İlk Defa Deneme Fırsatı Bulduğunuz Parfümler

tom ford beau de jour; Bu kadar eski kafa bir parfüm beklemiyordum.azzaro pour homme sabunsuluğuna tom ford grey vetiver ve creed viking eklenmiş gibi.naneli sabunsu ekşi ve yeşil bir parfüm.beğendim ama biraz fazla eski kafa geldi bana.dekantı denk gelirse alıp kullanmayı isterim.Harman çok kaliteli eski kafa parfümleri sevenler muhakkak denesin derim.Beğenirseniz reformule olmadan alırsınız bana şişesi fazla

bottega veneta pour homme ; farkedilirliği düşük olan maskülen ve kaliteli bir parfüm. pek nota ayrımı yapamıyorum temiz kokan bir çam ağacı kokusu.denediğim parfümler içerisinde en zayıf farkedilirliğe sahip. emin olamadım para vermem herhalde.

jpg le male le parfum; eski versiyona çok benziyor diye büyük bir umutla denedim en ufak bir benzerlik kuramadım hayal kırıklığı oldu.oldukça aromatik karışmış bir harman.vanilyalı tatlı zıpır bir parfüm .hiç beğenmedim. tamamen piyasa işi.iyi satar bence

bvlgari man wood essence ; acqua dio gio'nun yeşil hali,aynı ferah ve çiğ hava bu parfümdede var.parfümörleri aynıymış.Alberto Morrillas bu parfümü armaniye neden pazarlamamış anlamadım.Eğer bvglari değil armaniden çıksa satış rekorları kırabilirdi.güzel parfüm ama para vermem herhalde
 
Jovoy Les Jeux Sont Faits

Herbal çiğ yeşil nüanslar da barındıran, içkiyle yıkanmış tatlı bariton pipo tütünü ve sedirsi kuru cilalı ahşap parçalar ile harmanı. Tütün akorunu güçlendiren, hafif tatlı kimyon ya da acı toz tarçın olduğunu düşündüğüm çemensi kuru baharatlar, ve benzoin dolgulu nefis bir afyonlu vanilya. Ya da direkt olarak; yanmış reçinelerin sakızsı ferah dumanı ile cilalanmış, ucuz yollu gül ağacı bir pipo da denilebilir. Yer yer kepekli ekmek, çavdar ekmeği çağrışımları yapsa da, konumuz o değil. Bu gül ağacı pipomuzu alalım; haznesine yine ucuz yollu bir tutam pipo tütünü ve birkaç tutam yeşil tütün serpiştirelim. Yakmaktan çekinip tütün haznesini tekrar boşaltalım ve haznenin çapına uygun folyo ile tütün harmanının yatağını tekrar şekillendirelim. Evet, artık yakabilirsiniz. Ertesi günü bu piponun kesitini alalım; amatör bir pipo kullanıcısı olduğumuzu varsayarak; yanmış yanmamış tütün kalıntıları, kararmış ahşap, kül ve kurumuş tükürükler. Evet, Les Jeux Sont Faits, sanırım bu piponun kesiti olacaktır.

İlerleyen dakikalarda Les Jeux Sont Faits, bahsettiğim bu yanma işlemini güzel bir laden temelinde gerçekleştirerek, lezzetli bir Interlude amberi bırakıyor tende. Hem herbal çiğ yeşil tütün, hem de koyu puro, pipo tütünü olayı ile, tütün olarak; katılaşmış jel tabaka arkasındaki donuk, durağan ahşap hissi ile, odunsu olarak; dönüştüğü oryantal amberi ile, direkt bir amber olarak deneyimlenebilir, okunabilir. Laden yönü ile benzeştiğini düşündüğüm; Hdp 1740, Laudano Nero, Hard Leather ile birlikte galonlarca kullansam sıkılmayacağım bir koku olduğunu da söyleyebilirim Les Jeux Sont Faits’ in. Hatta karlı, yağmurlu soğuk havalarda boozy yönü ile direkt olarak Laudano Neroya dönüşebiliyor.


Blues antolojisi olabilecek nitelikteki soundtrackları ve bu soundtrackları sunuş şekli ile seneler geçse de aklımdan çıkmayan bir dizi Quarry. Çok yazık ettin bu diziye Cinemax.
 
bvlgari le gemme tygar

Odunsu notalarla olgunlaştırılmış tatlı,lezzetli greyfurt. Bas bas bağıran hücum eden narenciyeler gibi değil. Chanel blue benzerliği çok.
Greyfurtla beraber ambroxan parfümün her yerini sarmış . Parfümde fazla bişey yok ikisi var . Ambroxan çok abartılmamış . Sauvage kadar rahatsız etmedi.

Genel beğeniye fazlasıyla uygun. Ama derinlik yok. Aynı işi daha ucuza görecek çok parfüm var. Chanel blue daha dolgun.
Jeremy Office man yorumlarını okuduğumda buna benzer koku canlanmıştı kafamda.
 
L’orchestre parfum the darbouka

Başlangıcı Spicebomb’a benziyor.Baharatlı-tatlı . Açılıştan hemen sonra çok güzel bir hal alıyor. ölmez otu ve vişne benzeri ekşilik çok yakışmış. Epey kuvvetli , boyna sıkınca fazla geliyor. Sonunda ortalardaki ölmez otu kayboluyor. Ekşi tarafı herod, tatlılığı sospiro ouverture , baştaki baharatlar spicebomp.
 
hermes h24. biraz dior dune, Biraz cartier declaration'a benzettim. Açılışı fena değil. hermes'in klasik çizgisini taşıyor.Aromatik oldukça karışmış bir harman var parfümde.Metalik turunçgiller ve çiçekler gibi kokuyıor.Orta notalardan itibaren parfüm fena değilden kötüye evriliyor.Dip notaları ise berbat. 3 gün ceketimden çıkmadı kokusu.O kadar niş kullandım bu kadar kalıcı parfüm görmedim.Hermesten ziyade ds damat veya kığılı gibi mağzaların parfümlerine benziyor.Berbat bir parfüm uzak durun derim
 

baykalbul

Tanınan Üye
375x500.36508.jpg
@Mehmet kardeş hocamın gene meşhur splitlerinden birinden Vintage Habit Rouge EDC .. 1970'ler.. Harika bir koku.

Mandalinamsı bir koku beraberinde harika bir ambians, ortam var koku kalitesi, çeşitliliğin. Mandalina açıklanmış zaten. Kunduz yağı hissediyorum. Açıklanmasa da Hay otu yani saman hissediyorum. Lavanta çok kaliteli kullanılmış, tek bzşına parfüm gibi naif bir lavanta. Gül derinlerden geliyor ki zaten pargim de o kadar güçlü değil. Bu arada bahsettiğim 1970'ler Vintage Habit Rouge. @Debussy kardeşimin dedi güncel böyle güzel değil. Meşeyosunu ve Vanilya harika olmuş ve buna samansı koku eşlik ediyor. Kıyafette Lavanta çok kalıcı oldu 4-5 saat hala kokuyor. Denedikçe mesajı düzenleyeceğim inşallah ve konusu da gelir inşallah :)

Yasemin bu kokulara arka plandan eşlik ediyor olabilir.

Kıyafette Lavanta ön planda. Tende daha çok sevdim bu parfümü ama daha deniyorum :)
 
Maxed out -4160
Hafif tatlı , krem kıvamında olmayan, sulu (limon grubundan bir mataryel ile desteklenmiş olabilir) bir hindistan cevizi yanına az buçuk kimyon açılışı dakikalar içinde sönüp rumun etkisi altında geri plana atılıyor. Rum çok güzel işlenmiş ,şahsen bu nota belli bir yerden sonra beni boğuyor ama burada uzun uzun koklayabilirim..
daha sonra hafif tütsülü otlar rum ile beraber uyum içinde devam ediyor otlar burada biraz yağlımsı bir his bıraktı bende.. çok keyifliydi.. notalarda kahve gözüküyor alamadım. Şimdi bir soru bu parfümden yarım saat önce kahve buhar distile kokladım malum çok yoğun. Sizce kahve notasını duyamamamın sebebi bu mudur?
 

YILKANT

Administrator
Yönetici
Maxed out -4160
Hafif tatlı , krem kıvamında olmayan, sulu (limon grubundan bir mataryel ile desteklenmiş olabilir) bir hindistan cevizi yanına az buçuk kimyon açılışı dakikalar içinde sönüp rumun etkisi altında geri plana atılıyor. Rum çok güzel işlenmiş ,şahsen bu nota belli bir yerden sonra beni boğuyor ama burada uzun uzun koklayabilirim..
daha sonra hafif tütsülü otlar rum ile beraber uyum içinde devam ediyor otlar burada biraz yağlımsı bir his bıraktı bende.. çok keyifliydi.. notalarda kahve gözüküyor alamadım. Şimdi bir soru bu parfümden yarım saat önce kahve buhar distile kokladım malum çok yoğun. Sizce kahve notasını duyamamamın sebebi bu mudur?
Bence değildir. Kahve aksine açar duyuyu. Kahve notası düşündüğünüz gibi değildir muhtemelen bu kokuda. Tekrar şans verip bakın derim.
 
Hermes Cuir d’ Ange

Adetim olmamasına rağmen kokunun oluşması hikayesinden başlamak istiyorum. Ellena’ nın fena bir açılığını yakaladım çünkü. Ellena, Hermes’ in baş parfümörü oluyor. Baş parfümör olur olmaz atlıyor, markanın meşhur deri valiz ve çantalarını ağırlayan Paris’teki Hermes Deri Butiğine gidiyor. Oradaki derilere dokunuyor, paha olarak yüksek olanların fazlaca yumuşak olduğunu ve çiçek koktuğunu saptıyor; işte orada şimşekler çakıyor. Daha sonra işin içine o dönem haşır neşir olduğu edebiyat eserleri devreye giriyor ve Cuir d’ Ange oluşmuş oluyor. Bu Üstad’ ın hikayesi, ya da reklamı. Ben de Cuir d’ Ange üzerine bir şeyler okurken şöyle bir şeyle karşılaşıyorum: Floransa’ da 16 Yüzyılda eldivenler vazgeçilmez aksesuarlardanmış. Deri eldivenler; ambrette, misk, amber, biberiye gibi çeşitli kokularla parlatılırmış. Hatta insanlar uyumak için bile çeşitli eldivenler giyerlermiş. Catherine de’ Medici ye (Zamanın Fransa Kraliçesi) portakal çiçeği kokulu bir çift eldiven sunanan Floransalı bir parfümcüden çıkıyor kokulu eldiven fikri. Ürün daha sonra yüksek sosyeteye yayılıyor. Bunların üzerine bir de XIII. Kral Louis 1614’ te Master Glovers Perfumers LTD ŞTİ AŞ yi kuruyor. Oradan patlıyor gidiyor bu kokulu eldiven muhabbetleri. Kokuyu deneyenlere Üstad’ ın çıkış hikayesindense benim hikayemin daha sıkı geleceğine sanırım eminim.

Bilindiği üzere parfümlerde deri notası çeşitli akorlarla, hammaddelerle, sentetiklerle vesaire verilmekte. Eski derilere baktığımızda deri olayı Isobutyl Quinoline ile sağlanıyor. Bandit’ in formülünün temellerindenmiş hatta bu molekül. Chanel no19, Gres Cabochard gibi parfümlerde de yerini almış. Thegoodscentcompany gibi sitelerde bu molekülün profili; kunduz, topraksı, derimsi, yosunsu, vetiver olarak değerlendirilmiş. Diğer bir deri ailesi de styrax ve huş katranı üzerinden türemekte; Chanel Cuir de Russie gibi. Deri ailesi bu şekilde başlayıp, tarafını seç gibi iki kola ayrılıyor. Güncellerde bu kolların sayısı artıyor tabii; Vertofix, Ianone adlı moleküller, modern yumuşak derilerin vazgeçilmezleri olarak anılıyor. Ionone ile kombinlenen Eugenol ve Benzy Acetate birleşminden doğan Knize Ten, Cuir Mauresque, Cuir Cannage gibi kokuların ortak oluşturdukları bir kol var. Ianone ve Vertofix beraberliğinden oluşan kolda ise Lutens Daim Blonde ve hakkında bazı şeyler oluşturmaya çalışacağım Hermes Cuir d’ Ange yer almakta. Bir de Tuscan Leather’ ı vareden Suederal dalgası var. Safran yerine geçen ve yine deri efekti sağlayan yüksek oranda Safranal, Safreleine den oluştuğu söylenen akraba bir kol daha var. FM Monsieur’ de bu kola örnek olarak gösterilmiş. Tabii bir çoğunuz gibi ben de bu sentetiklerin hiçbirisini tekil olarak koklamadım, ne olduklarını da elbet bilmiyorum. Hobide Vintage Cuir de Russie, Bandit falan kovalayabilecek mertebeye ve maddi güce henüz ulaşamadığım için onları da henüz tecrübe edemedim. Bu detayları kovalayan arkadaşlara bir amme hizmeti olması adına ekliyorum bunları. Umarım birilerinin işine yarar. Bir de Cuir d’ Ange in açıklanan notalarından büyük bir çoğunluğunu yakalayamadığımdan, bir şekilde altını doldurma ihtiyacı hissettim.

Thegoodscentscompany, Pellwall gibi platformlarda bu moleküllerin profilleri hakkında paylaşılanlar şu şekilde;

Vertofix: Miskli, sıcak, odunsu. Kuru ve Derimsi
Odunsu, vetiver, amber, deri, misk, sedir.

Ionone Alpha: Menekşe, sıcak odunsu, menekşe tonları sağlayan, tozlu ve odunsu nüanslar hissettiren bir alpha iyon. Orris notu.

Evet tıraş kısımlar sonlandığına göre tadıma geçebiliriz

Çimento ve alçı tozlarına bulanmış adı sanı olmayan şantiye çiçekleri ya da mermer tozu yutmuş isimsiz mezarlık çiçekleri üzerinden tanımlanabilecek tozlu aldehitlerle benzersiz bir açılış yapıyor Cuir d’ Ange. Yer yer bu çiçeklerin, dokunulmaması gereken beyaz tüylerle örülü gövdelerinin güneş altında samansılaşarak kuruduğunu da görüyoruz. Mevzu olan deri, açılıştan karamel tonlarla, biraz süet vari ortalara doğru aşınmış şekilde, ama yine de kaygan deri yüzey hissini kaybetmeden, bu aldehit rüzgarının etrafını saran transparan bir form yakalıyor. Deri bir yüzey hissini bu kadar nahif ve gerçekçi kokladığımı hatırlamıyorum, ama yine de bu daha önce koklamadığım anlamına gelmez.

Kısa bir süre sonra; Voyage’ da Yeşil Çay, Kakule; Angeliques Sous la Pluie’ de Melekotu; Rose Ikebana’ da Ravent; Nil’ de Domates Yaprağı olarak çevrelerce tanımlanan, halbuki neredeyse aynı olan ve aşağı yukarı her Ellena eserinde görebileceğimiz ezilen sulu bitki saplarının oluşturduğu narin herbal yapı beliriyor. Bu herbal yapı; alt çizgiden yürüyen akışlı; mekanik, mazotlu tonlar sağlıyor ve bu noktada beni ciddi anlamda yakalıyor Cuir d’ Ange. Genel anlamda lineer hissettirse de, bir süre sonra ışıltılı bir beyaz misk ön plana çıkıyor. Bu noktada topraklı, mineral akışlı, ışıltılı bir çay ya da vetiverli misk birlikteliğinden söz edilebilir.

Yabancılar tarafından “Animalic Scent” olarak adlandırılabilecek, fakat bizler gibi her bayram köylerine dağılan, bu gibi ortamlara girmese bile en azından önünden arada bir at arabası ya da hayvan taşıyan bir araç düzenli periyotlarla geçen, ömrü boyunca bir şekilde ahıra tezeğe maruz kalmış Anadolu Çocukları için gayet nahif hatta lüks sayılabilecek, gözeneklerine Maskülen Yabani Çiçek kokuları yerleşmiş ve kendi losyonu ile beslenmiş nefis bir Deri, Deri Eşya, Yüzey hissi sunuyor Cuir d’ Ange. Bu eşya Ellena’ nın Cuir d’ Ange üzerinden reklamlaştırdığı Hermes’ in üst segment çiçek kokan çantaları da olabilir, asırlar öncesi dokunan kokulu eldivenler de. Deri adına ne görmek istiyorsanız Cuir d’ Ange bir şekilde o. Sağında solunda sigarasal delikler bulunan sünger koltuklar, arka pencereyi bekleyen kafası sökülebilen ve dairesel hareket eden süet köpek motifi. Klostrofobik torpido; içi süet çakma güneş gözlüğü kutusu, buhar oluşumunu engellemek için bulundurulan ve asla temizlenmeyen siyah lekeli mikrofiber bez, makaraları bozuk tozlu kasetler, devrimsel bir geçişe işaret eden CD’ ler. Partiküller şeklinde bombeli sık gözeneklere sahip deri görünümlü plastik araç konsolu, sigara logolu elektronik araç içi çakmakları ve bunlarla yakılan sigaralar, hareketi halinde kabini toza bulayan plastik paspaslar, paspasların toz enjektesine yardımcı olan bozuk araç klimaları, içeriye bir şekilde sızan yakıt kokusunun toksikli haki yeşil tonları. Kısacası yaz aylarında tek şeritli uzun bir yolda 90 lar Tofaşlarında, Toroslarında arka koltukta çocuk olmak, hava sıcak olduğu için açık olan camlardan sızan öndeki kamyonun emisyonunu solumak. Dönem yetişkinlerinden birisiyseniz, toz ve hararet oluşumunu engellemek için o aracın park halinde üzerine branda germe ya da alüminyum güneşlik ile kapatma sebebiniz Cuir d’ Ange.

 

Vintage

Administrator
Yönetici
Hermes Cuir d’ Ange

Adetim olmamasına rağmen kokunun oluşması hikayesinden başlamak istiyorum. Ellena’ nın fena bir açılığını yakaladım çünkü. Ellena, Hermes’ in baş parfümörü oluyor. Baş parfümör olur olmaz atlıyor, markanın meşhur deri valiz ve çantalarını ağırlayan Paris’teki Hermes Deri Butiğine gidiyor. Oradaki derilere dokunuyor, paha olarak yüksek olanların fazlaca yumuşak olduğunu ve çiçek koktuğunu saptıyor; işte orada şimşekler çakıyor. Daha sonra işin içine o dönem haşır neşir olduğu edebiyat eserleri devreye giriyor ve Cuir d’ Ange oluşmuş oluyor. Bu Üstad’ ın hikayesi, ya da reklamı. Ben de Cuir d’ Ange üzerine bir şeyler okurken şöyle bir şeyle karşılaşıyorum: Floransa’ da 16 Yüzyılda eldivenler vazgeçilmez aksesuarlardanmış. Deri eldivenler; ambrette, misk, amber, biberiye gibi çeşitli kokularla parlatılırmış. Hatta insanlar uyumak için bile çeşitli eldivenler giyerlermiş. Catherine de’ Medici ye (Zamanın Fransa Kraliçesi) portakal çiçeği kokulu bir çift eldiven sunanan Floransalı bir parfümcüden çıkıyor kokulu eldiven fikri. Ürün daha sonra yüksek sosyeteye yayılıyor. Bunların üzerine bir de XIII. Kral Louis 1614’ te Master Glovers Perfumers LTD ŞTİ AŞ yi kuruyor. Oradan patlıyor gidiyor bu kokulu eldiven muhabbetleri. Kokuyu deneyenlere Üstad’ ın çıkış hikayesindense benim hikayemin daha sıkı geleceğine sanırım eminim.

Bilindiği üzere parfümlerde deri notası çeşitli akorlarla, hammaddelerle, sentetiklerle vesaire verilmekte. Eski derilere baktığımızda deri olayı Isobutyl Quinoline ile sağlanıyor. Bandit’ in formülünün temellerindenmiş hatta bu molekül. Chanel no19, Gres Cabochard gibi parfümlerde de yerini almış. Thegoodscentcompany gibi sitelerde bu molekülün profili; kunduz, topraksı, derimsi, yosunsu, vetiver olarak değerlendirilmiş. Diğer bir deri ailesi de styrax ve huş katranı üzerinden türemekte; Chanel Cuir de Russie gibi. Deri ailesi bu şekilde başlayıp, tarafını seç gibi iki kola ayrılıyor. Güncellerde bu kolların sayısı artıyor tabii; Vertofix, Ianone adlı moleküller, modern yumuşak derilerin vazgeçilmezleri olarak anılıyor. Ionone ile kombinlenen Eugenol ve Benzy Acetate birleşminden doğan Knize Ten, Cuir Mauresque, Cuir Cannage gibi kokuların ortak oluşturdukları bir kol var. Ianone ve Vertofix beraberliğinden oluşan kolda ise Lutens Daim Blonde ve hakkında bazı şeyler oluşturmaya çalışacağım Hermes Cuir d’ Ange yer almakta. Bir de Tuscan Leather’ ı vareden Suederal dalgası var. Safran yerine geçen ve yine deri efekti sağlayan yüksek oranda Safranal, Safreleine den oluştuğu söylenen akraba bir kol daha var. FM Monsieur’ de bu kola örnek olarak gösterilmiş. Tabii bir çoğunuz gibi ben de bu sentetiklerin hiçbirisini tekil olarak koklamadım, ne olduklarını da elbet bilmiyorum. Hobide Vintage Cuir de Russie, Bandit falan kovalayabilecek mertebeye ve maddi güce henüz ulaşamadığım için onları da henüz tecrübe edemedim. Bu detayları kovalayan arkadaşlara bir amme hizmeti olması adına ekliyorum bunları. Umarım birilerinin işine yarar. Bir de Cuir d’ Ange in açıklanan notalarından büyük bir çoğunluğunu yakalayamadığımdan, bir şekilde altını doldurma ihtiyacı hissettim.

Thegoodscentscompany, Pellwall gibi platformlarda bu moleküllerin profilleri hakkında paylaşılanlar şu şekilde;

Vertofix: Miskli, sıcak, odunsu. Kuru ve Derimsi
Odunsu, vetiver, amber, deri, misk, sedir.

Ionone Alpha: Menekşe, sıcak odunsu, menekşe tonları sağlayan, tozlu ve odunsu nüanslar hissettiren bir alpha iyon. Orris notu.

Evet tıraş kısımlar sonlandığına göre tadıma geçebiliriz

Çimento ve alçı tozlarına bulanmış adı sanı olmayan şantiye çiçekleri ya da mermer tozu yutmuş isimsiz mezarlık çiçekleri üzerinden tanımlanabilecek tozlu aldehitlerle benzersiz bir açılış yapıyor Cuir d’ Ange. Yer yer bu çiçeklerin, dokunulmaması gereken beyaz tüylerle örülü gövdelerinin güneş altında samansılaşarak kuruduğunu da görüyoruz. Mevzu olan deri, açılıştan karamel tonlarla, biraz süet vari ortalara doğru aşınmış şekilde, ama yine de kaygan deri yüzey hissini kaybetmeden, bu aldehit rüzgarının etrafını saran transparan bir form yakalıyor. Deri bir yüzey hissini bu kadar nahif ve gerçekçi kokladığımı hatırlamıyorum, ama yine de bu daha önce koklamadığım anlamına gelmez.

Kısa bir süre sonra; Voyage’ da Yeşil Çay, Kakule; Angeliques Sous la Pluie’ de Melekotu; Rose Ikebana’ da Ravent; Nil’ de Domates Yaprağı olarak çevrelerce tanımlanan, halbuki neredeyse aynı olan ve aşağı yukarı her Ellena eserinde görebileceğimiz ezilen sulu bitki saplarının oluşturduğu narin herbal yapı beliriyor. Bu herbal yapı; alt çizgiden yürüyen akışlı; mekanik, mazotlu tonlar sağlıyor ve bu noktada beni ciddi anlamda yakalıyor Cuir d’ Ange. Genel anlamda lineer hissettirse de, bir süre sonra ışıltılı bir beyaz misk ön plana çıkıyor. Bu noktada topraklı, mineral akışlı, ışıltılı bir çay ya da vetiverli misk birlikteliğinden söz edilebilir.

Yabancılar tarafından “Animalic Scent” olarak adlandırılabilecek, fakat bizler gibi her bayram köylerine dağılan, bu gibi ortamlara girmese bile en azından önünden arada bir at arabası ya da hayvan taşıyan bir araç düzenli periyotlarla geçen, ömrü boyunca bir şekilde ahıra tezeğe maruz kalmış Anadolu Çocukları için gayet nahif hatta lüks sayılabilecek, gözeneklerine Maskülen Yabani Çiçek kokuları yerleşmiş ve kendi losyonu ile beslenmiş nefis bir Deri, Deri Eşya, Yüzey hissi sunuyor Cuir d’ Ange. Bu eşya Ellena’ nın Cuir d’ Ange üzerinden reklamlaştırdığı Hermes’ in üst segment çiçek kokan çantaları da olabilir, asırlar öncesi dokunan kokulu eldivenler de. Deri adına ne görmek istiyorsanız Cuir d’ Ange bir şekilde o. Sağında solunda sigarasal delikler bulunan sünger koltuklar, arka pencereyi bekleyen kafası sökülebilen ve dairesel hareket eden süet köpek motifi. Klostrofobik torpido; içi süet çakma güneş gözlüğü kutusu, buhar oluşumunu engellemek için bulundurulan ve asla temizlenmeyen siyah lekeli mikrofiber bez, makaraları bozuk tozlu kasetler, devrimsel bir geçişe işaret eden CD’ ler. Partiküller şeklinde bombeli sık gözeneklere sahip deri görünümlü plastik araç konsolu, sigara logolu elektronik araç içi çakmakları ve bunlarla yakılan sigaralar, hareketi halinde kabini toza bulayan plastik paspaslar, paspasların toz enjektesine yardımcı olan bozuk araç klimaları, içeriye bir şekilde sızan yakıt kokusunun toksikli haki yeşil tonları. Kısacası yaz aylarında tek şeritli uzun bir yolda 90 lar Tofaşlarında, Toroslarında arka koltukta çocuk olmak, hava sıcak olduğu için açık olan camlardan sızan öndeki kamyonun emisyonunu solumak. Dönem yetişkinlerinden birisiyseniz, toz ve hararet oluşumunu engellemek için o aracın park halinde üzerine branda germe ya da alüminyum güneşlik ile kapatma sebebiniz Cuir d’ Ange.

