Serge Lutens Zellige Limited Edition ...

Freeoud

Aktif Üye
#1
ser.jpg

Serge Lutens' in ; Ambre Sultan ,Fleurs d'Oranger ve La Fille de Berlin parfümlerini sınırlı sayıda çıkarttığı yeni parfümler .Parfümörlügünü Christopher Sheldrake ın yaptığı parfümler edp versiyonunda 50 ml olarak üretilmiş Zellige sanatından esinlenerek şişelerin üstüne bu motifler işlenmiş..


Ambre Sultan: coriander, sandalwood, bay leaf, patchouli, angelica, resin, myrhh, amber, oregano, myrtle, benzoin ,vanilla

Fleurs d'Oranger : jasmine, orange blossom, white rose, Indian tuberose, citruses, hibiscus, nutmeg , caraway

La Fille de Berlin : rose, geranium, palmarosa, patchouli, moss, honey


zel.jpg


Zellige ismi verilen ve renkli kesme seramiklerden yapılan mozaikler şeklindeki bu sanat 13. yüzyıldan itibaren Fas’da popülerlik kazanmaya başlamıştır. Zengin sınıfların villalarının, cami duvarlarının dekore edilmesi amacıyla Fes şehrinde başlamış, daha sonra Emevi İspanya’ya yayılmıştır. Güçlü bir dizayn gerektiren yerler için son derece uygun olan değişik renk, şekillerin birleşiminden oluşur.


img_3740.jpg

Zellige terrakotta tarzında sırlı seramik karelerden kesilen küçük çini mozaik parçacıklarla yapılmaktadır. Fas mimarisinin ana karakterlerinden biridir. Duvar, tavan, çeşme, yer, havuz, masa süslemelerinde kullanılan çinilerden oluşan geometrik mozaiklerdir.

Değişik renklerde pişirilen terrakotta seramiğinin keski yardımıyla tek tek kırılmasıyla (ya da kesilmesiyle) oluşan çini mozaik parçalarının yeniden dizilmesiyle, istenen desenler elde edilemiş ve yüzyıllar boyu korunabilmiştir.