İlk Defa Deneme Fırsatı Bulduğunuz Parfümler

asaid

Meşe Yosunu
Bu parfümdeki sentetik hissiyat vurgusuna katılmıyorum. Doğal olduğunu savunmayacağım tabi ki ama citrus-meşeyosunu-deri-kunduz birlikteliği referans olacak bir yapıda. Özellikle davidoff tan böyle bir hayvansallık beklemiyordum. Sentetikliği ön planda tutmanız yazık etmiş parfüme.
sentetik algısı kişiden kişiye çok değişiyor. öyle ki bazı alışık olmadığımız doğal materyalleri de beynimiz sentetik şeklinde sınıflandırabiliyor. bana da parfüm sonrası için değil ama yalnız başta oluşan o bahsettiğim ferah yapı önceki bazı tecrübelerime göre sentetik hissettirdi fakat bu muhtemelen benim algı yapıma göre azınlığa o şekilde gelecek bir nüans. fragrantica'da ki yorumlarda kimsenin sentetik vurgusu yapmaması da sizin yorumunuzun büyük çoğunluğa göre daha isabetli olduğunu gösteriyor.
 

Mehmet

Meşe Yosunu
sentetik algısı kişiden kişiye çok değişiyor. öyle ki bazı alışık olmadığımız doğal materyalleri de beynimiz sentetik şeklinde sınıflandırabiliyor. bana da parfüm sonrası için değil ama yalnız başta oluşan o bahsettiğim ferah yapı önceki bazı tecrübelerime göre sentetik hissettirdi fakat bu muhtemelen benim algı yapıma göre azınlığa o şekilde gelecek bir nüans. fragrantica'da ki yorumlarda kimsenin sentetik vurgusu yapmaması da sizin yorumunuzun büyük çoğunluğa göre daha isabetli olduğunu gösteriyor.
Aslında sentetiklik konusundaki düşüncenize itiraz etmedim yanlış anlaşılmasın. Yorumlarınızı takip ediyorum ve çok deneyimli olduğunuzdan inanın şüphem yok. Sadece davidoff for men benim hayvansallık-citrus-deri temasında üretildiği dönem itibariyle çok öznel bulduğum bir parfüm olduğu için ufak bir serzenişti. :)
 

asaid

Meşe Yosunu
Aslında sentetiklik konusundaki düşüncenize itiraz etmedim yanlış anlaşılmasın. Yorumlarınızı takip ediyorum ve çok deneyimli olduğunuzdan inanın şüphem yok. Sadece davidoff for men benim hayvansallık-citrus-deri temasında üretildiği dönem itibariyle çok öznel bulduğum bir parfüm olduğu için ufak bir serzenişti. :)
estağfurullah, parfüm konusunda buradaki çoğu kişiden deneyimsizim aslında. yalnız müsait olduğumda kokuların bana hissettirdiğini kendi çapımda yazıya dökmeye çalışmak hoşuma gidiyor. nasıl kırmızı görmemiş birine o rengi sözler ile tarif etmenin pek de bir anlamı yoksa koku için de bu tür yorumlar yaklaşık böyle. az çok bir fikir veriyor elbette ama çok da takılmamak lazım kişisel deneyimlere. kaldı ki bir luca turin de değiliz 😄
 
guerlain l'homme ideal edp ;açılışını sevmedimhem tatlı hem ekşi çok garip ama 30 dakika sonra çok güzel bir hal alıyor.performansı çok övülüyor ama bana biraz düşük gibi geldi.yinede güzel parfüm

givenchy gentleman; dior homme serisinden çok gucci pour homme ve bentley absolute'ye benzettim kremsi tatlı ve odunsu bir parfüm.bunuda beğendim
 
avm de kısa bir işim vardı ayak üstü sevile girdim.aklımda bişey olmadığını satıcıya söyledim.halloween marka iki parfüm kaptı geldi.ben bişey bulamayınca istemeyerek denedim.

halloween man: parfüm direk one millon taklidi. one milliondan nefret etmeme rağmen bu parfümü beğendim.One millonun yapaylığı yapış yapış tatlılığı bu parfümde yok oldukça güzel olmuş.ucuz parfüm arayan genç arkadaşlara öneririm

halloween man x : bu kadar gerçekçi bir kahve notasını hiç bir parfümde koklamadım.parfümü sevmedim ama kahve kokusu sevenlere öneririm
 
PINEWARD
Markaya merak saldım ve bir kaç kokusunu edindim, şaun icin 4 tanesi icin yorum yapmak istiyorum.

