ELAZIĞ DEPREMİ

UmutAras

Meşe Yosunu
#1
Dün akşam Elazığ-Malatya civarında meydana gelen deprem hepimizi çok üzdü özellikle kendi adıma uzun yıllar orada yaşamam o sokaklarda gezmem insanları ile içiçe olmamdan dolayı beni derinden sarsan bir olay oldu,depremde hayatını kaybeden insanların yakınlarına baş sağlığı yaralılara acil şifalar diliyoruz Elazığ-Malatya civarında yaşayan arkadaşlarımızında herhangi bir yardıma,konaklayacak bir eve maddi ve manevi herhangi bir şeye ihtiyacı olursa forumca elimizden geleni seve seve yapacağımızı belirtmek isteriz.
 

Vintage

Administrator
Yönetici
#2
Doğaya karşı durmaktansa onunla uyum içinde yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Depreme dayanıklı konut yapmazsak her depremde ne yazık ki ölümler olacaktır. “7.8 yetmedi mi” zihniyetinin artık değişmesi gerekiyor. Elazığ’da yaşanan deprem sonrası gelen görüntüler insanın içini sızlatıyor hele ki insanların o çaresizliğini izlemek.. ülke olarak hak etmediğimiz acıları yaşamak zorunda kalıyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor evet ama bu kadarı da biraz fazla.
 

Debussy

Moderator
Yönetici
#3
Geçmiş olsun herkese, deprem değil ihmal öldürür, 99'ta atılmadı ama artık umarım gerekli adımlar atılır (Pek inanmasam da iyimser olmak istiyorum).
 
Son düzenleme:

YILKANT

Administrator
Yönetici
#4
Yaşadığım sürece 10 yılda bir büyük deprem olmuş hep. Ama her depremden sonra herşeyi unuttu herkes farkına varmamız gereken ve yüzleşmemiz gereken şey şu aslında biz bir deprem kuşağı ülkesiyiz. Geleceğimizi bir 10 yıl daha bunu düşünmeye harcamamız lazım. Benim bir kuzenim 1999 depreminde hayatının baharında 19. Yaş gününde depremde vefat etti. Evet kader evet büyük talihsizlik bu. Ama elimizden geleni yapmamız ve sonra kadere sığınmamız gerek. Okullarda eğitim verilmeli. İnşaat mühendislerinin veya yapı denetim şirketlerinin üzerine olayı yıkmakla bu işler yürümez. İmar ve iskan anlayışını yaşadığımız bölgelere entegre etmezsek her 10 yılda bir bu acıları yaşamaya da devam ederiz.

Hayatını kaybetmiş canlarımıza rahmet kederli milletime baş sağlığı diliyorum. Bu acıların tekrar yaşanmamasını diliyorum.
 

Mehmet

Meşe Yosunu
#5
Hafta sonları pek yazamıyorum foruma.

Baba tarafım D.bakır, anne tarafım Elazığ'lı biri olarak ekranda gördüklerimden dolayı kahroldum.

Ayrıca 99 depremini Yalova'da geçirmiştim ve üzerime de duvar dökülmüştü. Bunun çok daha ağırını gördüm ekranlarda.

Hem temiz kalpli saf Elazığ insanını hem de o buz gibi havada enkaz altında olsun dışarıda evsiz kalan insanlar olsun gördükçe kahroldum.

O günlere geri gittim.

Ülkemizin, Elazığ'ın ve hepimizin başı sağolsun. Bu yarayı sarmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazır olmalıyız.

Ayrıca forumdaş arkadaşlara da çok geçmiş olsun ben bu süreçte Elazığ'da yaşayan @serif_23 kardeşimizin hatrını sordum ancak pek ilgilenemedim. Lütfen en azından forumdaşlarımızın yanında olmaya ve ihtiyaçları var ise karşılamaya hepinizi davet ediyorum.

Şerafettin gibi orada yaşayan ancak bilmediğim arkadaşlar var ise onlara da elimizden gelen maddi manevi ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu buradan bildirmek istiyorum.
 
#6
Çok teşekkür ederim. Hepimize geçmiş olsun.afetler konusunda çok çaresiz kalıyoruz maalesef.allah daha kötüsünden bizleri korusun inş


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

kosovic

Meşe Yosunu
#7
Deprem bölgesinde yaşayan bütün arkadaşlara geçmiş olsun.
Vefat edenlere Allah'tan rahmet, kalanlara sabır diliyorum.
Başımız sağolsun.
Rabbim beterinden korusun inşallah.