Güzel bir yazı. Teşekkürler.
 

baykalbul

Tanınan Üye
375x500.42947.jpg
Providence HOD (Heart of Darkness) acaip güzel. Ud, mür gibi bol bol reçineler harika bir tatlılık cari. Bayıldım. Deniyorum yazarız inşallah :) . Oud (oudh, ud, udu Hindi) de var bence, o kadar hayvansal değil ama bu Oud kokusu Laden (Labdanum) kaynaklı da olabilir. Tatlılık Sedir kaynaklı gibi, evet olabilir, çok güzel. Meşeyosunu harika Christian Dior Eau Sauvage Parfum (Yeşil renkli) alt yapı kısmen benzer ama bu daha tatlı ve karanlık ve ek reçineler var HOD 'da. Habanita Eau de Parfum Molinard ile de benzerlik var reçine ve tatlılık olarak. Kahve de eşlik etmeye başladı tende de, ilk dakikalar sonra 10-20 dk. İlk başta da kahve kokuyor olabilir..Yeni sıktım bakalım :) . Foruma teşekkürler tekrar, forumdan tanıştık :) .

Knize Knize Ten deki Amber (Ambergris, Balina ambrri) var ve bu açıklanmamış. Parfüm oldukça hayvansı oldu ama ben sevdim çok güzel :D:) .

Lavanta tek başına parfüm çeşitlerinden Lavanta kullanılmış, güzel. Nutmeg (Küçük hindistan cevizi) sıcak lavantadır zaten :) . Dengede reçinelerle beraber kokuyor Lavanta..
 
Son düzenleme:
zara ebony wood edp : yapış yapış tatlılığa sahip odunsu ve baharatlı bir parfüm.Açılışı çok kötü 1 saat falan tahammül ederseniz güzelleşiyor.Duş aldıktan sonra bile kokusu sıktığım yerden çıkmadı.Duşdan sonraki hali inanılmaz güzeldi. Edt'sini denemeye karar verdim

zara rose gourmand her : unisex diyorlardı ama alakası yok.aşırı derecede tatlı.güllü fındıklı hindistan cevizli lokumlar kadar tatlı bir parfüm.tahammül edilebilir gibi değil

rochas moustache : çok çekingen bir parfüm.nasıl edp'ymiş anlamadım.kokuya gelicek olursak.baharatlı narenciyeli bir açılış.çiçeksi vanilyalı orta notalar.Tam kıvamında tatlılık,tam kıvamında çiçeksilik.Bana kalırsa designer üstü bir kalite.Çok beğendim almayı düşünüyorum ama fark edilirlik baya kötü.Kışın ofis için harika olur bence
 
Soivohle Meerschaum
Markadan ilk parfüm deneyişim. Öncelikle çok net betimlemeler yapamayacağımı belirtmek istiyorum karmaşık bir koku..(benim için)

Açılış, ezilmiş çimen efektli sulu papatyalar ekşi ve acı bir taraf sergiliyor (beyaz çiçekler olduğu söylenmiş hangi çiçekler bilmiyorum bu efekti onlarda veriyordur belki)kısa sürede papatyaların meşeyosunu ile birleşmesiyle daha koyu yeşil bir renge-kokuya bürünüyor.
Meşe yosunu papatyalarla irtibatı kestikten sonra tatlı olmayan bir tütün ile alttan buruk karabibere benzeyen baharatlarla çok kalın bir hale geçip mat,olgun,donuk bir aura çıkarıyor. Meşeyosunu kullanımı harika çok gerçekçi parfümde hep ön planda kendisi.. Lületaşından bahsediliyor nasıl kokar bir fikrim yok..
Olabildiğince net açıklamaya çalıştım yarın öbür gün tekrar denediğimde farklı yorumlarda yapabilirim ama temel taşlar algıladağım papatya meşeyosunu ve tütün.
Çok keyifliydi..
 

asaid

Meşe Yosunu
Nicolai | Cuir Cuba Intense
klasik beyaz sabun akoru ile başlıyor. ortaya doğru sabunsuluk halâ baskın olmak üzere kimyon-ölmez otu ile kalın baharatlar da belirgin. uzun süre bu şekilde devam ettikten sonra arkadan hissedilen saman ve tütün de ön planda kendini gösteriyor.
Son kısımda daha arka planda olmak üzere her aşamada sabun hissiyatı belirgin. tek başına da hissedilebilen Meyan kökü, yıldız anason, manolya, lavanta hepsi bu sabun akoruna hizmet ediyorlar. Tütün harmanına ilginç bir bakış açısı. Yine de en azından Meyan kökü, kimyon ve tütünün daha koyu sunulmasını beklerdim. kıyafette yayılım orta, kalıcılık iyi.
 
Son düzenleme:

asaid

Meşe Yosunu
Olympic Orchids | Woodcut
başlangıcı otsu yeşil reçineli keskin çam terebentini ile Arso'nun tek düze sayılabilecek yapısı ile neredeyse birebir. çok geçmeden alttan hissedilen çilek, vanilya ve damla sakızı bu yeşil reçineli kısmın üstüne çıkıyor. meşe odunu hissi hiç vermedi. Virginia tarzı sedir başlarda destekçi, ortadan sonra ön planda. beklediğim tozlu odunsuluğu ve yanık karamel yapısını bulamadım. odun yapısı sade olsa da gayet kaliteli hissettiriyor. sakızsı tatlılığı şıpsevdi'nin mavi ambalajlı sakızını fazlasıyla andırıyor. kalıcılık ve yayılım tende orta üstü. başları herkes sevmese de ilk yarım saatten sonra genel beğeniye oldukça uygun.
 

Pomak

Meşe Yosunu
Amouage boundless

Hiç şöyle kokuyor böyle kokuyor ayrıntısına girmeyeceğim Amouage dan yeni bir hayal kırıklığı daha bence. Akılda kalıcı hiç bir yönünü göremedim açıkçası, sadece açılışında kuvvetli bir kakule ve zencefil patlaması ve sonrasında sanki Amouage gibi değil de PDM parfümleri gibi kokması. Ayrıca astronomik fiyatı da tuzu biberi.
 

Mehmet

Meşe Yosunu
Amouage boundless

Hiç şöyle kokuyor böyle kokuyor ayrıntısına girmeyeceğim Amouage dan yeni bir hayal kırıklığı daha bence. Akılda kalıcı hiç bir yönünü göremedim açıkçası, sadece açılışında kuvvetli bir kakule ve zencefil patlaması ve sonrasında sanki Amouage gibi değil de PDM parfümleri gibi kokması. Ayrıca astronomik fiyatı da tuzu biberi.
Çok bozdu hocam çok, önceden jubilation ı sevmesem de bir zenginlik bir lüks hava ve kalite mevcuttu sevmediğim parfümünde bile.

Şimdi o sanat serisi bittikten sonra çıkan parfümlerin neredeyse alayı tırt. Forumlarda övülmeye çalışılıyor bazıları ama gerçekten hayal kırıklığı hepsi.
 

Pomak

Meşe Yosunu
Çok bozdu hocam çok, önceden jubilation ı sevmesem de bir zenginlik bir lüks hava ve kalite mevcuttu sevmediğim parfümünde bile.

Şimdi o sanat serisi bittikten sonra çıkan parfümlerin neredeyse alayı tırt. Forumlarda övülmeye çalışılıyor bazıları ama gerçekten hayal kırıklığı hepsi.
Son çıkan 3-5 koku gerçekten fiyasko, 2018 de çıkan İmitation hatırlıyorum baya eleştiriliyordu o dönemde ama kesinlikle bunlardan çok daha iyi ve tarzı olan bir koku. Markanın yakın zamanda çıkardığı en iyi iş çok özgün olmasa da kütüphane serisinden Opus XI
 
AGAR AURA- KINAM ATTAR
HOY HOY HOY HOY
Malezya kökenli doğal parfüm ve attar üreticisi 20ml extrait formda parfümleri olan çok mu çok pahalı oud severlere yönelik bir marka.. Ensar , Adam ve bu beyfendinin ismide Taha olması lazım üçününde ortak özelliği sakallı olmaları (el emeği işler yapmaları) Masha Allah (kitleleri)

Kinam attar - kinam'ın anlamı çok değerli ve nadir çıkan veya oluşan her oud ağacına mı deniyordu tam hatırlamadım yine bölge bölge kinam isimleri mevcut sonuçta.
Kinamın kendisinin olmadığının, kinamın verdiği profili yakalamak için 3 çeşit oud kullandığını kendi sitesinde de yazmış.

Kokusu - açılış kısa kısa, kendini bağıra bağıra belli eden, bir ilacımsı bir viski fıçısı-baharat kıvamı bir çiğ-odunsu meşe ağacı gibi gelen oudların karışımı.(çok karışık)
1 saat kadar sonra hafif yanık şekerli süt efektli bana göre parlak sandalağacı yamalı bir profile döndü. Buradaki tatlılık çok az rahatsız etmez ama nedense birkaç defa keşke daha az şekerli olsa dedim.
En sonda ki bu en son bir 10 saat tende kalıyor grand soirdeki gibi bir kehribar ile devam ediyor arada yine tabi az şekerli süt kendini göstermeye devam ediyor.
Oud severlere denemeleri için öneririm, bu kokuda geçmişe dair izler bulacaksınız. Belki siz de çocukken gece yatmadan önce yeni pişirilmiş,taze,sıcak,şekerli süt içmişsinizdir.
İyi geceler..