İlk Defa Deneme Fırsatı Bulduğunuz Parfümler

asaid

Meşe Yosunu
Narciso Rodriguez

For Him Musc (vint)

ferah yeşil aromatik otsu menekşe-yosun. temiz pudra-misk. Kiehl's miskini anımsatan hafif kirli beyaz çiçeksi, yağlı bir yönü de var. çok klas bir koku.

Oud Musc

medikal yeşil derili ud olarak başlayıp gittikçe tatlı, tozlu, az meyvemsi bir amber-misk ile yumuşuyor. yeşil arka plan Bois Mysterieux'u, amber tarafı Woodcut cinsi sakızsı tatlı labdanumu baskın birkaç kokuyu çağrıştırdı. sentetiğe boğulmamış, kullanışlı, hayalî bir ud yorumu.

Amber Musc

büyük ölçüde sıcak tarçın-tonka şuruplu, ballı meyvemsi, tozlu bir amber-misk. Vanilla Shot, Helium, Close Up, Dolcelisir, Tonka Majestic... ailesine eklenebilir. sanki bunlardan daha çok sevdim gibi yine de bana çoğu zaman sentetik hisli ve aşırı tatlı gelen birleşimler. bence ailenin en iyileri Musc Ravageur ve Bengal Rouge.
 

asaid

Meşe Yosunu
Olympic Orchids

| Cryptical Envelopment

sağlam dozda civet, kirli otsu saydam meyvemsi tatlı gül-champaca. azıcık tütün-amber. çiçek-tütün-amber birleşimi doğal hisli, hafif, basit ve sevilebilir olsa da ilk birkaç dk. aşırı kirli. zaman geçtikçe ya dengeleniyor ya burun alışıyor.

| Kyphi

bol tarçın tozlu portakallı meybon ile başlayıp medikal havalı hastane koridoru, safran, pis otlar, ıslak çimento-toprak kap hisli ferah bir yere iniyor. dendiği kadar tütsü yok. fazla karışık ve acayip. tutankamun mezar çağrışımlı bir garibei hilkat.

| Gujarat

dişçi mekanikleri, beyaz misk, selotayp arkaplanında mango, safran, zerdeçal, udlu tatlı baharat-meyve-reçine karışımı. yine büyük çoğunluğu safrana ait olan medikal havası zaten yeterince garip olan karışımı iyice bozmuş.
 

asaid

Meşe Yosunu
Bortnikoff

| Cologne de la Terre

80° Est kolonyasından hallice. ilk yarım saat daha ekşi daha çiğ sentetik hisli keskin bir limon. ilerledikçe baharatsı bir sandal ile pek kolonya gibi hissettirmiyor. limon dışında doğru düzgün bir aromatik hissetmedim. standart başlayıp bence uyumsuz sonlanan bir limon kolonyası. diğer notaları kayıp veya çok az hissedilir.

| Cologne Celeste

hastane dezenfektanı temalı. aşırı rahatsız edici band-aid efektli buruk greyfurt beyazı. sample bozuk olabilir. gerçek olamayacak kadar kötü.

| Cologne de Feu

serinin tek kabul edilebiliri. nisbeten orjinal, uyumlu ve hoş bir aroma. tatlı kırmızı meyveli, azıcık yaseminli dengeli ekşilikte güzel bir greyfurt.
 

asaid

Meşe Yosunu
Bortnikoff

| Sir Winston

tatlı jöleli sümbülteber, biraz yeşil çay, bolca kuru tütün. aşırı tatlı demir şurupsu açılıp ilerledikçe ferah odunsu-samansı bir tütün baskınlığında dengeleniyor. reçineli ud tipi lheure exquise ile özdeş, miktarı az. bütünde Odor 93 cinsine yakın, daha az tatlı, kirli ve kuru. oldukça basit ama çoğu oud'undan daha güzel bir bortnikoff.

| Oud Sinharaja

bolca frangipan-yasemin, az bir narenciye ile ferah tatlı çiçeksi bir açılış. ilerledikçe az kirli reçineli bir ud ve bolca sakızsı tatlı labdanum. aşırı tatlı çiçekleri dindikten sonra (Woodcut, Dev4, Gristmill, Cape Heartache) cinsine ek l'heure exquise reçineli tatlı sakızsı yumuşak bir reçine-odun.

| Triad

koyu kırmızı keskin ve neredeyse çürük efektli bir gül, bolca demirsi safran ve gıcır derili kirli bir ud. ilerledikçe az çok dengelense de çoğunlukla rahatsız edici. triad < danse lascive < yloud-yloud < saringkarn < cuir fleurissant.
 

asaid

Meşe Yosunu
Slumberhouse

| Baque

kayısı jöleli açılıp tatlı yanık labdanumlu sert tütün ile bir süre devam ediyor. dipte yumuşak, yağlı sade bir vanilya var. tütünlü kısım en çok Tabac Aurea ile yakın o da ortadaki bir iki saat. Kiste, Jeke, Sayat Nova ile açılışı az benzer sonrası epeyce farklı. Woodcut ile alakasız.

| Kiste

bolca şekerli kayısı püresi üstüne azıcık yanık tütün ve tozlu eskimiş odun. Baque ile tatlı tipleri benzer ama bunun ki daha bol ve lezzetli. Jeke'de önde olan tütün-tozlu odunlar burada bir arka planda etkin. özellikle AlD. Antiquity ile yakın. Chypre du Nord-Sayat Nova ile de az benzer.

| Jeke

bolca kuru tütün, labdanum ve yağlı yanık odunlar. Kiste'nin meyvesinin çoğu alınıp tütün-odun kısmının genişletilmişi. az tatlı sert odunlu kesif tütün.

| Sova

acı sakızlı-ballı kuru otlar, saman, yanık tütün. tatlı meyan köklü-anasonsu yapı Fougere Bengale ile benzer ama üstüne Jeke tütünü konulmuş, bütünde daha acı ve buruk otsu. benzer bulunan Steading'in otları bu kadar önde değil, kastorlu nükleer yayılımlı daha tatlı ve yağlı hisli bir tütünü var.

| Sadanne

mor-kırmızı orman meyveli aşırı tatlı hafif ekşimiş meyve suyu. çilekten ziyade karadut hissi var. OO. Blackbird ile benzer bir tarz.

| Grev

tatlı muğlak meyveli, keskin limon-meyan köklü ferah çam yeşilli bol iso-e li ferah ama yakından burun yakıcı biber-sedirli fujer. Josh sanki Geza'dan ilham alarak Polo'yu kolonyalaştırmış. diğer Slumberhouse'lara göre normal kokuyor. güzel ama bir Rebul Pine Forest da benzer işi görür.
 

asaid

Meşe Yosunu
Amouage | Reflection

hafifçe keskin az bir neroli üstüne el kremsi tatlı beyaz-sarı çiçekler ve bolca beyaz misk. biraz sentetik hisli ama aroması çok hoş ve yumuşaçık. daha ferah bekliyordum, ince pudralı kısmı oldukça yoğun.

Masque M. | Sleight of Fern

Fougere Royale-Polo hibriti gibi. topraksı, tatlı çam sakızlı, bitkisel acı yeşilli, az pudralı odunsu, ferah ama sert bir fujer. Bracken Man ile birlikte F.Royale ailesinin en sadık ve ciddi temsilerinden biri.
 

asaid

Meşe Yosunu
Nishane | Shinanay

hafif çiğ yeşilli ballı tatlı bir sümbülteber, kavun-mevlana şekeri hisli şekerli sulu meyvemsi bir ferahlık, waxlı temiz aldehitler ve yüksek dozda kremsi bir sandal. her elementin sümbültebere hizmet ettiği ince tozlu, kremsi odunlu parlak bir karışım. kirlilik başta indolik, dipte çok az civetli. alışık olmayanı yorabilir ama bence dengeli. sadece yoğun ballı Slowdive tipi yapı çok ekstra olmuş. Onda, Maai, Mem ile yakın bir tarz ama parlak animalik floral yapısı daha az saydam ve çok daha kremsi. diğer benzerlerden Musk Khabib, Sonnet Xvii ve Tropic of Capricorn'dan daha boyutlu ve çok daha dengeli. bütünde belki biraz fazla tatlı onun haricinde şimdilik iyi anlaştık.
 

