Puredistance M

Suox

Meşe Yosunu
#1
2010 yılında Roja Dove tarafından yapılmış bir koku,Parfümevi de faaliyetlerine o yıl başlamış.

Koku Aston Martin’den İlham alınarak yapıldı şeklinde piyasaya sürülmüş,lüks imajı vermek için kolay bir pazarlama taktiği olmuş,bu nedenle firma sahibine akıllı adammış demek doğru olur.

Açıklanan notaları Bergamot, limon, gül, yasemin, tarçın, paçuli, yosun, vetiver, vanilya, deri ve misk.
Fazlası ve eksiği olabilir düzeltirseniz memnun olurum.

Koku nasıl kokuyor kısmına geçersek koku eski deri şipreler gibi kokuyor,bazıları klasik aromatik fujerlere benzetmiş alakasının olduğunu düşünmüyorum,parfümün başında ortasında sonunda beni şaşırtan bir kısmı olmadı,beklentimin fazla olduğunu ve karşılayamadığını rahatlıkla söyleyebilirim,kaliteli malzeme kullanılmış olması firma misyonunu, dengeli harmanı ve gövdeli oluşu usta bir elden çıktığını gösteriyor ama iş fiyat bütçe noktasına gelince şahsen ben böyle kokmak istersem çok daha uygun fiyata Belami alır bütçemin geri kalanını başka şekilde değerlendiririm.

Koku unisex olarak piyasaya sürülmüş ama bir bayanın bu şekilde kokmak isteyeceğini sanmıyorum,net erkek parfümü demek daha doğru olur.

Kalıcılığı ve yayılımı tatmin edici ortalamanın çok üzerinde.

Genel olarak koku güzelliğine düşük puan vermek haksızlık olur,özellikle şipre sevenleri mest edecektir ancak bu şekilde ultra lüks imajı çizilen,fiyat etiketi bayağı kabarık olan ,bir markadan daha özgün bir çalışma beklerdim.Elimde birkaç ml dekant olması yeterli olacak koku hafızası açısından,şişeli almayı şuan için düşünmüyorum.
Siz neler düşünüyorsunuz yorumlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleme:

asaid

Meşe Yosunu
#2
deri kokularına merakım olduğu halde şimdilik denemeyi düşünmediğim kokulardan. böyle çok göz önünde ve lüks imajlı olunca niyeyse bir ön yargı gelişiyor bende. fiyatı da cabası. kesin denemem diyemem ama şimdilik pas geçmeye karar verdiğim parfümlerden, ileride belki fikrim değişir 😑
 

Mehmet

Meşe Yosunu
#3
Vintage bel ami nin kat be kat daha derin ve geçişleri hissedilebilir olduğunu düşünüyorum.

Sana kesinlikle katılıyorum hem fiyat bu tarz klasik bir sipreye göre çok çok yüksek hem de özgünlük acısından hayal kırıklığı.

Not: performans konusunda da haklısın. Benzerlerine göre daha güçlü intense seviyesi.
 

Freeoud

Aktif Üye
#4
Roja nın Fetish çalışmalarında elde tutduğu yedek parfüm olma ihtimali olabilir diye düşünüyorum puredistance M için ;) sonrasında Fetish ile noktayı koydu Roja abimiz...:cool: