Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Pomak

Meşe Yosunu
İmaginary authors saint julep

Kesinlikle yazın kullanılmaz diye düşünüyorum tatlılık had safhada çünkü nane, mandalin, şeker ve biraz viski. Kapaktan koklayınca evet baccaratı anımsatıyor ama kokunun tendeki hali çok daha farklı, manadalina notasını çok sevdiğim için en beğendiğim kısmı açılışı, bu kısımda odunsu bir takım notalarda geliyor muhtemelen viski den kaynaklıdır reçinemsi bir yapı da var. Parfümde nane baştan sona kadar çok baskın nane sevmeyenler uzak dursun derim.
 
Son düzenleme:
Nicolai Patchouli intense
Bütün gün boyunca anca sabrettim bu parfüme. Bekledim bekledim belki değişir diye bütün gün deterjan gibi birazda sinek ilacını andırıyor çok sentetik kokuyor.
Puanım buna 3/10

Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Son düzenleme:

Vintage

Administrator
Yönetici
Amouage interlude black iris kullandım bugün. Klasik interlude hissiyatı pek vermedi. Aslanı kediye döndürmüşler. İnterludedeki keskinlik ve ataklık törpülenmiş, beğenisi daha yüksek parfüm yapılmak istenmiş ama interlude çizgisinden kopulmuş. Beğenip beğenmediğime daha karar veremedim. Biraz daha kullanmam gerek.
 

Pomak

Meşe Yosunu
Gucci guilty Ph love edition

En son çıkan guilty flankerı ve son zamanlar da çıkanlar içinde guilty dna sına en yakın olanı Love edition kullandım bugün. Koku A. Morillas elinden çıkma daha ilk spreyde anlaşılıyor Morillas işi olduğu. Taze narenciyeler ve kumkattan gelen hoş bir tatlılığı var kurudukça lavanta ile birlikte daha fujer ve sabunsu bir hal alıyor, derinden gelen yeşil hissiyat bana çok beğendiğim issey miyake nin bleue d'issey ini anımsattı hafiften.

Kullanana çok karakteristik şeyler sunmuyor fakat koku güzelliği anlamında genel çevreden herhalde beğenmeyen çıkmaz, bu sebepten ötürü kapalı ortamlarda ve sıcak havalarda iyi işler çıkartır fakat performansının ortalamanın altında olduğunu belirteyim mutlaka tazeleme gerektirir gün içerisinde. Şişesi bir önceki flanker olan guilty cologne ya çok benziyor, onun şeffaf yeşil olan şişesinin bir kısmını bunda yarısı görünür şekilde yapmışlar başarılı bir şişe tasarımı var. Bu arada bahsi gelmişken cologne olan da bence çok başarılı bir flanker ardıç ve cypress teması üzerine oturtulmuş yine Morillas elinden çıkma çok başarılı ve ferah bir yazlık o da
 
pino silvestre venezia vintage
Hafif Tatlı çam kokusu nostalji anlar yaşatır. Olmasa da olur. Tekdüze ilerleyen kalıcılık bende 6 saati bulan parfüm. Puanım 6.4/10


Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ofis ortamına uygun, insanlarla yakın temasta bulunabilecek mekan-zamanlarda kullanabilecek temiz, sabunsu, biraz yeşil havası olan biraz da baharatlı/tatlı nüanslara sahip giymesi kolay olan, bunu da kokuyu meyveli-sakızımsı vıcık vıcık bir kokuya sahip olmadan ve yaz parfümleri kadar da güçsüz-ferah olmadan gerçekleştiren, tüm hepsini de uygun, ucuz bir fiyata sunan parfümün net karşılığı:

Burberry - Touch (for Men)

İlginç bir şekilde bu parfümden iyi de performans alıyorum. Yorum yapmadan somut bir örnek vermem gerekirse, sabah 08:30'da sıktığım bu koku ofiste akşamüstü 4 civarlarında bayağı beğeni aldı. Hatta bir kadın arkadaş çok güzel koktuğunu söyleyip kokuyu da "Temiz, bebeksi, masum, biraz tatlı ama çok hoş" diye tanımladı. Kokunun kıyafetlerde bıraktığı miskli kokusu gerçekten çok güzel, bunu akşam kıyafetleri çıkarırken veya başka bir gün giyerken farkediyorsunuz.

Bu parfümde dikkatimi çeken ayrıntılardan birisi de 2000 yılı çıkışlı bir parfüm olması. 2003, 2005 yılı çıkışlı olup vintage mertebesine ulaşan ne efsane kokular varken, Burberry'nin Touch kokusunun piyasada tutunarak 20. yılını doldurması takdire şayan. Çünkü, bence bir marka-parfüm için en önemli olan hususlardan birisi bir kokuyu 30-40 sene sonra da satabiliyor musun? Satamıyor musun?!

0002763-3.jpg