Satış ve Takas Kuralları

YILKANT

Administrator
Yönetici
#23
Satış başlıkları ile ilgili dikkat edilecek önemli hususlar:

Arkadaşlar son günlerde duyduğumuz bazı olumsuz şeyler üzerine bu yazıyı yazma gereği gördük. Satış ilanlarında fiyatlandırma ile ilgili dikkat edilecek hususları şöylece bir tekrarlayalım istedik.

Satışa koyduğunuz ürünü lütfen aldığınız ml fiyatını tl cinsinden baz alarak yapınız. Usd olarak almış olsanız da kur arttı diye fiyat güncellemesi yapmayınız. İşinize gelmiyorsa lütfen ilana koyup satmayınız. Diğer forumlardan bir parfüm temin etmişseniz aldığınız kişiyi lütfen yazınız ve aldığınız fiyatı ml olarak güncel miktarla çarpıp aldığınız fiyattan ilana koyunuz. İşinize gelirse satınız. İşinize gelmiyorsa satmayınız. Filanca forumdan alınan falanca kokuyu mağazadan alınmış gibi yazmayınız. Bunların faturalarını veya ekran görüntülerini isteyebileceğimizi sakın unutmayınız. Lütfen şikayete veya forum içinde rahatsızlığa sebebiyet verecek fiyatlarla ilan açıp; kimsenin zamanını boşa harcamayınız. Biz açıkça söylemek gerekli ise satış başlıklarına çok odaklanmıyoruz. Bunların nereden hangi forumdan, kimden alındığına çok bakamıyoruz. Bize göre her ürünün bir alım değeri vardır ve fahiş fiyat bellidir. Herkes kim tüccar bilir ve itibar da kişiseldir. Fiyatı yüksek bulan almaz diye düşündük. Ama 3 forumu birden idare edip karşılaştırıp fiyatları kontrol edecek şekilde bir ağ kurmak bizler için ciddi bir zaman kaybı. Arkadaşlar hiç kimse unutmasın bu bir hobi kullandığımız kokuları satmamız da yeni koku almak için normal, ancak sattığımız parfümü alan kişide müşteri değil, bizim gibi bir parfüm sever arkadaşımız. Lütfen empati yapalım. Kendimize yapılmasını istemediğimizi başkasına yapmayalım. Bunları konuşabileceğimiz bir başlık açmak isterdik ancak bu konu kolayca dejenere edilerek forum içi huzuru bozabilecektir. Bu nedenle lütfen rica ediyoruz. Başlıkları yukarıda yazdığımız kriterlere dikkat ederek oluşturalım. Aksi durumlarda gelen şikayetler üzerine önce uyarı ve daha sonra satış yetkisinin iptali ile sonuçlanacak bir süreç söz konusu olacaktır.

Forumların amacı asla ticaret olmamalı. Bu hobiyi sürdürmeye veya yeni katılımlar olmasına bu olumsuz koşullarla engel olunmasına sonuna kadar karşı olduğumuzu; Bu mentalitede olanları aramızda barındırmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Lütfen bize karşılaştığınız bu tip konuları yazınız. Forumun sahibi tüm kullanıcılardır.

Her satış ilanı açan arkadaşımın ilanlarını gözden geçirip bir düzenlemesi gerekiyorsa bunu 1 hafta içinde yapmalarını istiyoruz. Artık şikayet vs duymak istemiyoruz. Kokulara odaklanalım kokuları konuşalım istiyoruz.

Hepimize iyi forumlar dileriz.