Murkwood:
Şimdi karanlım orman tabiri vardır klasik bunu aklınızda istediğiniz gibi tasarlayın yürümeye başlıyoruz etrafta sadece çam ağaçları var belirli belirsiz görebiliyorsunuz. Uzakta biryerlerde yanmış çam ağacı var koku uzaktan geliyor merak icinde yanina gidiyorsunuz ateş coktan sönmüş ama son dumanları çıkıyor ortam iyice basıklaşıyor yani incense. Gercekten ışığa dair bir belirti yok..

Apple Tabac:
İlk açılış kırmızı bir elmayı kesiyoruz o gelen koku yetmez yemeğe başlıyoruz iste simdi tam kıpkırmızı bir elmanin hem tadini hem kokusunu aldık..ve arkasndan harika kuru bir tütün eşlik ediyor jeke deneyenler icin oradaki tütünü düşünebilirler az biraz reçine desteklenmiş..

FanghornII:
Acilisinda çam ignelerini çok rahat alabilirsiniz ardından Çamur,balçık hatta motor yağı kıvamında bir koku sizleri bekliyor oldukca sıradışı ve karanlığın zirvelerine oynuyor. Gübre tarzı degil bu arada bu toprak çamur olayı...

Steading:
Gerçek bir kunduz yağı kullanılmış, beeswax nedir tam hakim degilim bal veya balmumu herhalde ama tütün ve saman eşliginde harika bir tatlılık çıkmış tabi akıllara şeker gibi birsey gelmesin buda karanlık bir yapıda seyir halinde gidiyor..

Kokulari bir kapalı mekanda denedim oldgum yeri bırakın komple mekan koktu herkesin suratında bir tuhaflık ve çözümle bakışları yada tiksinmede olabilir bilemicem eve geldigimde ise ev halkıda ya yeter yıldık acayip acayip kokular iyice zıvanadsn çıktın gibi olumlu yorumlarla frekansım tavan yaptı.
Not: kokular birbirlerini andırıyor olabilir ama eminim ki sizler usta burunlar herzaman onların farklılıklarını bulacaksanız ve gercekten farklı bir marka denenmesini şiddetld tavsiye ederim bu gecenin kazanani apple tabac ,cheers..
 

asaid

Meşe Yosunu
Andree Putman | Tan d'Epices
tarçın ağırlıklı kırmızı elma nüanslı meyveli keskin vanilik pudralı yoğun bir açılış yapıyor. orta kısımda aynı aroma daha yumuşak olmakla birlikte yanığa yakın zencefil ile sunulmuş. sona doğru yanık hissi gidip açılıştaki akor yumuşayıp yayılımsız oldukça sade vanilik pudraya doğru sönüyor.
oryantal yapısı SL'nin meyve ve baharat akorlarını andırıyor.(bkz. Arabie, Fem.du.Bois) orta kısımdaki endüstriyel isli kuru çay demsi kısım ise CdG Black ve Divine Attraction'dan sönük bir parça taşıyor. bu şekilde de güzel bir birleşim yakalanmış fakat ismi Tan d'Epices olarak seçilen bir parfümden çok daha zengin bir baharat karışımı beklerdim.
 

asaid

Meşe Yosunu
MariaLux | Mogadess
olabilecek en yumuşak şekli ile citrus asiditesinden yoksun portakal, tarçın, çilek, kakao, kakule karışımı oldukça özgün sulu meyveli tozlu baharatlı gurme bir açılış. birkaç dk. sonra tatlılık azalıp, muhtemel biber ile hafiften burun yakıcı bir doku da buna dahil. bibersi doku gittikçe evrilip meyve, kakao ve baharatlarını muhafaza ederek tütünsü bir yapıya bürünüyor. ortadan sonra aromatik yapı meyan köküne doğru kayarken burun yakıcılık geri geliyor. sona doğru baştan beri alttan hissedilen menekşe-ambersi bir doku da önlerde.
özellikle tarçın toz baharat şeklinden ziyade kabuk olduğunu hissettirecek şekilde Ma Nishtana ve Zefiro'dakine benzer kuru gerçekçi bir odunsuluk ile sunulmuş. orta parçadaki vanilya-kakule-tütün hissi Eau des Baux'u, tozlu aromatik yapısı Opium ph'yi, sondaki yeşil ambersi pudralı doku ise Greene Street'i çağrıştırıyor. zengin içerikli, kompleks fakat çorba olmamış kokladığım hiç bir şeye tam benzetemediğim özgün bir parfüm. baharat elementleri yoğun olsa da vanilya ve sulu meyvelerle dengelenmiş, yalnız orta-son gibi yıldız anasonsu doku bayabilecek düzeyde. açılış hariç yayılım tende orta seviyede. kıyafette oldukça kalıcı çok güzel bir serin hava kokusu.
 
Son düzenleme:
fit.56590.jpg fit.56591.jpg
Scent of Paradise Alghabra Parfums for women and men
Güllü ama gül suyundan da daha az. Şakayık gibi sanki. Extrait de parfüm denmiş ama ben zayıf buldum, demiyorum bakalım. Teşekkürler @Mehmet kardeşim hocam..

Kuruluk biraz var, artı çok hafiften kimi zaman pudralılık. Güzel bir şey aslında. Ne feminen o kadar ne de erkeksi.. Çiçek parfümü ana hatırı sayılır oranda. Extrait de Parfüm denmiş ama şimdiye kadarki denememde çok da o kadar güçlü değil.
 
Son düzenleme:
Imaginary Authors Telegrama

Ozonik tıraş losyonu anımsamaları yaratan Citruslar, soğuk çay ferahlığı ve mentol efekti taşıyan çiğ herbal otlar, kurumuş tahrişli deriyi ve aynı zamanda suni plastik deriyi verebilen; zencefil, serin kremsi bir akışkanlığa sahip lavanta ve bunların beraberinde oluşan esmer şekerli meyankökü ile ısıtılıp karamelize edilmiş gurme vanilya akoru.

İnce örgülü hasır hissettiren plastik askeri tıraş çantası; herhangi bir temizlik görmediği için ortamı yeteri kadar aydınlatamayan floresan lambalar etkisiyle daha da karanlık ve mat görünen tıraş bıçaklarının flu aynalı yüzeyleri, pratik tıraş köpükleri; tıraş işleminin biraz acelece olması gerektiği için bu malzemelerin ıslak bir şekilde çantaya geri doldurulması ve aynı zamanda çantanın bulunduğu zeminin de az önce gerçekleşen bir önceki, bir önceki acele tıraşlardan dolayı fazlaca ıslak olması; sonra çanta sahibinin bu döngüyü defalarca tekrarlayacak şekilde çantayı ısı alışverişine kapalı, karanlık ve rutubetli dolabına götürmesi. Neme bağlı olarak; pratik tıraş köpüğü tenekesi üzerinde oluşan korozyon çatlakları, artık daha sulu ve acı kokan, yüzünüze sürmekten suçluluk duyacağınız tıraş köpüğünün kokusu, tıraş bıçağı üzerinde bir önceki tıraştan kalan ufak kan benekleri, ve bu tıraş çantasında artık oluşan hafif Castoreum benzeri plastik bir deri kokusu. Kurumada; pişen boş poğaçalar, ve bu poğaçaların içinin krem peynir, maydonoz ya da dereotu ile doldurulması. Aslında kısaca, çarşı izninde biraz değişiklik olsun diye bir pastanede boyoz ya da sakallı poğaçalarla kahvaltı yapmak isteyen bir er/erbaşın bir an önce içtimaya hazır olmak istediği hızlı tıraş aktivitesi ya da zorunluluğu olarak görebiliriz Telegramayı. Ya da Amerikan Rüyası seviyorsak; iki katlı müstakil bir konutta, beyaz-turkuaz fayanslarla döşeli lavabosunda akordiyonlu aynasına bakarak tıraş olan orta yaşlı bir adamın burnuna mutfaktan gelen pişmekteki poğaça kokuları olarak da görebiliriz.