asaid

Meşe Yosunu
F. Malle | Le Parfum de Therese

parlak çiçeksi aldehidik açılıp hızlıca olgun meyvemsi waxlı tarafa kayıyor. ilerledikçe temiz miskli, az indolik bir yasemin-neroli, sıcak pudralı gül, az derili tatlı sakızlı meşe yosunlu az narenciyeli bir yapı bu şerbetli olgun meyveleri bastırıyor. bu tarzın ilki mi bilmiyorum ama Maai, Shinanay... cinsi buranın baş-orta halinden ilham alınmış gibi duruyor. ana yapı taklit edilip farklı açılardan bazen abartılı-sert bazen mütevazi-yumuşak ele alınmış nitelikli ve görece daha güzel yorumları olsa da yapı olarak bunu pek de aştıkları söylenemez. benzetilen Diorella ve Femme ile çok az bağlantı kurabildim, bütünde epeyce farklı hissettiriyorlar. baş-orta Maai cinsini, sönüş ise az meyvemsi yumuşak beyaz çiçek ve tatlı sakızlı yosunsu tarafı ile Leather Jardin ve Green Oakmoss tarafına daha yakın hissettirdi.
 

asaid

Meşe Yosunu
A. Lebreton | l'Eau Scandaleuse

sütlü tatlı meyvemsi bir sümbülteber ile açılıp tatlılığını büyük ölçüde azaltarak katran-storaxlı deri, nergis-ylang-iris hisli yağlı kirli saydam çiceksilik ve az yeşil otsu bir yapı kazanıyor. Cuir Fleurissant/Cuir d'Ange arasında bir deri-çiçek üstüne azıcık Odor 93 sümbülteberi. yeşillik yosun+çiğ maydanozsu tarafta arka planda az. benzetilen Boa Madre'nin insafsız yapışkanlığı burada yok, daha çiçeksi ve dengeli.
 
Son düzenleme:

asaid

Meşe Yosunu
Sammarco | Alter

%70 çiğ yeşilli, indolik, az tatlı yasemin-hanımeli balı. %20 deri-plastik hisli mimosa-mür. %10 is-asfalt. civet denmiş ama kastoryuma daha yakın animalik bir his var. abartıldığı kadar indolik değil ama üstüne kirli derisi ile çoğu kişiyi yorar.
 

asaid

Meşe Yosunu
Jorum Studio

| Arborist

safran-kirli yosunlu kireçli su, cilalı masif odunlar, azıcık meyvemsi derili tatlılık. ana yapı Ganymede cinsine yakın. çoğunlukla ferah-saydam hisli ama safranlı kısım başlarda keskin. benzetilen Kyphi'den çok daha kullanılabilir ele alınmış özgün bir tematik.

| Athenaeum

kereviz-tarhunlu ferah baharatlı tuzlu yeşiller üstüne bal mumlu tatlı wax. ilerledikçe ıslak kil, saman, Macaque cinsi galbanumlu beyaz çiçekli ferah misk. benzetilen Sloth ile alaka kuramadım. Gujarat, Nilubol tarzına yakın, onlardan daha basit ve doğal hisli.
 

asaid

Meşe Yosunu
Pineward | Treacle

ballı samanlı klasik tütün üstüne bolca siyah çay, ekşi üzümlü şarap. salon dt-behold patchouli arasında bir kremsiliğe sahip. meyve tarafında çürüğe yakın bir his var. çay kısmı direk tentür olarak kullanılmış gibi alelade ve ham, ilerledikce baskın ve kokuyu çok kurutmuş.

Feel Oud | Oud balsam

acı reçineli tatlı ud, vanilya, tütün ve sandal. ilerledikçe tatlı tarafı play-doh hisli, Santa Sangre ile benzer yumuşak bir doku kazanıyor.

