Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

vagonlar

Moderator
Yönetici
Initio Side Effect kullandım. Rahatsız edecek seviyede sentetik geldi bana. Sıkar sıkmaz burun deliklerini boğaza doğru çizerek iniyor sanki meret. Bu kadar pahalı ürüne yakışmayacak bir kalite düşüklüğü şaşırtıcı. Tatlı parfüm sevenler için bile tatlı gelecek seviyede bir tatlılık hakim. Ne tütün kullanımını beğendim. Ne o çürük vişne hissiyatını. Bu vişneyi şurupvari bir havada işlemişler hatta. Sanırım bende bir sorun var. Bu kadar beğenilip benim sevmememin başka açıklamasını bulamadım. Güç fetişinin hakkını veriyor ama. 3 fıs sıktım zehirledi resmen beni. Kıyafetlerinize sıkarsanız baya uzun süre kalabilir.
 

Suox

Meşe Yosunu
Nişhane Fan Your Flames kullandım.

Kullandığım dekantta Hindistan cevizi daha baskındı şişemde öyle değil,Nişhanedede batch problemleri başlamış demekki.
 

vagonlar

Moderator
Yönetici
Chanel Sycomore kullandım. Muazzam bir açılış. Vetiver kullanımı çok beğendiğim tarzda köşesiz ve parlak. Yavaş yavaş tütünü hissetmeye başladığım, aldehit temizliğinin öne çıktığı ortalar ve başından sonuna kadar hiç kaybolmayan kremsi pudralı hava. Çok güzel parfümmüş bu kadar geç buluşmamam gerekmiş.
 
Custo Man Custo Barcelona

Kürkçüyan'ın Fleur du Male den 2 yıl sonra yarattığı Custo Men neredeyse Fdm in bir kopyası Kürkçüyan bunu yaparken çok kafa yormamış fakat ince dokunuşlar ile bence fdm den daha kullanışlı bir parfüm ortaya çıkarmış. Yine ana tema neroli ve portakal çiçeği fakat limon ve bergamot ile daha ferah bir yapıya kavuşmuş fdm in insanı o rahatsız eden yoğun çiçeksiliği custo man de yok, tatlılık anlamında da bence daha makul seviyede daha yeşil-tatlı kokuyor. Performans olarak ise çok başarılı bir koku 4 mevsim kullanışlı yapısı ve fiyatı düşünüldüğünde kesinlikle F/P ürünü diyebiliriz Custo Man için ayrıca çok da şık ve kaliteli bir şişeye sahip.

Custo man 10 yıl kadar önce ülkemizde çok uygun fiyatlı olarak bulunabiliyordu iyi hatırlıyorum 100 liranın altında lidyana, markafoni gibi sitelerde satılıyordu hatta o dönemlerde bende bir şişe satın almıştım fakat daha sonra bir arkadaşım kokusunu çok beğenince ona hediye etmiştim sonradan da pişman olmadım değil 🙂 Geçtiğimiz günlerde Trendyol da bir satıca çok uygun fiyatlı iki şişe ( 100 ml 250 tl ) görünce birini kendime birini de yine arkadaşıma satın aldım. Denk gelirse kaçırmayın dediğim kokulardan üretimi Fdm de olduğu gibi muhtemelen durdu yurt dışı fiyatlarına bakıyorum 100-150 dolar civarlarında dolaşıyor.
 
Mancera- Hindu kush kullandım. Markanın en iyi işlerinden. Fiyat, performans ve koku güzelliği olarak bence geçerli sayılır. En azından sentetiklik sınırlı, geçişler gayet güzel...
 
Atkinson the odd fellows bouquet
Bunu begenecegimi hiç düşünmemiştim biraz da önyargılı yaklaştım fakat gerçekten fevkalade bir parfüm. Tobacco vanille ile FB tobacco ile aynı koku keyifli bir ballı tütün kokusu. 2. 3. Kullanımda bakalım fikrimiz değişecek mi


Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Suox

Meşe Yosunu
Oj Nawab Of Oudh İntensivo kullandım.

Bu soğuk günlere çok yakışıyor,kesinlikle soğuk isteyen bir koku.

Kendi sitesinde açıklanan notaları paylaşmak istiyorum.