Benim için, denediğim en benzersiz Gurme-Fujer, aynı zamanda en beğendiğim de diyebilirim artık herhalde. Doğrudan benzemese de hafif kolalı tonları ile Masculin Pluriel arasında belki belli bağlar yakalanabilir, fakat Telegrama, Masculin Pluriel e göre oldukça çok boyutlu bir fujer. Bir tık üzerinde benzetebileceğim Brin de reglisse var, o da farklı olarak Lavantayı biraz daha Shalimar a yakın bir şekilde yorumlayan bir gurmemsi fujer, aslında bu yüzden de biraz yakın olarak yorumlanabilirler. Markanın diğer bir denediğim kokusu Decisions, Decisions taki, markanın artık imzası olduğunu düşündüğüm pastalı vanilyanın Telegrama da karşıma pastörize peynirli ve maydonozlu poğaça olarak çıkması beni dumura uğratmış durumda ve an itibariyle markaya ait ne var ne yok silip süpürmek istiyorum. Başlık uygun olmayabilir, ama elinizdeki Imaginary Authors numune, dekant ve şişeleri için mesaj atabilirsiniz.

 
Son düzenleme:

asaid

Meşe Yosunu
Tom Ford | Patchouli Absolu
başlangıç ökaliptik karanfil biberiye tarzı bir takım şifalı taze otlar ile keskin şekilde tabiri caizse patlıyor. otlar 2-3 dk.dan sonra iyice koyulaşıp (tende daha kirli hissedilmek üzere) nemli toprak ile buluşuyor. bu aşamada ten üstünde koklandığında cypriol yağı neredeyse tek başına hissedilecek şekilde yoğun. yayılımda ise daha yosunlu odunsu bir yapı bu kesif otsu toprak yapısı ile daha kompleks şekilde hissediliyor. birkaç saatin sonunda kıyafete sinen kısım topraksı eski chypre'leri andırır bir hâl alıyor.
kendi adıma birkaç saat önce kıyafete sıktıktan sonra giymek daha iyi bir fikir. başlangıç ve ortadaki topraksılık değil ama medikal otsu hava beni zorladı.
 
Tom Ford Vanille Fatale

Kirazlı ruj ve kayısılı fondöten ağırlıklı yoğun makyaj kokuları. Karanfil sıcaklığında eriyen orman meyveleri ve akabinde oluşan amber likörü, damla sakızlı misk.

Neredeyse tekdüze yapısına rağmen Vanille Fatale’ ı anlatmak çok zor. Aslında genel olarak dumanlı bir vanilya akoru olarak tanımlanabilir, fakat içerdiği iki farklı çizginin ve bunların kesişimlerinin irdelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu dumanlı vanilya akorunun dış çeperi; şeftali, kayısı ve mango gibi biraz sönümlenmiş egzotik meyveler üzerinden krem gibi ve aynı zamanda fenolik olarak algılanabilen fondötenli deri yüzeyi olarak tanımladığım kısım. İç kısım ise; bol bol tonka, badem, ylang ylang, karanfil, kırmızı meyveler ve belki biraz heliotrope ile dış çeperin donuk ve transparan yüzeyinin aksine oldukça sıcak ve akışkan; bu kısım da vişneli rujlu ve karadut likörlü olarak gördüğüm kısım. Bu iki kısmın birlikte algılanması durumu da Vanille Fatale’ ın hem tatlı tütün dumanı hem de rujlu fondötenli makyaj kokan vanilya akorunu oluşturmuş oluyor. Vanille Fatale, vanilyanın yanında ne kadar bir tütün kokusu olarak lanse edilse de, yani aslında bir tonka tütünü kokusu.