Bortnikoff | Tabac Dore

Oud Balsam + ekstra odun, tarçın, reçine. ud tarafında, l'Heure Exquise, Monarch ile benzer. bütünde Oud Balsam'dan daha gelişkin yine de çok yakınlar.
 

asaid

Meşe Yosunu
Anatole Lebreton

| Caribe Kiss

sütlü sümbülteber-hanım eli ballı açılış. ilerledikçe belirgin hind. cevizi, minimal ananas, temiz pudralı misk ve çiğ yeşil bitki sapı-deri de buna ek. markadan l'Eau Scandaleuse kadar iddialı değil, basit ve güzel, Alter'in temiz hali.

| l'Eau de Merzhin

çoğunlukla kartonsu, topraklı kök iris. altında az bir çavdar unu, vanilya, deri, sütlü pis beyaz çiçekler, çiğ yeşillik ve kunduz hisli kirlilik. Irida, l'Attesa sınıfında ama ilerledikçe bir iris soliflore demek için fazla beyaz çiçeksi. nitelikli ama nisbeten sert bir iş.

| Racine Carree

tam da amaçlanan gibi tam bir bitki kökü. çiğ yeşilli, nemli topraklı ezilmiş yumru kök. ama temayı bozmadan yeterince kullanılabilir düzeye getiren şekerli bitki suyu da var. Merzhin'den çiçekler çıkıp yerine yeşillik ve havuç suyu gelse yaklaşık bu olur.

| Bois Lumiere

Jeux de Peau ile benzer kereste tozlu pastane unu ile açılıp hızlıca bal-balmumu ve kirli yeşil otsu bir doku kazanıyor. balı biraz sentetik ama Slowdive kadar yorucu ve yoğun değil. çiğ otsu yapı gittikçe baskın hale geliyor.

| l'Eau Guillerette

asidik citrus, neroli ile açılıp, hanımeli, leylak, bolca temiz miskli yumuşacık çiçeksi bir kokuya dönüyor. temiz çamaşırsı hissi var ama çoğunlukla doğal, güzel ferah bir çiçeksi. Sundrunk'ın olmuş hali.

| Perfumista

başlangıç gül-ud-paculi-deri-misk kombosu, çok keskin. ilk yarım saat fazlasıyla klasik siyah hacı miskini andırıyor. ilerledikçe Racine Carree'e yaklaşıyor. bence gereksiz olmuş.

| Incarnata

waxlı, kartonsu yoğun bir iris ile başlayıp ilerledikçe bebek pudrası eşliğinde ahududu-vanilya-tarçınlı cup kek hisli çok hoş gurme bir efekt ile yumuşuyor. Rouge Assassin-Lost Alice karışımına biraz daha amber-meyve, kereste tozlu baharat eklense yaklaşık bu olur. oldukça feminen.

| Fleur Cachee

çiğ bitki saplı yeşil açılıp, yine Jeux de Peau cinsi vanilyalı unlu kereste tozu ile birleşiyor. açılış keskin ama çabuk yumuşuyor. bitki sapına ek, iris, yeni sulanmış killi toprak, az bir ahududu ve Merzhin tipi castoreum hissi de var. Incarnata'nın daha topraklı, kirli ve yeşil botanik temalı farklı ve ciddi bir sunumu gibi.
 
Son düzenleme:

asaid

Meşe Yosunu
Hermes | Caleche vint.

oldukça keskin-ekşi aldehidik neroli eşliğinde kremsi klasik çiçek karışımı (ylang-gül-yasemin), bolca vanilya-acı bademli tatlı pudra. ilerledikçe sandal-yosunsu yapı ile iyice yumuşuyor yine de bu baştaki keskin citrus yapısı hep hissedilir. tüm feminenliğine rağmen arkalarda bir yerde equipage hissi de var.

Amouage | Gold Woman vint.

Caleche'nin keskin aldehitlerinin azaltılıp, çiçek tarafının renklendirilmişi. ekstradan yumuşak amber-tütsü-meyveli sakız hissi ile de daha dolgun. vanilya-acı badem pudrası az, sandalı daha yoğun. orta-sonda Arpege-lpd.Therese anımsatan bir çiçek-meyve yapısı var.

