Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

MMM At the Barber's

Fujer hayranlığım giderek arttığından 2014 batch kullanılmış bir şişeyi uygun fiyata bulunca kör alış yaptım. Performansı baya düşük ve sıradan kokuyor. Lavanta baskın ve yumuşak. Lavantalı yer temizleyicililerini hatırlatan tayfadan (kötü kokmuyor, doğrudan temizleyici çağrışımı yapmıyor).
 
Rogue Pour Monsieur

Algılarım parfüme tamamen anosmik kaldı. Hiç koku alamıyorum. Büyük beklenti içinde olunca üzüntüde büyük oldu. Bir iki gün sonra tekrar kullanırsam belki bir düzelme olur, bir umut:)
 
Essential parfums bois imperial

Yapay hissiyatı yüksek ama rahatsız edici türde bir yapaylık değil. Farkedilirliği düşük zannederdim ama bugün iş arkadaşım bir kaç metre öteden kokusunu farketti (nasıl kokuyor diye arkadaşlara sormadım, güzel kokuyor diyen olmadı, güzel bulsalar ben sormadan söylerlerdi). Şişeli aldığım bir parfüm, bir daha alır mıyım; belki uygun fiyata bulursam evet.
 
jovoy psychedelique kullandım, tozlu topraklı bitter çikolatalı güzel bir paçuli parfümü.
Başı ile sonu çok farklı bir parfüm. İlk notaları da ben seviyorum ama biri bana o anda "hacı yağı" kullanmışsın dese şaşırmazdım. Sonrası gerçekten farklı bir dünya. Geçen yaz bir iş arkadaşımla başka bir kurum binasına girdik, binaya girince tabi iç ortamda benim parfüm belirginleşti; "çok güzel çikolata kokuları geliyor buradan " dedi. Bir şey demedim :)
 
Sospiro wardasina
Bendeki dekanttamı sorun var bilmem, plastiğimsi bulduğum bir gül yorumu. Plastik nüans güle modern bir hava katmış. Evde kullanmak için yorucu ama işyerinde kullanmak için güvenli liman. Takım elbiseye yakışır.
 
Nishane Sultan Vetiver (Eski batch)

Bir yerlerde "böcek ilacını andırıyor" yazısını okuduktan sonra severek kullandığım bu parfüme bakış açım değişti. Çünkü kuru yapısı nedeniyle gerçekten de bu nüansa benzer koktuğunu farkettim. Bir çözüm olarak Guerlain vetiver ile 1/4 oranında karışım yaparak kullanıyorum. Birbirlerini güzel dengeliyorlar.