**NICHE ~ DESIGNER** MUADILLERI

#1
Merhaba arkadaslar...
Uzun bir zamandir niche kokularin designer muadillerini arastiriyorum ve deniyorum.. Hem rahat rahat kullanmak hem de daha uygun fiyata guzel kokmak icin..
Bana ve benim gibi merak edenlere bilgilerinizi ve deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim...

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

YILKANT

Administrator
Yönetici
#2
Pure havane - xerjoff naxos
Hermes Belami - Roja dove fetish
Davidoff Zino - Tom Ford Beau de jour
İlk aklıma gelenler.
 

Mehmet

Meşe Yosunu
#3
Benim icin her parfumun değeri ve yeri ayrı.

Söylenilen parfümler birbirini animsatsa da kesinlikle birbirleri arasinda burnumu tırmalayan farklar hep oldu.
 

ntmm22

Tanınan Üye
#4
Ne explorer aventusun ki güncel aventusun bile, ne bleu chanel ki çok severim ama elysiumun yanından geçemez çok ciddi farklar mevcut bence.
Mehmet hocama katılıyorum hiç bir parfüm birebir aynı değil nerdeyse bir ara tobacco vanille arabesque benzerliği konuşuluyordu andırıyorlar belki ama ikisini de ayrı ayrı çok seviyorum, chanel ve elysiumuda ayrı ayrı çok seviyorum.
Benzer olarak costume national homme-bois dolce di giorno yu verebilirim bende
 

YILKANT

Administrator
Yönetici
#5
Birebir aynı diye söylemek istenmiyor zaten burada. Anımsatıp koku hakkında fikir verecek düzeyi bulmak yeterli esasen. Niche parfümleri heryerde deneme şansı bulamayabilir insanlar. Ancak bu böyleyse bunun benzetildiği şeyi edinmem gerek gibi bir düşünce ile bakan da olabilir konuya.
 

baykalbul

Tanınan Üye
#8
Kimi nişlerin asla ucuz muadili olamaz ama var mı var kiminin. Evet kiminde farklılıklar var ama ana hatlar çok benzeyen parfümler var. MEsela Turunçgil parfümleri muadili çok Creed Aventus gibi. Armaf CDNI gibi. Afnan ı ise muadilini beğenmedim, kaldıkça plastikleşiyor. Ben de deklantlar genelde müzelik olduğu için bu farkalrı anlayabiliyorum :D

Tom Ford Neroli Portfino da açık Tutaste den falan muadili bulmak kolay ama deneemdim bu modelini orda varsa da eğer. Dediğim gibi Turunçgilleri ve kimi turunçgil çiçeklerini bulmak kolay. turunçgil çiçeği daha pahalı olabiliyor türüne göre.

Creed Viw de muadili çok(Virgin Island Water). bir marka vardı aklıma gelmedi, bulursam yazarım. tutaste Viw ise 4 saat sürüyor güneşte o civar ama 50 ml 23 tllere gelebiliyor paket alırsanız :D açık parfüm tarzı bişr marka. Muscent te duyan duymuştur. Ama dediğim gibi hep Oud, Vanilya, Gül, Misk, Amber(Ambergris, Balina amberi, Gri amber), Civet gibi pahalı koku notalarını açık parfümlerde hele bulmak mümkün değil doğalını. Reçinelerin kimi ucuz olabiliyor Amber dışında (Ambergris, Balina amberi de bir tür reçine dersek).

En son Tom Ford Tobacco Vanille benzeri neredeyse tıpa tıpı vanilya olarak Tom Frank Tabocco Crystal. Çok benziyormuş ve bana gelecek inşallah. tütün daha azmış Tom Frank Tobacco Crystal'de. Yurtdışı fiyatı 100 ml 180 Euro. Türkiye ise sahte parfüm çok maalesef. bunu 590 tl civarına satıyorlar ama sahte olabilir mi tam emin değilim.

Gucci Gucci Oud aldım biri N11'den almıştı . Sahte çıktı arkadaşlar. Geri aldı arkadaş ama satıcı geri almadı. Bakmadı bile. Benim, bizim foruma yazdım sonra büyük ithalatçı şirket senden davacı olacak dedi ama bence yalan çünkü yazıda sadece geri almadığı konusunda idi yazı ve benzemiyor bence diye yazmıştım. Uğraşmak istemedim ama başka yere bu olayı isim vermeden sadece N11 isimini vererek yazdım ve buraya da yazdım. Gucci Oud dediğim köşeli şişe ve zincir mincir var arma. Harika çikolatamsı koku harika bir Laos Oud doğal. gül ise az. Bunun muadili ucuz mümkün değil arkadaşlar bence. Sentetik olarak benzetebilirler ama doğalı her zaman başka.

Xerjoff More Than Words (MTW) müadili gene bir niş markası ama çok daha ucuzunu vereyim Giorgio Armani Prive Rose d'Arabie arkadaşlar. Tek farkı biraz meyvemsi MTW o kadar bu da ucuz ylang ylang ile falan sağlanmış olabilir. Tekrar denerim inşallah evde var :D .. Şimdilik bu kadar yeter gene yazarız inşallah :D .
 
Son düzenleme:

Suox

Meşe Yosunu
#9
Roja Danger Eau de Parfum- Guerlain Heritage
Mfk Amyrs-Ysl L Homme
Pdm Percival-Chanel Platinum Egoiste

Güzel konu,ilk aklıma gelenler bunlar oldu,yine geldikçe yazarım.
 
Son düzenleme:

YILKANT

Administrator
Yönetici
#13
2 kokuyu da denemedim ama sanki coconut baskınlığı dışında çok benzemezler gibi geldi. Tom ford tonka ile daha tok bir tatlılığa Estee Lauder de sanki vanilyalı yapısı ile daha pudralı tozlu dipte de muhtemelen sandal kremsiliği ile hindistan cevizini sarmalıyor gibi duruyor. Estee kışlık gibi sanki daha çok. Tom ford ise daha yazlık çiçeksi kokulara benziyor. Ben Estee Lauder i kör alırdım sanırım. Tonka ile sümbülü yakıştırmıyorum zira. Ama tamamen bilmediğim kokularla ilgili yürüttüğüm mantığın ürünüdür. :)
 

YILKANT

Administrator
Yönetici
#14
Estağfirullah biz splitlere koku seçerken genelde bu yöntemle bir değerlendirme yapmaya çalışıyoruz. Genelde Ülkemizi geçin dünyada bile çok konuşulmamış kokuları split yaparken riskleri azaltmaya böyle bir tecrübe engel olabiliyor. Zamanla zaten tüm arkadaşlarımızın bu öngörüleri yerleşiyor. Çok koklamak ile alakalı biraz aslında. Genelde bir markayı ele aldığımızda misalen paçuli içeren bir kokusunu daha önce koklamışsak o paçulinin nerede duracağını, nasıl kokacağını az çok tahmin edebiliyoruz. Buna odaklanırsak hepimiz yapabiliriz. Bazen imkansızlıklar böyle seziler üretmemize yol açıyor. :)
 

YILKANT

Administrator
Yönetici
#15
Kadınlar bence her konuda biz erkeklerden öndeler. Hepimiz toplansak bir kadının yaptığını yapamayız. Sizler yaşadığı yerin kahramanlarısınız. Annemizin kokusundandır böyle bir ayrıcalığımız varsa eğer.