosunu hariç ben çok etkilenmedim sıradan buldum biraz.
-Guerlain Coriolan Vintage:Yine beğendiğim bir koku oldu.
-Ysl Jazz Vintage:Sevenine saygım sonsuz ancak ben abartıldığı kadar başarılı bulmadım.
-MDCİ Cypre palatin:Koku olarak iddialı olmasada fena değil ancak o paralar verilip alınması fp olarak hayal kırıklığı yaşatır diye düşünüyorum.

Bu hafta deneyeceklerim

-Guerlain Derby Vintage
-Gucci Envy Vintage
-J.F Schwarzlose Berlin 1A-33
-Mfk Apls
-Rogue İllumınee Mousse
-État Libre Toreros
-Lm Extreme Oud
-Amouage Epic
 
Son düzenleme:
Son 2 hafta içerisinde denediklerim.
-Atkinsons British Bouquet :Basit bir metalik citrus,kalite hissiyatı göremedim koku güzelliği olarakta beğenmedim.
-Annick Goutal Eau Du Sud:Fena bir citrus değil ,kalp notaları sevdim,dip notaları biraz basi,değişkenlik gösteriyor, ancak genel koku güzelliği olarak şişeli alınacak listeme eklenmedi.
-Frederic Malle Angeliques Sous La Pluiel:Koksa güzel kokacak ama neredeyse yarım saat süren bir kalıcılığı ancak var,koku olarak gayet başarılı.
-Penhaligons Blenheim Bouquet:Buruk ve eski kokan bir limondan başka doğru dürüst birşey hissetmedim.
-Maitre Parfumeur Gantier Racine:Tomford Grey vetivere oldukça benzettim vetiver sevenler deneyebilir.
-Sean john unforgivable:Çakma aromatik fujer hiç beğenmedim.
-Narciso Rodriguez For Him Edt :Mfk yapımı açılışı Fahrenheit’ı biraz anımsatan sonrası açıklanan notalar ile alakası olmayan eh işte bir koku.
-Ormonde Jayne Zizan:Büyük hayalkırıklığı.Uyarılmıştım söz dinlemedim.
-Serge Lutens Borneo 1834:Tek kelime ile açıklamak gerekirse iyi.
-Hermes Terre d’hermes Eau tres Fraiche:Ellena yapımı güzel bir yazlık,şişeli alınacaklar listemde.Ünisex olarakta kullanılabilir.
-Gianfranco Ferre For Man Vintage:Şu ana kadar denediğim ve kullandığım kokular içerisinde beni en çok etkileyen parfümlerden biri oldu,hakkında söyleyecek çok şeyim var.
-Cartier Santos De Cartier Vintage:Çok az hissedilen meşeyosunu hariç ben çok etkilenmedim sıradan buldum biraz.
-Guerlain Coriolan Vintage:Yine beğendiğim bir koku oldu.
-Ysl Jazz Vintage:Sevenine saygım sonsuz ancak ben abartıldığı kadar başarılı bulmadım.
-MDCİ Cypre palatin:Koku olarak iddialı olmasada fena değil ancak o paralar verilip alınması fp olarak hayal kırıklığı yaşatır diye düşünüyorum.

Bu hafta deneyeceklerim

-Guerlain Derby Vintage
-Gucci Envy Vintage
-J.F Schwarzlose Berlin 1A-33
-Mfk Apls
-Rogue İllumınee Mousse
-État Libre Toreros
-Lm Extreme Oud
-Amouage Epic
Son 2 hafta içerisinde denediklerim.
-Atkinsons British Bouquet :Basit bir metalik citrus,kalite hissiyatı göremedim koku güzelliği olarakta beğenmedim.
-Annick Goutal Eau Du Sud:Fena bir citrus değil ,kalp notaları sevdim,dip notaları biraz basi,değişkenlik gösteriyor, ancak genel koku güzelliği olarak şişeli alınacak listeme eklenmedi.
-Frederic Malle Angeliques Sous La Pluiel:Koksa güzel kokacak ama neredeyse yarım saat süren bir kalıcılığı ancak var,koku olarak gayet başarılı.
-Penhaligons Blenheim Bouquet:Buruk ve eski kokan bir limondan başka doğru dürüst birşey hissetmedim.
-Maitre Parfumeur Gantier Racine:Tomford Grey vetivere oldukça benzettim vetiver sevenler deneyebilir.
-Sean john unforgivable:Çakma aromatik fujer hiç beğenmedim.
-Narciso Rodriguez For Him Edt :Mfk yapımı açılışı Fahrenheit’ı biraz anımsatan sonrası açıklanan notalar ile alakası olmayan eh işte bir koku.
-Ormonde Jayne Zizan:Büyük hayalkırıklığı.Uyarılmıştım söz dinlemedim.
-Serge Lutens Borneo 1834:Tek kelime ile açıklamak gerekirse iyi.
-Hermes Terre d’hermes Eau tres Fraiche:Ellena yapımı güzel bir yazlık,şişeli alınacaklar listemde.Ünisex olarakta kullanılabilir.
-Gianfranco Ferre For Man Vintage:Şu ana kadar denediğim ve kullandığım kokular içerisinde beni en çok etkileyen parfümlerden biri oldu,hakkında söyleyecek çok şeyim var.
-Cartier Santos De Cartier Vintage:Çok az hissedilen meşeyosunu hariç ben çok etkilenmedim sıradan buldum biraz.
-Guerlain Coriolan Vintage:Yine beğendiğim bir koku oldu.
-Ysl Jazz Vintage:Sevenine saygım sonsuz ancak ben abartıldığı kadar başarılı bulmadım.
-MDCİ Cypre palatin:Koku olarak iddialı olmasada fena değil ancak o paralar verilip alınması fp olarak hayal kırıklığı yaşatır diye düşünüyorum.