Vanille Fatale’ ı; Hypnotic Poison, Datura Noir, Orchid Soleil ekollerine yakın görmekle birlikte tam olarak bunların arasına yerleştiremiyorum, fakat Orchid Soleil den bazı güzel tadımlıklar bulmak mümkün. Diğer bir taraftan da Vanille Fatale’ ı, makyajlı Sidi bel Abbes ve Ambre Narguile, Feminen Tobacco Vanille hatta biraz daha zorlayıp Tom Ford’ un bir çeşit Angel yorumu olarak görmeden de edemiyorum.

Vanille Fatale’ ı kimler denemeli ya da uzak durmalı: Birkaç dakika önce dışarı çıkmak için makyaj yapılmış ve terkedilmiş odada havada asılı kalan kadın deodorantının görünmez pembe ve metalik kokusunu seviyorsanız ya da salaş dekorlarla bezeli hipster mekanlarındaki ucuz tütünlü nargile, aromalı likit ve aromalı lucky strike dumanlarına maruz kalabiliyorsanız Vanille Fatale tam size göre, çünkü bu mekanların birinde çiğnenip kül tablasına atılmış sakızların yanına basılmış ruj izmaritli sigaralar gibi kokuyor. Açılışındaki Ylang Ylang ve Tonka patlaması ciddi anlamda baş ağrısı yapabilir ya da kokuyu ucuz olarak yorumlamaya sebebiyet verebilir. Herkesin hoşuna gitmeyeceğini düşünüyorum. Paranıza kıyarken bence dikkat edin.
 
Olfactive studio-chambre noire

Tütsülü erik kavramini floriental ile tanısamda, bu arkadaş daha sert deri efektli hali Balzamik ayarda ve diplerde olmazsa olmaz paçuli ile devam eden soğuk havaların uygun fiyatlı parfümü olur geç tanıştık.


Jovoy les jeux sont faiths

Sert icki kullanımını her zaman severim , kuru üzüm edası ile beğendim eskiden denediğim john varvatos dark rebeli hatırlattı bana. Hala private label zirvede benim icin.


Reminiscence noir

Sanki amouage markasını boğucu bulmuş olmalıki ben bunu güzel bir ferahlatayım etkisi (okaliptus/nane) ama şahane birsey olmuş.

Biraz pas tutmuş duygularıma gelen ferahlık hissi ile geçici mutluluk , bu arada kokuda da ilginç pek tanım yapamadıgım ara ara pas , demir tarzı olaylar da var. Kaynakçıların gözlerine visine göz damlası iyi gelir.
 

asaid

Meşe Yosunu
Zara | Leather Jardin
ciddi vintage floral chypre havası var. vintagelerde denediklerim içinde Sophie Nerval Panache'si ile günümüze yakın Soivohle'un Green Oakmoss parfümlerini direk aklıma getirdi. yosun, galbanum, ıtır, karanfil, siklamen-fesleğen ile nemli havadar yeşillikli hafif çiçeksiliğe eklenmiş tatlı sulu şeftali. yenilik getirmiyor belki ama eskiyi de güzel resemble etmiş. fiyatı haricinde çok iyi, fiyatı düşünüldüğünde muazzam.
 

asaid

Meşe Yosunu
Pryn | Ayothaya
kafurlu civetli kereviz tohumlu sıradışı ferah kirli bir açılıştan hemen sonra yeşil taraf asiditesini arttırıp citrus yönünü ve absinth/pelin otu tarzı acılık barındıran bir yöne doğru kaydırıyor, hayvansal kirlilik ise geosminli nisbeten temiz ozonik topraksılık ile yumuşuyor. 5-10 dk. içinde gelişen bu aşamadan sonra Ma Nishtana ile oldukça benzer mürekkepli tütsülü bir odunsu yapı da bu ekşili ozonik çamurlu hayvansallığa ekleniyor. gittikçe ekşikliğini azaltarak uzunca bir süre devam ediyor. elbette ekstra bir katman katmış ama şahsi beğenime göre yüksek ihtimal opoponax'ın sebeb olduğu şu ekşilik minimum tutulsaymış daha çok beğenirdim. zorlayıcı bir hayvansallık veya kirlilik yok. müthiş sanatsal bir çalışma. fakat kendi açımdan baş-orta arasında 15-20 dk'lık süreçte gelişen kısım oldukça büyülü olsa da ortadan sonra biraz fazla üst üste yığılmış hissettirdi belki de ben kaldıramadım. ozonik çamursuluk Bat 2020 ile, ekşi odunsuluğu ise Jubilation-Botafumeiro arası bir yerde.
 

asaid

Meşe Yosunu
Ermenegildo Zegna | Incense Gold
absolute kalitede jölemsi tatlı yasemin ile safran, karabiber, limon tarzı baharatları yumuşatılmış bir tütsü. bütünde deri tarzı bir akor koklamak da mümkün. tütsülü kısmı baş ve ortada daha yoğun ve tozlu kireçsi. baharatlarla birleşince de açık serin hava harici bayabilir. sona doğru safranlı limonik biber kısmı iyice yumuşayınca jöleli yaseminin öne çıkmasıyla Anubis'i anımsattı. kalite hissiyatı hayli yüksek.
 

asaid

Meşe Yosunu
ELdO | Attaquer le SMdS.
keskin terebentsi yeşil acımsı bir labdanum ile açılış yapıyor. ilerledikçe daha reçinemsi bir kıvama gelip yumuşuyor fakat çiğ yeşillik yine de belirgin. orta-sonda hafifçe Arso tınıları yakalanabilir. Nuka'dan Karağan isimli cistus ladanifer'in yaprağının buhar distilesi ile benzer, daha az keskin şekli. yine de bu bitkinin direk macun haldeki keskin çiğ yeşil ot çam nüanssız olan absolute'u daha sevilesi benim için. bir cihette labdanum notası referansı olur ama parfümlerde genelde absolute'un koku profiline yakın şekilde kullanımını algılıyorum. bu alanda La Liturgie des Heures veya Olympic Amber'i daha önde buluyorum.
 

asaid

Meşe Yosunu
Sisley | Eau d'Ikar
açılış citrus + maydanoz benzeri çiğ bir yeşillik ile karışık. ortaya doğru gelindikçe hafifçe şekerlenip asidik kısım sakinleşiyor, çiğ yeşil kısım ise hâlâ etkin. iris, yasemin belki fakat asıl umduğum damla sakızı efektine dair ise pek bir şey hissedemedim. vetiver ortadan itibaren varsa da çiğ yeşilliğin arkasında çok sönük kalıyor. Greene Street'in pudra ve amberi üç de bir, çiğ yeşilliği ise bir buçuk katı kadar olsa yapı hemen hemen aynı olur.
parfumo'daki nota piramidinde damla sakızının absolute olarak kullanıldığı yazıyor fakat bence ekstresi veya esansiyel yağı doğada koktuğu şeklinden farklı olan bir ürünü sırf içerikte var diye parfümün bir notası olarak göstermemek gerek gerçi bir sürü yorumda da damla sakızı hissettiğini söyleyenler olmuş. damla sakızı hissini denediklerim arasında en iyi Dusita Le Sillage Blanc ve Soivohle Green Oakmoss'unda alabiliyorum. bu ikisine göre daha az olsa da Vetiver Royal Bourbon, Underworld, Woodcut'ta da benzer bir akor hissediliyor.
 

asaid

Meşe Yosunu
Guerlain | Patchouli Ardent
gül-çilek reçelli sıcak kremsi hafif pudralı bir koku. yağlı odunsu bir kısmı da var. paçuli değil de batı tarzı udsu bir doku. Santal Majuscule ile oldukça benzer tarzlar ama onun kadar romantik değil yine de kalite hissiyatı yüksek.