Kur yangını

  • Konbuyu başlatan Cihanmert
  • Başlangıç tarihi
C

Cihanmert

Misafir
#1
An itibarı ile dolar 5.015, hobimiz git gide can çekişiyor. Tabi genel yaşayış için baktığımızda daha zor günler geliyor gibi. Hayatımızı her anlamda olumsuzluklar bekliyor. Iyimser olmak istiyorum ama bu tablo korkutuyor. Hobimiz adina konusmak gerekirse artik yeni alımlar zorlaşıyor sanırım bundan sonra daha çok aramızda alıp vericez. Görünüşe göre döviz bu seviyede kalmayacak. Hakkımızda hayırlısı
 

Yusufozen

Meşe Yosunu
#2
Allah Dolar Euro borcu olanın yardımcısı olsun. Piyasa gerçekten zor günler yaşıyor.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Debussy

Moderator
Yönetici
#4
5.087'leri de gördü, 20 cent bir lira ediyor. Papua Yeni Gine Kinası bile 5 senede 2 kat artmış (0.75'ten 1.50) ne diyelim, dolar artmıyor bizim paramız git gide ölüyor bir nevi. İmalat ? Yok. Tarım ? Yok. Bilim ? Yok. Tüm yatırım inşaata idi, oradaki büyük şirketlerin bile bir kısmı ödeme yapamıyor. Sene sonuna ne olacak meçhul.
 
#5
Malesef yozlaşmış gerici arap zihniyetinin bizi getirdiği nokta. Bilimden ve gerçekten sapıp, sahte kabadayılık ve laf cambazlığına tav olan, gerçek bir icraat yapanın değilde ağzı en iyi laf yapanın zirvede kaldığı 3.dünya ülkesi olduk
 

Yusufozen

Meşe Yosunu
#6
Malesef insanımız kolay parayı seviyor. Herkes taş atmayayım kolum yorulmasın mentalitesinde. Bir çok eski müşterimizi aradığımızda “tekstilden çıktık; inşaat işine girdik” diyor. Neden cash para çünkü. Kim uğraşıcak tekstilin keşmekeşi ile. Tekstil de ise; adam TR de ürettirmek yerine Çin’den kumaşı getiriyor burda 30-40 cent kârla satıyor çünkü yorulmak istemiyor. O fiyatı düşürdükçe Türk üreticide fiyatı diplere çekmeye mecbur kalıyor. Velhasılı bugünkü durumun ana nereni kolaycılık ve fırsatçılık zihniyeti.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Yusufozen

Meşe Yosunu
#8
Kurdan kaynaklı ilk 30 ihale ne kar ne zarar gibi sonraki 160 ihaledeki devletin hazinesinden ödeyeceği miktar en az 750 milyon tl civarında. Yani vatandaşın cebinden ödeyeceği. Allah, dolar euro borcu olanın yardımcısı olsun.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Yusufozen

Meşe Yosunu
#9
Türkiye’de 193 bin makam aracı varmış. Resmen israf ekonomisi.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Yusufozen

Meşe Yosunu
#10
Geçen gün bir gazetede “ devlet kredi çekenlerin faizinin yüzde 8’ini üstlensin” yazılmıştı. Yani vatandaşın vergisiyle ev alanların faizi ödensin deniliyor. Bugün ise Hürriyet’de bu teklfiin kabul gördüğü yazıldı. İmar barışından gelen paranon buraya aktarılcağı yazılmış. 2-3 müteahitin götünü kurtarıcaz anlaşılan. Malesef hiç iyi gitmiyoruz. Allah yardımcımız olsun.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
#11
Malesef Yusuf hocam yiye yiye doymadılar, içinde olan zaten yapar ama buna tepki göstermeyen, aksine tüm bu soygunu destekleyen halka malesef müstahak bu olanlar
 

YILKANT

Administrator
Yönetici
#12
Konunun hepimizi etkilediği ve gerdiği açık. Ancak daha fazla bu konuyu bir parfüm platformunda konuşup gerilmeye de bence çok gerek yok. Günlük hayatımızda bu konuları zaten her kesimde konuşup ele alıyoruz. Evet kur artışı memleketin şu andaki en önemli sorunu ve kafamızı kuma gömmek istemiyoruz. Ama nacizane fikrim. Bu konuyu burada kapatmak olacaktır. Bir iktisat mezunu olarak ben de konuyla ilgili bir kaç kelamda bulunabilirim. Ancak bu ne mevcut durumu değiştirir; ne de gerekli yerlere yapılmış bir uyarı olur. Bu konuyu gündemimizden çıkartıp kokulara odaklanmamız daha sağlıklı olacaktır. Herkes bu konularda hemfikir olmayabilir ve değişken siyasi görüşler ile konu farklı bir alana çekilebilir düşüncesini yüklenmek istemiyoruz ve huzurumuzu bozacak herşeyden kaçınmak zorunda olduğumuzu düşünüyoruz. Hassas günler geçirmekteyiz ve hassas davranmak zorundayız. Anlayışınıza sığınıyor ve müsadenizle konuyu arşive almak istiyorum. Umarım bu zor günleri herkes kayıpsız atlatır.
 

Mehmet

Meşe Yosunu
#13
:) Yılmaz abi, benim ve benim gibilerin geleceğini düşünerek Massnahme leri çoktan almış ahahah.. :)

Artık sinirlenmiyorum yoksa bana iyi gelmiyor. Ben sizleri uyarayım, siz de kendinizi çok gerip üzmeyin olan sonra kendinize oluyor.
 
#14
Yurtdisinda yasayan kardesim 150 euro parfumu kazanci sayesinde 150 tl gibi alabilirken bizim icin kur donusturucuyle servet karsiliginda olmasi kesinlikle cok uzucu :(