L’Homme Ideal Eau de Parfum, Guerlain

Aryan

Aktif Üye
#1
o.40907.jpg

Kiraz ve gülün; tütsü ile derinin çizdiği maskülen çerçevede sunulduğu erotizm ile romantizm arasında gidip gelen çok modern bir koku.

İlk dakika burna piramidin en uçlarından lavanta ve bergamot vururken (görece olarak mandalina gibi turunçgil çeşitleri de hissedilebilir) hemen ardından baharatlar kokuya hafif bir şekilde serpiliyor ve aromatik notalar da seyrek şekilde zeminde yerini arıyor. Baharatların bu kadar yumuşak; lavanta, biberiye, kekik gibi aromatik notalarının da bu kadar modern yorumlanması inanılmaz. Bu açılış seremonisi kısa sürüyor ve hızlı bir şekilde koku orta bölüme geçiyor.

Açılışta yer alan Ideal serisinin imza notası olan badem, ilk bölümde dahi hissedilen, kalp bölümünün hatta genel anlamda kokunun başrol oyuncusu olan kirazın yer aldığı orta bölüme çok uyumlu ve yumuşak bir geçiş sağlıyor. Transparan bir perde gibi sıyrılan açılışın ardından koku, orta bölümden gelen tütsü ile diplerden biraz gelen derinin etkisiyle kararan kontrast ve içerisindeki kiraz notası ve gül dokunuşunun verdiği renksel estetik ile kırmızı bir loş ışığın verdiği imaja yakın bir aura yaratıyor. Kiraz müstehcen, flörtöz bir efekt verirken gül ise kokuya centilmen, romantik bir dokunuş katıyor. Buradaki vanilya çok yüksek volume'lü değil, kirazı daha da çekici hale getirmek ve kırmızı rengin ışığını artırmak için kullanılmış gibi.

Kokunun son bölümleri de karanlık ama buradaki derinin yanına tonkadan gelen biraz pudralı tatlılığı ve sandalın huzur veren kremsi odunsuluğu ile çok yumuşak bir şekilde tene oturarak kokunun ruhuna uygun, şık bir kapanış yapıyor...

Guerlain kalitesi ile Thierry Wasser'in yetkinliğinin bir buluşması, kokladığım en pürüzsüz, benim de içinde en rahat ettiğim kokulardan. Koku estetiği ve aurası, rahatlıkla kendini date parfümleri listesine sokabilecek, gece vaktine ve özel zamanlara yakışabilecek tarzda. Mood'a göre arada sırada kullanması zevk verebilecek bu klas parfüm, flörtöz tarza sahip centilmenlerin de imza kokusu olabilecek bir çizgiye sahip.

guerlain-lhomme-ideal-eau-de-parfum-1.png
 
Son düzenleme: