Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Vintage

Administrator
Yönetici
Valentino uomo kullandım bugün. Valentino bu serinin epey kaymağını yedi ama üretimden neden kaldırdı orası muamma. Ayrıca “seksi” olduğu söyleniyor ;)
 

Pomak

Meşe Yosunu
Rogue Perfumery Vetifleur

Chanel no 19 tarzı ferah, yeşil, floral şiprelerden hoşlananların çok hoşuna gidecek bir Manuel Cross işi, tarzı gereği markanın diğer parfümleri kadar güçlü ve saldırgan değil ama doğallık anlamında markanın çizgisinde.
 
Serge Lutens L'Incendiaire.

Castoreum, amber, tütsü, oud benzeri accordlar alıyorum. Derin, karanlık, reçineli, dumanlı ve biraz kirli. İlginç ama kesinlikle herkese göre değil.
 

Erdem

Meşe Yosunu
Guerlain L'ınstant EDT Woman
2014 sürümü var rengi koyulaşmış bir hayli ama kokusu efsane.Ayrıca kadın kullanımından ziyade sanki erkeklere daha yakışıyor diyebilirim.
 
Bulent abi den bizzat rica edip, amerikadan gelen mousse mi sağolsun kızım az önce 74/75 ml dolu iken paramparça etti. ondan kalanları üzerime sürdüm.

Kısmetimizde yokmuş ne diyelim. :)
 
Bugün için epeydir beklettiğim Sauvage elixir kullandım. klasik Sauvage içerisine şekerli notaları basıp One millionvari bir koku çıkmış ortaya sıcak havada baya boğdu beni. iltifat alır fakat kullananı da çok yoracak bir parfüm. onun için rafa kaldırıp soğuk havalara kadar elveda elixir
 

asaid

Meşe Yosunu
Rogue | Chypre-Siam
özellikle hangi vintage chyprelerden esinlenilmiş bilemiyorum ama koku profiline göre Salome ile aynı kategoriye alabilirim. Genel yapı olarak da benzeşiyor fakat temeldeki hayvansal meşe yosunu ve karanfil akoru neredeyse aynı hissettirdi. onun aksine indolik çiçeksiler daha arka planda; tütün ve labdanum ise daha yoğun hissediliyor. ona göre belki bir parça daha sade fakat buna bağlı kullanımı da daha rahat ve bence daha şık. açık renk giysilerde belirgin yeşile boyuyor dikkat etmek lazım.
 

Erdem

Meşe Yosunu
Hermes Rouge
Yine tütün kolonyası muamelesi gördü,haksız da sayılmazlar ama.Bu havaların kokusu değil,buz gibi karlı bir kış gününde sıkıp dışarı çıkmalık.
 

Pomak

Meşe Yosunu
Parfum D'empire İmmortelle Corse

Niş parfüm böyle olur dedirten bir çalışma, dizaynırdan hallice, tribünlere oynayan nişlerden sıkılan bünyeme ilaç gibi geldi, son zamanlarda en beğendiğim işlerden biri oldu İmmortal Corse. adından da anlaşılacağı üzere ölmez otu ana teması üzerine oturtulmuş bir hayli nostaljik ve birazda hüzünlü kokan bir parfüm. Hüzünlü diyorum çünkü parlak cıvıl cıvıl limonlu bir koku değil kesinlikle, baharatlı kısımları biraz zorlayıcı olabilir ama vintage seven bünyeleri mest edecek kadar güzel kokuyor yosunlu ve derili tarafları. 10/10
 
Armani prive eau de jade kullandım. Neroli ve bergamutlu ferah bir açılış, sonrasında kara biberin sıcaklık kattığı bir kompozisyon. Özgün bir çalışma mi derseniz pek değil ama neroli sevenler deneyebilir. Gün içinde tazelemek gereken kokulardan.