HEAD
Green Notes, Bergamot, Orange Abs, Cardamom, Aldehyde

HEART
Rose, Magnolia, Orchid, Pimento, Bay, Cinnamon, Hedione

SOUL
Ambergris, Musk, Vetiver, Labdanum, Oudh
 
Gucci no 3 edt vintage

Gucci'den harika bir şipre, 85 çıkışlı No3 kendisinden 3 yıl sonra dünyaya gelen efsane fujer Nobile'e ablalık etmiş ablalık derken No3 tam bir erkek fatma abla aslında, meşe yosunu parfümün tam kalbinde çok doğal ve sürekli buruna gelen harika bir meşe yosunu var. Aldehitler, gül, sarı-beyaz çiçekler ile feminen tarafa göz kırparken sert olmayan yumuşak bir deri ve yeşillikler ile de erkek kullanımına imkan sağlıyor. Kardeşi nobile ile gerçekten çok benzeşiyorlar zaten şişe tasarımlarına baktığımızda da benzerliği görmekteyiz Gucci 88 de Nobile'i yaratırken No3'ün erkek versiyonunu yapmış, ismi değiştirmeyip No3 Man koysaymış da olurmuş.

Bu tarz 80 lerin şipre ve fujerlerini anlatmak materyal zenginliğinden dolayı biraz zor aslında, tam tarif edemediğimi düşünüyorum, bu sebepten benzerleri üzerinden tarif daha sağlıklı oluyor hiç değilse örnekler üzerinden giderek onları deneyenlerin zihinlerinde az çok bir şeyler canlanır diye düşünüyorum. No3'ü de klasikleşmiş şiprelerden Clinique Aromatics Elixir üzerinden biraz anlatayım. Öncelikle bu tarz bir kokuları kullanmak için biraz alışkanlık ve mutlaka tarzı sevmek gerekiyor, hayatında hiç klasik şipre koklamamış birisi kokladığında bu nasıl koku böyle rahmetli babaannemin kokusu tepkisini verebilir, böyle düşünmeyenler içinse söyleyebileceğim No 3 Aromatics elixir den çok daha uysal ve kullanışlı bir parfüm, bunda aralarında yaklaşık 15 sene olmasının etkisi olsa da ana etken No3 de kullanılan yeşil yapraklar bence, yoğun aldehit ve çiçeksiliği bu yeşillikler ile biraz törpülemişler buna bir de meşe yosunu eklenince parfüm neredeyse fujere kayar hale gelmiş zaten başta da belirttiğim üzere No3 ana teması üzerine lavanta ve bergamot eklenmiş hali tarihin bence en başarılı fujeri olan Nobile'i ortaya çıkarmış. Hayvansal misk parfümde var fakat kesinlikle AE ve Aramis 900 de ki kadar sert ve etkili değil, gayet uysal ve kullanışlı zaten kurduklarında No3 en baştaki o canlı çiçeksi açılışını kısmen muhafaza ediyor. Şöyle düşünüyorum hem bayan hem de erkek kullanımı için AE i sadece kış aylarında ve özel günlerde kullanırsak No 3 ü hem kış hem de bahar aylarında sair zamanlarda çok rahatlıkla kullanabiliriz

Performansı AE kadar olmasa da yine de çok etkili zaten bu tarz şipreler de çok fazla performans sorunu yaşanmıyor, bazen fazlası da AE de olduğu gibi hem kullanıcıyı hem de çevreyi yorabiliyor o bakımdan yeterli bir performansı var kalıcılığı tüm günü rahatlıkla çıkartıyor, Fark edilirlik ilk başlarda aldehit patlaması sebebiyle baya yüksek daha sonra çiçekler kurudukça deri ile birlikte tene yaklaşıyor.
 

vagonlar

Moderator
Yönetici
Jean-Louis Scherrer Scherrer 2 kullandım. Sabunsu, floral, hafif meyveli biraz tatlı bir parfüm. Pudralı kısmı ve o meşe yosunuvari havası parfümü modernliğin çok dışına itmiş. Vintage severlerin kesinlikle beğeneceği bir parfüm. Doğal kokusu var. Benim için baya feminen geldi. Olgun yapısından ötürü 45-50 yaş üstüne yakıştıracağım bir kadın parfümü diyebilirim.