Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

vagonlar

Moderator
Yönetici
History Swedish Forest kullandım. Yanmış odun kokusu. Bildiğin kamp ateşi gibi kokuyor. Üstünde taşımaktan çok tematik bir kafada yapılmış gibi. Fazla sevenine hitap edecek kafada işlenmiş bir kompozisyon.
 

vagonlar

Moderator
Yönetici
Amouage Opus VI kullandım. Belirgin bir amber parfümü. Hafif pudra tatlılığı ve baharatlı yönü de var. Amouage'ın o performansı gücü falan bunda da mevcut Bu tip parfümler benim için fazla oryantal kategoriye kaçıyor. Üstümde taşımayı sevmediğim profilde. Yine de amber parfümü sevenlerin buna göz atmasını tavsiye ederim.
 
Penhaligon's Halfeti Leather kullandım. Açılıştaki baskın deri ilk bir boğucu olacak bu parfüm hissiyatı oluştursa da kısa sürede kayboluyor. Ortalardaki kimyon benim parfümlerde pek haz etmediğim şekilde işlenmiş. Onun haricinde sağlam bir kışlık. Oud notası içeriyor denmiş ama ben hissetmedim.
 
scotch peat

yumuşak yeşilsi, balçık-samanlı tatlı boozy. tatlılığının bir kısmı şurupsu sentetik hisli, rahatsız etmese de bence fazla tatlı. Aran ile benzer bulunmuş. onda boozy tatlı kısım yok, atmosferik yeşil ot-balçık kısmı daha doğal hisli, ormansı ve azıcık hayvansal.
 
Botanicae Matin a Mogador kullandım. Amber üzerine kurulmuş bolca floral içeren hafif pudramsı bir tarafı da olan %55 feminen %45 maskülen sayılabilecek başarılı bir parfüm. Benim tenimde çiçeksi yönü pudralı yönünden fazla olsa da feminenliği pudralı kısım sağlamış gibi ve feminenliğin pudra tarafından sağlanan parfümleri sıkmakta çekincem olmuyor bu yüzden bunun dekantını rahat bitirebilirim.
 
salome

hayvansal miskli çiçeksi şipre. alanında belki de en iyisi. soğuk-soluk kırmızı-beyaz çiçeksiler, kimyon, karanfil, paçuli'nin yağlı bir iris, heliotrope, tolu ve hyrax ile birleşiminden ortaya çıkan kirli kadifemsi. kirli balzam karışımında Bal a Versailles esinlenmesi açık. benzer bulunanlardan Theo Fennel Scent bu tarzın f/p olarak geçilmesi mümkün olmayan bir alternatifi; yalnız TFS'nin çiçek-baharatı daha sıcak, yoğun, tozlu, feminen çağrışımı güçlü; kirliliğinin çoğu kimyon-paçuli ikilisine ait. bu şekilde Salome'un müstehcen büyüsünü bir şekilde taklit etse de yakaladığını söyleyemem.