Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Dior Sauvage Elixir kullandım En başta talaş kokusuna benzeyen odunsuluk biraz şaşırtıyor ki bunun meyan kökünden kaynakladığını sanıyorum Sonra yoğun lavanta klasik Sauvage DNA sı devreye giriyor ve güzel bir drydowna ulaşıyor Projeksiyon orta ancak performans uzun Bence Sauvage parfümleri arasında en iyi flanker hatta biraz gourmand bir yanı var diyebilirim


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Uğur hocam bunu drakkar noire benzetenler olmuş. Hatta drakkar noirin daha rafine hali diye yorumlamış bazıları. Hem bunu hem drakkari kullanan arkadaşlar varsa kıyaslayabilirler belki .
 
Jazz

Büyüğe saygıyla , küçüğe sevgiyle , çevreye iyilikle , yapılan yardıma hürmetle , adam duruşuyla , kıvırmadan, dosdoğru istikamette iyi haftalar ...
 

Pomak

Meşe Yosunu
Givenchy pour homme vintage

Piyasaya çıkalı henüz 20-25 yıl olan parfümlere pek vintage diyesim gelmiyor ama özellikle son yıllarda karşılaştığımız reformülasyonlar 2000 lerin parfümlerini bile bizlere aratır hale geldi. Benim bugün kullandığım Givenchy ph da 2002 de Alberto Morillas tarafından yaratılmış odunsu bir aromatik, parfümü daha sıkar sıkmaz Morillas elinden çıkmış olduğu anlaşılıyor parfümörün pek çok kokusundan alışık olduğumuz canlı narenciyeler karşılıyor bizleri açılışta özellikle mandalina ve greyfurt gibi asidik durumu portakal ve limona göre daha az olan ve hafiften tatlılık içeren meyveler seçilmiş bu da keskin bir açılıştan ziyade hafif tatlı ekşi bir başlangıcı sağlamış hatta bu kısımlar bana hafiften kavun varmış gibi bile hissettiriyor.

Çok da uzun sürmeyen kaliteli ve doğal hissettiren açılıştan sonra parfüm odunsu hissiyatın hakimiyetine giriyor, buradaki vetiver kullanımını bir parfüme benzetecek olursam Guerlain Homme L'Eau Boisée i örnek verebilirim kuru olmayan taze vetiver parfümde çok net hissediliyor, yoğun olmayan baharatlar git gide etkisini kaybedince parfüm tenden ayrılıyor.

Bugün kullandığım kutu tasarımı güncellerinden farklı olan 2000 ler Givenchy ph u için özetle şunu diyebilirim doğal olmasa da doğalmış gibi kokan ve özellikle kapalı ortamlarda etrafı rahatsız etmeyecek centilmen bir ofis parfümü, fakat performans olarak pek çoğumuzu tatmin eder cinsten olmadığını da belirtmek isterim.
 

Pomak

Meşe Yosunu
Mugler Püre Havane kullandım,dikkatli dozajlama yapıldığında üstüne koku yok,o nasıl kalite o nasıl bir koku,kesinlikle designer üstü,çok başarılı.
Ona en çok benzettiklerim
Kilian İntoxicated.
Armani Attitude.
Herkesin benzettiği ve püre havane den esinlenilen naxos bence daha farklı yöne evriliyor,ağır ve iç bayıcı.
En benzeri bence de Kilian İntoxicated
 

Suox

Meşe Yosunu
Adp Oud & Spice kullandım bugün,Adp nin yeni çıkan Edp siyah şişe kokusu,koku güzel ve katmanlı ama yapısı çok basit bu fiyatlara satılabileceğine ihtimal vermem,şahsen bir Adp fanı olarak ben hiç bir şekilde almayı düşünmüyorum.
 
Son düzenleme:

asaid

Meşe Yosunu
Amouage | Opus XI
çok doğal hissedilen mercan köşkten gelen bir parça semiz otunu da anımsatan koyu yeşil yumuşak tek boyutlu bir aromatik kısmın, neredeyse pudramsı incelikte, bir parça duvar boyası efektli derili grimsi bir tozlulukla birleşimi. Royal Leather'daki çiğ yeşilli gıcır deri ile aynı tarzlar fakat buradaki yeşil kısım daha pişmiş ve deri, tozlu tatlımsı yapışkan gotik efekt içine gömülü şekilde daha pürüzsüz sunulmuş. yayılım ve kalıcılık çok iyi.
 
Dün ganymede denedim..
Hindu Grass tekrar denedim..
Megamare Orto Parisi denedim..

Megamare fena değil ancak fiyatına göre beklentiler daha yüksek. Acqua di sale den daha iyi bana göre. Özellikle sert parfümlerden hoşlanmayanlar, farkedilir fresh parfüm isteyenlere önerebilirim.

Hindu Grass ın performansını çok beğendim karanlık tütsülü bir parfüm.

Ganymede in de performansı beklediğimden iyi. Ama bu kadar popüler olması, tartışılır.

Bazı parfümler şanslı oluyor forumlarda, bazıları ise hak ettiğinden çok daha düşük kalıyor.
 

Vintage

Administrator
Yönetici
Oriza legrand vetiver royal bourbon kullandım bugün. Vetiverin içinde viski bekletilmiş bir fıçı gibi ıslak ve nemli kokması ardından kuru tozlu bir kokuya evrilmesi güzel bir deneyim. Parfumdeki kuru tütün kullanımı da ayrı güzel.
 

Pomak

Meşe Yosunu
Coty crossmen

1989 da çıkan ilk versiyon şişesinden crossmen edc kullandım bugün, taze ve yeşil kokan bir fujer kesinlikle kullanışsız ve eski kafa kokmuyor açıklanan notalarda ananas ve vanilyadan bahsediliyor fakat ben hiç alamadığımı söyleyebilirim belki de yeni versiyonlarında olabilir bilemiyorum, benim burnuma en çok gelen hafif acımtırak narenciyeler bu kısımların en çok benzediği koku hugo boss'un 94 yılında çıkan elements'i