Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Pomak

Meşe Yosunu
Eau de gucci concentree 1982

Usta parfümör Michel Almairac elinden çıkma ilk versiyon şişesinden eau de gucci kullandım bugün. Parfüm harika bir çiçeksi çalışma, evet biraz feminen tarafa yakın fakat böyle doğal ve kaliteli olunca cinsiyetin pek önemi kalmıyor benim nazarımda zaten pek çok yerde özellikle ilk versiyon için unisex tanımı yapılıyor. Çiçeksi dedim fakat floral yapı o kadar güzel dengelenmiş ki kesinlikle boğucu ve geniz yakan halde değil aksine bahar aylarına çok yakışır ferah yeşil çiçekler şeklinde harmanlanmış parfüm. Benim en sevdiğim kısımları işe sandal ve vanilyanın parfüme o kremsi pudralı havayı kattığı yerler, vanilya kullanımına bayıldım diyebilirim çok fazla vanilya sevmeyen biri olarak vanilya dediğin böyle olur dedirtti bana. Parfümde çiçekler ve pudralı yapıyı destekleyici narenciyeler kullanılmış ki bu durum hem daha ferah kokmasını hem de erkek kullanımına imkanı sağlamış.
 
Xerjoff Starlight
Çok yüksek bir puan almış fragranticada ama bu puanı pek hakettigini düşünmüyorum. Belki biraz daha deneyip şans vermem lazım.

Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Pomak

Meşe Yosunu
Nicolai cuir cuba intense

Böyle katmanlı kokulara büyük saygı duyuyorum bukalemun gibi parfüm, nasıl koktuğu bir yana parfümün başı ve sonu arasında değişim şaşırtıcı. Sağlam bir çalışma.
 
Jacomo de Jacomo

80'lerden ,berber salonlarından kalma harika bir yadigar daha. Acımsı, baharatlı, otsul ki tek tek tespit etmek çok zor bu zengin harmanlı yapının elemanlarını, keza hepsinden birer esinti ,impuls alıyorsunuz ; kimisine adaçayı , kimine biberiye, başkasına galbanum aşina gelebilir. Nefes açıcı çok enerjik. Karanfil ve lavanta etkisi de bu tarz parfümlerin geleneği olarak hissedilmekte. Akabinde kısa ömürlü bahar çiçekleri gibi kaybolan bu şölenin yerini daha kıvamlı , tatlı tarafa kayan bitkisel amber mayalı başka bir akor alıyor. Yeni bir katman , tatminkar. İlk kısımdan lavanta,karanfil ve tarçının refakati sürüyor. Bu aşamada ,tende ve kumaşta ortamlara ve iklim şartlarına bağlı olarak farklı rayihalar almak mümkün. Normal şartlarda içine narenciye sınıfından ne atsan sırıtmayacak olan parfümde ,ben citrus hissiyatını hiç alamadım. Ya yok ya da çok gerilerde bırakılmış , figüran olarak kullanılmışlar. Açılışıyla birlikte testesteron hormonlarını aktive eden çalışmadan hoşnut kaldım, eski kafaları seven yaşamak isteyenlere gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
 
Nicolai cuir cuba intense

Böyle katmanlı kokulara büyük saygı duyuyorum bukalemun gibi parfüm, nasıl koktuğu bir yana parfümün başı ve sonu arasında değişim şaşırtıcı. Sağlam bir çalışma.
Hocam, 2 ya da 3. saat civarı muhteşem bir civet geçişi var. Muhtemelen siz de oraya vuruldunuz . Sanat icra edilmiş resmen.
 
Armanı prive eau de jade kullandım. Çok doğal ve rafine kokan bir bergamut ( üst kalite Calabria bergamotuymuş. )ve Neroli ikilisiyle oldukça ferah bir açılış yapıyor. Akabinde bu ikiliye kara biber ve vanilya katılarak kokuyu hem hafif baharatlı ve hafif tatlı hale getiriyor hem de kokuya bir derinlik katıyorlar. Yayılımına gelirsek bir xerjoff mephisto gibi ben buradayım diye bağıran bir koku değil, ama bazı turunç merkezli kokular gibi koklamak için burnunuzu bileginize yapıştırmanıza da gerek yok, her ikisinin ortasında kullanıcısına varlığını yumuşak bir şekilde hissettiriyor. Kalıcılığı ise çoğu turunç merkezli parfümlerin aksine gayet iyi bence. Özetle gayet ferah kokan bir ilkbahar yaz parfümü seçeneği olarak değerlendirilebilir.
 

Vintage

Administrator
Yönetici
Bugün Rouge Bon Monsieur kullandım. Klasik maskulen erkek kokularının bir örneği. İlk kullandığımda keskin ve ferah bir nane hissetmiştim ama notalarında yok; sanırım adaçayı veya köknar bu hissiyatı yaşattı. Sonrasında 80lerin klasik kokularında olduğu gibi lavanta, meşe yosunu ve bergamot birlikteliği devreye giriyor. Farklı olarak burada meşe yosunu bana odunsu kuru değil de biraz daha yeşil geldi. Bu aşamada bana bir anlık rive gauche tadı da verdi. Ancak benzer olduklarını söyleyemem. Sonlara doğru yeşil meşe yosunu etkisi azalıyor musk ve paçuli kendini gösteriyor. Koku bu kısımda biraz sabunsu hale evriliyor. Parfümün başlangıç orta ve sonları birbirinden bağımsız farklı parfümler gibi oluşturulmuş. Burnunuzun önünden 3 faz halinde geçiyor. Notalarda rahatsızlık verici herhangi bir sentetiklik hissetmedim. Kalıcılığı fena olmasa da yayılım açısından zayıf geldi. Splitte yine kaliteli ve güzel bir parfüm tercih etmişiz.