İçinden Geçeni Yazmak İstersen

Vintage

Administrator
Yönetici
Espri yapmistim anlasilmamis. Saglik olsun. İyi forumlar dilerim.

6055P cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yok öyle çekirdek çayla uzaktan izlemek. Madem üye oldunuz sizi bizim gibi “snob” olmaya davet ediyorum. Splitlerimize sohbetlerimize katılın. Bilgilerinizden faydalanalım. Hem her insan az biraz snob değil midir? :))
 

Pervane

Meşe Yosunu
Kamil insanın varlığı yeşil bir ağaç gibidir. gölgesiyle, meyvesiyle, çiçeğiyle, dallarıyla; her varlığa karşılıksız hizmet eder, kucak açar, hayat verir. Nasıl bir ağacın gövdesinden ateş çıkıyor insanları ısıtıyorsa, onun da kalbinden yansıyan muhabbet ateşi insanı sarıp sarmalar, çekip çevirir, yakıp kavurur. Soluğu/nefesi Allah’ın “Hayy” isminin bir tecellisidir sanki. Değdiğini diriltir, ölümsüz kılar. Onunla oturanlar, çağın Hızır’ı ile oturmuş gibidirler. Rivayete göre Hızır’a bu ismin veriliş nedeni, oturduğu yeri “yeşil” hale getirmesinden dolayıdır. Tıpkı bunun gibi kamil insanla oturanların gönülleri yeşillenir/canlanır. Onun kıvılcımıyla tutuşanların kalpleri “fuad”a döner, pervane kesilir.

“Ey seher kuşu! Aşkı pervaneden öğren/Zira o yanmışın canı gitti de sesi çıkmadı.”

Necmettin Şahinler – Ağaç ve Yolculuk
 

YILKANT

Administrator
Yönetici
Ölümlü dünyanın nesini anlamadın. "Ölümlüyü" mü "dünyayı" mı. Sulh olmaktan, uzlaşmaktan, barıştan daha mı kolay can almak, savaşmak. Sebep olana da, can alana da lanet olsun.

29 şehidimiz var. Ülkemin ve şehitlerimizin ailelerinin başı sağolsun. Onlar nur oldular Allah geride kalanlara sabırlar versin.
 

Mehmet

Meşe Yosunu
Sabah gördüğümden beri içim kan ağlıyor.

Allah tüm şehitlerimizin mekanını cennet eylesin, ailelerine ve büyük TÜRK milletine sabır versin.

En kısa sürede, gereken cevabın verilmesi ve akabinde sürecin çözüme kavuşturulması gerekiyor.

Allahım ülkemizi korusun, daha kötü günler görmemizi nasip etmesin.
 
Sabah sabah gözlerim nemlendi. Askerdeyken ölüm gelecekse heryerden gelir Kuran'da Allah'ın dediği gibi derdim. Tayinim nereye çıkarsa hayırlısı inşallah diyordum. İyi nişan alamadım hastayım komutanım tekrar atış yapayım diyordum (iyi nişancılar doğuya, çatışmaların yoğun olduğu yerlere gider diye duymuştum. Ve üzerimde haksızlık olmasın istiyordum). Kardeşim doğuda görevliydi asker olarak ve bu yüzden sanırım benim usta birliğim Trakya, batı çıktı.

Birliğimin taşınması söz konusuydu ve yer Hakkari Yüksekova idi. Ben başvurmadım kardeşim doğuda yaptı ben gitmeyeyim diye. Macera olur diyordum ve vatan görevi. Allah, Türkiye için Vatan sana canım veda olayı hayırlısı ile inşallah. Gerçi bir haktı.. İnsan annesini düşünüyor üzülür diye. Allah var Elhamdulillah.

İnşallah boş yere şehit düşmemişlerdir, düşmezler.. Tekrar Allah rahmet eylesin inşallah, bize de sonsuza kadar inşallah mağrifetler, hayırlar, merhametler..

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Edit: Silah ile atıcılığım çok iyidir Elhamdulillah. Çavuşlukta 3 de iki 400 metrede tek bendim mesela bir atışta koşu sonrası. Özel tebrik edildim. Diğer kurşunu diğer kurşunun deliğinden sokardım 50 metrede.. Aynı delikten girince delik büyüyor ve böylece anlaşılıyor.. Evet gözlüklüyüm de :D. Nefesim çok iyidir. 20 dakika geçerdim su altında en az.. Nefesini tutarsan atışda silah titremez ki çok önemli bu. Uzun koşu sonrası 3 de 3 yapardım ama zaman geçti diye ki varmış zaman son atışı acele parmağımla çektim. 1-1 buçuk metre sağa düştü mermi, tozu gördüm. 200-400 metre Elhamdulillah . Rüyama girer ve askerlik :D. Bu arada astsubay diğer atış yapamayanlara da yapmış yaptırdı. Tek baykal vurmuş dedi.. Allah'tan hayırlar inşallah..
 
Son düzenleme:

Pervane

Meşe Yosunu
Bugün eşimin bir öğrencisine okuldan yardım kolisi götürülmüş. Evde yiyecek tek lokma yokmuş. Çocuk öğretmenine öyle bir sarılmış ki... Memlekette böyle niceleri var. Hele şu tecrit döneminde iyice arttı. Bunu kimsenin yaşama biçimine karışmak için değil sadece sizlerle paylaşmak için yazıyorum.

Bunu da ben yaşamıştım. Birgün öğrencilerimizi sinemaya götürmüştük. Çıkışta artan paralarla herkese Magnum aldık. İnanır mısınız lise son sınıf çocuğu, ilk kez yiyor ve aaa reklamdaki gibi çıkmıyor sesi diyordu...

Sadece parfüm alırken değil belki her zaman hayatı toz pembe olmayanları da hatırdan çıkarmamak gerekir.

Muhabbetle.
 

Mehmet

Meşe Yosunu
Bugün eşimin bir öğrencisine okuldan yardım kolisi götürülmüş. Evde yiyecek tek lokma yokmuş. Çocuk öğretmenine öyle bir sarılmış ki... Memlekette böyle niceleri var. Hele şu tecrit döneminde iyice arttı. Bunu kimsenin yaşama biçimine karışmak için değil sadece sizlerle paylaşmak için yazıyorum.

Bunu da ben yaşamıştım. Birgün öğrencilerimizi sinemaya götürmüştük. Çıkışta artan paralarla herkese Magnum aldık. İnanır mısınız lise son sınıf çocuğu, ilk kez yiyor ve aaa reklamdaki gibi çıkmıyor sesi diyordu...

Sadece parfüm alırken değil belki her zaman hayatı toz pembe olmayanları da hatırdan çıkarmamak gerekir.

Muhabbetle.

Allah fakir fukara herkesin yardımcısı olsun. Çok üzüldüğüm konular benim de.
 

YILKANT

Administrator
Yönetici
Sadece parfümleri yazıyoruz belki ama hayatın içinde hepimizin kaygıları var. Alamadın veremedin dünyası hepimizin yaşadığı yer. İnsani değerlerimiz metropollerde hep geri plana düşüyor. Kendime şunu söylüyorum sıklıkla acaba bir komşum aç mı. Ya da başımı uzatsam sokağa kimsesiz bir çocuk görür müyüm. Köylerde yaşam daha içiçe köyde yaşayan kuzenim tüm köyün içinde kimin kaçıncı dişinde kaçıncı dolgu var söyler. Biz büyük kentlede bir arada yaşamayı unuttuk. Ne iiçin bile olduğunu bilmeden çifte mesailerle ömür tüketiyoruz. Vicdanlarımız elbette sertleşmedi soğumadı ancak görmez göremez olduk belki de. Aslında kalabalıkta yaşamak öyle zor ki hepimiz bir sesiz sadece kalabalık ise büyük bir tanatana ve bu tantanada birbirimizi duymaya çalışıyoruz. Düşünüyorum bazen kalabalık yerine kırsalda yaşamakla fabrika ayarlarımıza döner miyiz diye. Öyle bir girdap ki bu kentler içine aldığını kolay kolay vermiyor. Hepimiz harcı, tuğlası olmuşuz.

@Pervane Eren öğretmenim çok güzel söylemiş. Etrafımızı dinlemek ve olan biteni görmek zorundayız. Görülmeye ve duyulmaya muhtaç kalmayalım.
 

YILKANT

Administrator
Yönetici
Futbol ligi açılacakmış. Bu kimin umrunda şu an acaba. Tamam üst liglerde tam izolasyon sağladın diyelim orada maddi olanaklar gayet iyi. Peki alt ligleri mahalli maçları ne yapacaksın. Seyirciyi soruyorsan tanıdığım çoğu kişi bugün maç izlemektense Fifa 2020 oynamayı ya da oynayanları izlemeyi tercih eder. Evet koca bir ekonomidlr futbol ancak unutulmaması gereken şu ki: sermayesi insandır bu sahnenin. Ve bir ticari işletme kabul edersek eğer federasyonu sermayeyi kumar masasına yatıran da işletmeci filan değildir.

Avm ler açıldı. Hayatta gitmezdim zorla götürülmek zorunda kaldığım anları saymazsak. Ancak şu var bu açılış kararı ekonomiyi canlandırmak adına ise bence olumlu etkisi olmaz. Sebebi nedir derseniz bu avm işyerleri tam kapasite çalışamayacaklar. Bu durumda sabit giderleri haliyle açık olmanın bedellerini karşılayacak düzeye gelse bile ki. Tedbirli bir uygulamada ziyaretçi sayısı eskisi gibi olamayacağından bir kaç aya kadar verilen kredilerle desteklerle dönen firmalar iflas noktasına gelecektir. Ekonomik daralmalar, kemer sıkma ve sosyal devlet anlayışı ile yönetilebilecek bir süreç söz konusu. Avm açmak ya da berber dükkanı açmakla varolan sıkıntılar çözülmez. Uzun vadede artık bunalmış halk sanıyorum Önce tüm tedbirleri gevşetecek sonra da terk edecektir. Bu durumun da önümüzdeki günlerde büyük sıkıntılar olarak ülkemize döneceğini düşündürüyor bana. Ekonomi acilen kendi kaldıraçlarını bularak topluma efektif kazanımlar sağlayacak çözümler ve iş alanları bulmalıdır. İstihdam kaydırmaları ile atıl insani iş gücü aktive edilip nüfus ve işgücü avantaja çevirilmelidir. Herkesin kendi düzeninde kalabileceğine ve aynı yaşantıyı bu global kriz refleksine sahip konjönktürde sürdürebileceğine ben inanmıyorum. İthalat azaltılmalı ve yeni sektörel üretim olanakları için çalışmalar yapılmalı. Toplumsal israfın da önüne bir an evvel geçilmelidir. Bunu yapabilen toplumlar ayakta kalacaktır. Artık taşıma sularla değirmen döndürme devrinin nihayet bulacağı bir zaman dilimine giriyoruz. Yakın dönemde zenginliklerinin tükenmeyeceğini düşünen ülkelerin başta arap ülkeleri olmak üzere nasıl fakirleştiklerini izleyeceğiz gibi geliyor bana. Yeni dünyanın ilkesi "kendin için üret, tüketeceğini kendin üret" olacaktır.
 
Son düzenleme: