Aklınızda kalmış Türk malı eski parfümler.

YILKANT

Administrator
Yönetici
#1
Eskiden kastım aslında 90 lı yıllar ve öncesi diyebiliriz. Var mıdır sizlerin aklında kalan kullandığınız; bugün olsa kullanılabilir dediğiniz kokular. Benim geçmişten aklımda kalmış. Hunca Manyas var bulsam bugün mutlu olur ve kullanırım. Yine malabadi vardı huncadan sanıyorum. Çok güzeldi. Madigan geçenlerde elime geçti. Çok özlemişim. Yurtdışından yeni yeni gelip tanınmaya başladığı zamanlarda 1 şişe Fahrenheit getirtmiştim. Rica minnet tabi. Onunla kullanacağım deodoratı da buldum yıllar sonra. Arko sport tu o deodorant. Hala bulunur mu aynı mı kokuyor bilmiyorum tabi. Bunlar belki küçük mağazalarda eski dükkanlarda bulunabilir. Burada yazalım ki bulan birisi olursa haberleşelim isterim.
 

Pervane

Meşe Yosunu
#6
First Class için ilk versiyon yazıyor ama ilk versiyonun şişe ve kutusu farklı sanırım. Hatırlayan var mı? Şöyle bir görsel bulabildim sadece.
 

Ekli dosyalar

YILKANT

Administrator
Yönetici
#7
Koklasam hatırlarım da kutu filan hiç aklımda değil. Ama bu kutu hiç çağrışım yapmadı bende. Faklı basılmış da olabiliyor bazı kokularda. Afiş heralde bu değil mi
 

Pervane

Meşe Yosunu
#8
Evet bu afiş. Aslında ilk reklam filmini bulabilseydim daha net düşünürdüm. Firmayı aradım en az 10 yıllıktır dedi bir çalışan. Oysa ilk versiyon 82'li. Benden iki yaş büyük 😎. Ne ilginç yabancıların eski parfümleri ile ilgili bir çok bilgi varken bizde olmaması. Ayrıca bu sitede 125 ml.lik şişe var. Şuan 100 ml. üretiliyor. Sanki bu da eski olduğunu doğrular gibi.

Eski olması muhtemel fakat ilk versiyon olması biraz şüpheli.
 

YILKANT

Administrator
Yönetici
#9
Ml değişikliğini yakalamışsınız. Bence de ilk versiyon olmayabilir ama 90 lı yıllardan bir parfümse eğer kötü değildir muhtemelen.
 

YILKANT

Administrator
Yönetici
#11
Şişede tarih yazmıyormuş . Kolisinde 2003 tarihi görmüşler. Alınır mı? Bir de Hunca Grand Amour diye bir koku gördüm. Bilen var mıdır?
Ben 3-4 koku aldım. Fiyatlar riske girilebilecek düzeyde bence. Çoğu parfümün ml si 0,5 tl civarı. 1990 sonu 2000 başı bile olsa kalitesi kötü değildir. Kaldı ki zara lardan uygun fiyatları. Zingaro lardan öneririm. Adriano da güzeldi.
 

Vintage

Administrator
Yönetici
#12
@YILKANT Yılmaz abi sayesinde hiç aklımda olmayan hatta adını dahi duymadığım hunca asimetri parfümü almıştım geçen aylarda. Maurice Roucel imzalı bu parfüm günümüzün bir çok bilindik parfümünden daha kaliteli ve kompleks bir yapıya sahip. Çiçeksi, kremsi, tatlı ve sıcak baharatlı yapısıyla kadın kullanımına yakın görünse de arada bir kullanmaktan zevk alıyorum. Parfümün katmanlı yapısı parfüm üzerinde gerçekten çalışıldığını ve özen gösterildiğini ortaya koyuyor. Yine her notanın pürüzsüz oluşu, sentetiklik barındırmaması ve dengeli kullanılmış olması harman kalitesinin üst düzey olduğunu gösteriyor. Niş parfüm kalitesinde desem abartmış olmam sanırım. Güncel markalarımızın o şişirilmiş parfümlerini düşününce bu parfümün “vintage” olmasına bir yandan üzülüyorum bir yandan da reformule kurbanı olup içi boş bir şeye dönüşmediğine seviniyorum. Bir yerlerde denk gelirseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim.