Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

YILKANT

Administrator
Yönetici
Bugün Björk&Berries white forest kullandım. Odunsu temelli ama canlı meyveleri güzel işlenmiş tatlılığı baymayan, kalite yapısı batmayan bir parfüm.

İyi haftalar hepimize kolaylıklar dilerim.
 
Creed Virgin İsland Water
Koyul yeşil keten bir gömlek, bej rengi keten pantolon giydim böyle sahil kenarı kombinin üzerine sahil parfümü sıkılır diyerek Viw kullandım; ilk kokladığım günden(8 yıl önce) beri her zaman severek kullandığım nadir parfümlerden.
 
Noble Fig, Ferrari

Adından anlaşılacağı gibi bir incir parfümü, ama meyvesinden daha çok incir yaprağı üzerine bir koku.

Açılışı, incir yaprağının yeşili ve mandalinanın sivri olmayan sitruslu kokusuyla gerçekleşiyor. Üst notalardan mandalina ilerleyen bölümlerde etkisini kaybederken, incir yaprağı her daim kendini hissettiriyor.

Kokuda bir diğer dikkat çeken nota ada çayı. Açılışında dahi kolayca tespit edilebilecek kadar yüksek ve ayrıksı bir şekilde hissedilen ada çayı kokuya karakter katan en önemli notalardan biri. Buradaki ada çayı biraz tozlu, biraz da diğer nota ve dokunuşlarla birlikte deniz kenarı kumsallarını hatırlatacak tarzda kokuyor. İrisin hissedilebilirliği ise yukarıdaki notalara göre çok daha düşük.

Kalıcılığı ve yayılımı zayıf olan bu koku hızlı bir şekilde ten kokusuna dönüşürken baz bölümünde, açılışı ile orta bölümlerindeki kadar ilginç bir unsura rastlanmıyor. Misk ve paçuli ile temiz, klasik bir koku şeklinde tenden ayrılıyor.

Bana göre kokunun ilginç tarafı, sucul notalar kullanılmadan deniz kenarı ruhunu biraz da olsa yansıtabilmesi. Kokuda pek tuz hissedemesem de az miktarda kullanıldığı yönünde şüphelerim de yok değil.

Parfümün en güzel tarafı ise fiyatı… Ana koku trendlerine kapılmayan, farklı ama uygun fiyatlı bir yaz parfümü arayanlar için güzel bir alternatif. Ama fiyatını bir kenara bırakarak fiyattan bağımsız konuşmak gerekir ise; daha performanslı ve daha güzel incir kokuları bulunabilir...

ferrari noble fig.jpg
 

YILKANT

Administrator
Yönetici
Bugün Hom Black no 1 kulandım. Zaman içinde kokunun yeşil nüansları gelişim göstermiş. Daha da sevdim şu haliyle eski blackbird olmuş.