ÇANAKKALE ZAFERİMİZİN 106. YILDÖNÜMÜ

Mehmet

Meşe Yosunu
#1
Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte cephede şehit düşen Çanakkale kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.



1552890432196.png

1552890360801.png

1552890396163.png


Gün geçmiş,yıl geçmiş ne yazar.
Her karış topragında,bin şehit bir mezar.
Yeryüzünde yaşadıkça,tek dişi canavar.
Türk milleti,aynı destanı yine yazar.

Sen rahat uyu,ey şanlı şehit.
Gölgesinde gölgelen,al bayrağin.
Hangi kem göz,sana edebilir nazar.
Türk milleti,aynı destanı yine yazar.

Yedi cihana yeter yazdığın destan.
Gök kubbe ay,yıldız sana verir selam.
Çanakkaleyi düşmana yaptinya mezar.
Türk milleti aynı destanı yine yazar.

Dünya döndükçe,Çanakkale yine geçilmez.
Kanınla suladın toprağı hangi canlı seni bilmez.
Sen yazdın cihana,şanlı tarihi,artık kim bozar.
Türk milleti aynı destanı yine yazar.
 
Son düzenleme:

Chypre

Meşe Yosunu
#2
Siperler arası 8 metre. Yani ölüm muhakkak. 3 dakika önce gelen bölüğün tamamı şehit olmuş. Yeni gelenler bunu biliyor ve bir 3 dakika sonra kendisinin de şehit olacağının farkında ilerliyor. Ama ne ilerleme! Bir an bile sarsılma, durma, geriye bakmak yok. Okuma bilenler ellerinde Kur’an okuyor bilmeyenler Kelime-i şahadet getiriyor. Az sonra öleceğini bile bile gözünü kırpmadan şahadete gidiyor. İşte Çanakkale Savaşlarının zaferle sonuçlanmasını sağlayan şey milletimiz ve onun askerindeki bu yüce ruhtur.
/ Mustafa Kemal Atatürk
 

YILKANT

Administrator
Yönetici
#4
Bir taburla tüm dünyaya karşı durmanın öyküsüdür Çanakkale. Ellerinde inancından ve vatan sevgisinden başka bir şeyi olmayanların zaferidir. Atamızın tüm dünya tarafından Anafartalar Kahramanı olarak bilineceği zaferdir. Devrin yönetenlerinin belki de tek doğru yaptığı iş Atamızı saha kumandanı yapmasıydı. Binlerce kefensiz şehidimizi saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun.
 
K

kiton men

Misafir
#7
Bulundukları zor şartlarda bile adaletli ve dürüst olmuş ,mertçe savaşmış ve şehit olmuş her bir vatan evladımızın ruhları şad olsun

Güzel bir anı paylaşmak istedim


”… belki de en dikkat çekici olan husus, anzaklarla türkler arasında doğmuş olan sempati ve arkadaşlık duygusu idi. artık karşılarındaki türk askerlerini kendi deneyleri ile tanımış olan anzaklar o güne kadar propagandalarla kendilerine anlatıldığının aksine onların fanatik ve zalim değil, mert ve cesur insanlar olduklarını anlamış bulunmaktaydılar…. nitekim, avustralya ve yeni zelanda kıtaları kendilerine dağıtılmak istenen gaz maskelerini almayı reddetmişler ve nedeni sorulduğunda ise, türkler dürüst savaşçılardır, onlar gaz kullanmazlar diye cevap vermişlerdir."
 

Mehmet

Meşe Yosunu
#9
Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte cephede şehit düşen Çanakkale kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

YILKANT

Administrator
Yönetici
#10
Işıklar içinde uyusunlar. Onlara layık bir nesil olmakla ruhları huzur bulacaktır. Kahraman olmak için değil vatan için savaşıp; bedenlerini bu vatana siper ettiler. Örneği olmayan cesaretlerine dünyayı hayran bıraktılar. Bunu yaparken de merhametten ayrılmadılar. Asla vahşi olmadılar. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Başta Ulu Önderimiz Atatürk olmak üzere tüm isimsiz kahramanlarımıza sonsuz teşekkürler.
 

Pervane

Meşe Yosunu
#11
Müstahkem Mevki Komutanı Cevat Paşa, Başkomutan Vekili Enver Paşa, Müstahkem Mevki Kurmay Başkanı Selahaddin Adil Paşa, Ordu Komutanı Limon vonSanders, Kolordu Komutanı Esat Bülkat Paşa, Kurmay Albay Halil Sami, Kurmay Yarbaylar Mustafa Kemal, Hafız Kadri, Yarbay Hüseyin Avni... Seyyid Onbaşı... Ve niceleri... Allah taksiratlarını af, mekanlarını cennet eylesin.

Bu vesile ile Ergun Göze'nin Çanakkale'de Kumandanlar Savaşı kitabını tavsiye ediyorum.
 

Mehmet

Meşe Yosunu
#12
Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur. (Mustafa Kemal Atatürk)