Bu hafta deneyeceklerim

-Guerlain Derby Vintage
-Gucci Envy Vintage
-J.F Schwarzlose Berlin 1A-33
-Mfk Apls
-Rogue İllumınee Mousse
-État Libre Toreros
-Lm Extreme Oud
-Amouage Epic
Bu seride 2 parfüm var ki ;) bu iki parfüme özel bir zaman ayırmanızı tavsiye ederim :)
 
Son 1-2 haftadır aşağıdaki 4 kokuyu deniyordum. Birine bayıldım üçünü bir daha koklayasım yok :D

Anatole Lebreton Grimoire: Sözcük anlamı büyü kitabıymış, çook eski bir FRP oyuncusu olarak hiç duymadığımı, ayrıca kokuyu büyüyle hiç ilişkilendiremediğimi de belirteyim. Kesif kimyon, idrar kokusu diğer tüm notalara baskın. Sokakta yaşayan, akli durumu yerinde olmayan dilenciler aniden yanınızda belirdiğinde aldığınız koku. Saldırgan, tahammülü zor. Zorlayarak sedir, lavanta, samansı kurumuş otlar algıladım. Karanlık değil, beni orta çağ zindanlara götürmedi. Hakkındaki “terk edilmiş benzin istasyonu tuvaleti” benzetmesine katılıyorum, kim niye böyle kokmak ister bilemedim. @YILKANT üstada bu ilginç tecrübe için teşekkürler :ROFLMAO:

Amouage Journey Man: Amouage listeme Interlude ve Memoir arkasından 3. sırayla giriş yaptı. Keskin biberli, sulu bergamotlu açılış tütsülü tütüne ilerliyor, baharatlı deriyle bitiyor. Baharatlı ama çok ferah, Siçuan biberini en çok bu kokuda beğendim. Bence sadece sonbahar kış değil rüzgarlı ilkbahar günlerinde bile kullanılır. Adıyla uyumlu, Baharat Yolu’nda muazzam bir yolculuk. Şişeli alınır (y)

Amouage Reflection Man: Jenerik, pürüzsüz, çiçeksi, çok az odunsu parfüm. Harman doğal ve modern, yasemin, ylang ylang ve pudralı vanilya kokuları geldi bana. Çiçeksilik fazla, bana göre değil ancak beğeneni çok olur.

Amouage Bracken Man: Denediğim en kötü Amouage. Arka planda kalan çok doğal, yemyeşil bir fujer altyapısı var ama tarçın-karanfil kombinasyonu bence çok alakasız olmuş. Kokuyu renklendirip hareketlendirmek yerine karıştırıp dağıtmış :rolleyes:. Beni rahatsız etti, markaya da yakıştıramadım.

Deneyler sonrası Amouage beğeni sıralamam:

Interlude > Memoir > Journey > Honour > Jubilation > Reflection > Epic > Bracken
 

Suox

Meşe Yosunu
Son 1-2 haftadır aşağıdaki 4 kokuyu deniyordum. Birine bayıldım üçünü bir daha koklayasım yok :D

Anatole Lebreton Grimoire: Sözcük anlamı büyü kitabıymış, çook eski bir FRP oyuncusu olarak hiç duymadığımı, ayrıca kokuyu büyüyle hiç ilişkilendiremediğimi de belirteyim. Kesif kimyon, idrar kokusu diğer tüm notalara baskın. Sokakta yaşayan, akli durumu yerinde olmayan dilenciler aniden yanınızda belirdiğinde aldığınız koku. Saldırgan, tahammülü zor. Zorlayarak sedir, lavanta, samansı kurumuş otlar algıladım. Karanlık değil, beni orta çağ zindanlara götürmedi. Hakkındaki “terk edilmiş benzin istasyonu tuvaleti” benzetmesine katılıyorum, kim niye böyle kokmak ister bilemedim. @YILKANT üstada bu ilginç tecrübe için teşekkürler :ROFLMAO:

Amouage Journey Man: Amouage listeme Interlude ve Memoir arkasından 3. sırayla giriş yaptı. Keskin biberli, sulu bergamotlu açılış tütsülü tütüne ilerliyor, baharatlı deriyle bitiyor. Baharatlı ama çok ferah, Siçuan biberini en çok bu kokuda beğendim. Bence sadece sonbahar kış değil rüzgarlı ilkbahar günlerinde bile kullanılır. Adıyla uyumlu, Baharat Yolu’nda muazzam bir yolculuk. Şişeli alınır (y)

Amouage Reflection Man: Jenerik, pürüzsüz, çiçeksi, çok az odunsu parfüm. Harman doğal ve modern, yasemin, ylang ylang ve pudralı vanilya kokuları geldi bana. Çiçeksilik fazla, bana göre değil ancak beğeneni çok olur.

Amouage Bracken Man: Denediğim en kötü Amouage. Arka planda kalan çok doğal, yemyeşil bir fujer altyapısı var ama tarçın-karanfil kombinasyonu bence çok alakasız olmuş. Kokuyu renklendirip hareketlendirmek yerine karıştırıp dağıtmış :rolleyes:. Beni rahatsız etti, markaya da yakıştıramadım.

Deneyler sonrası Amouage beğeni sıralamam:

Interlude > Memoir > Journey > Honour > Jubilation > Reflection > Epic > Bracken
Ellerine sağlık Nida hocam istifade ettik.