Amouage | Gold Man vint.

bali hisli uhumsu keskin bir açılış sonrası; waxlı meyvemsi aldehitler, oldukça indolik yoğun sıcak bir yasemin, hafif tozlu güllü pudraya, oradan da saatler sonunda yayılımsız civet-derili çiçeksi bir miske iniyor. benzetilenlerden bence Caleche ile uzaktan, Gold Woman ile yakından alakalı. GM-GW arasındaki köprüyü ikisinde de bir derece mevcut olan lpd.Therese silueti kurabilir.
 

asaid

Meşe Yosunu
Prissana

| Akhetaten

çoğunlukla yasemin-gül-safran. ilerledikçe prin dna'sı sıcak misk, tropik meyveli ferah lotus. deri-baharat tarafı başlarda pek hazetmediğim Nefer ile benzer ama çabuk yumuşuyor. çiçek-meyve tarafı da eskilerden tanıdık, çoğunlukla temiz bir Savitri.

| Sahar

nane-vetiver-yasemin-sakız. gittikçe güçlenen ferah tatlı sandal-damla sakızlı şeker şurubsu güzel ama garip bir hissi var. yumuşak ve dengeli, özgün bir prissana.

| Tirtha

ezilmiş çimen, limon, kafur. ilerledikçe narenciye, tropik tatlı beyaz çiçek karışımı da duyuluyor ama yeşilli limonu baştan sona baskın. güçlü ama kolonya tipli ince güzel bir koku.
 

asaid

Meşe Yosunu
Azman | Risk

hayvansal deri-vernikli yoğun bir ud, az bir ekşi-tatlı citrus, benzoin ve yağlı tatlı çiçeksilik. belirtilen iris'e ek ylang-nergis tipi sarı çiceksi bir hissi de var. yorumlarda birkaç kişi sentetiklikten bahsetmiş. sanırım reçine-deri tarafındaki acı kısım bu algıyı tetikliyor ama birçok doğal ud yağında bu vernikli efekt zaten var. ud tipi ve yoğunluğu Bortnikoff Lao Oud'unu anımsatıyor ama işlenişi Yloud-Yloud'a daha yakın. ciddi ud-severler'i bence oldukça memnun eder, bunun dışında pek bir kimseye hitap edeceğini sanmıyorum.
 

asaid

Meşe Yosunu
F. Malle | Noir Epices

yoğun tozlu gül-paçuli -> yanık karanfilli odun -> ıtır-kavun-baharat-sandal. Poal'dan hızlıca Serge Noire'a geçiş. bir müddet sonra da üstüne Therese kavun-gül'ü eklenmiş Equipage Geranium. geçişler çarpıcı ve sonunda ulaştığı yer harika. maalesef en iyi yere gelene kadar hayli cılız hale geliyor.
 

asaid

Meşe Yosunu
PdE | Corsica Furiosa

ferah çimen-nane-saman. her aşama yeşil ama başlangıcı sap dokulu oldukça çiğ; ortada kuru otsu, ferah sonda tatlı pudralı odunsu bir yeşil. başta APSU ortada Eau d'Ikar, sonda Sleight of Fern cinsine yakın nitelikli bir yeşil.
 

asaid

Meşe Yosunu
Anka Kuş | Los Vientos de Santa Ana

tuzlu-sucul karakterli huş-gül-tarçın. notalarında gül yok ama bence Betwixt&Between'in akuatik yorumu denebilecek kadar yakın, yağlı bir gül akoru var. sucul kısmı denizi andırır tarzda bence oldukça gerçekçi. ferah ama yosunlu yanık odunsuluğu da önde. aromatik amberli yönü Ambra Nobile'ın harika ilk 5-10 dk.sı ile benzer hissettirdi. alternatif ismi Shipwreck de olabilirmiş.
 
Son düzenleme:

asaid

Meşe Yosunu
Amouage | Memoir Woman EdP

reçel kıvamında şekerli gül, frambuaz, bol topraklı paçuli üstüne cilalı, stirenli reçine ve odunu ile birlikte çok yoğun. absinth kullanımı bence daha başarılı olan erkek versiyonundaki kadar belirgin değil. Botafumeiro/Poal veya Patchouli Ardent/Tabac Rose/Kintsugi andırır tarzda, fazlasıyla kompleks. benim için bu tarzın daha basit, yumuşak ve keyifli olanları Santal Majuscule, Ruh ve Jezebel.