Sevmediğiniz notaları sevdiren parfümler

mtekeler

Tanınan Üye
#21
Tom Ford Noir de Noir - Gülü ilk kez bu parfümde sevilebilir buldum. Keza Oud notasını da Mancera aoud lemon mint ile sevebildim

VTR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Mehmet

Meşe Yosunu
#23
Tarçın ve kstanfil için önerisi olan var mı? Hiç bir parfüm sevdiremedi bu notaları bana
Çok fazla beklentin olmasın abi ama mont blanc presence deki tarçın rahatsız edici değil. Tabi yüksek kalite bekleme sonuçta mont blanc.

Yine hanae mori him de deneyebilirsin denemediysen bu aralar forumlarda mevcut, benim yine sevdiğim bir parfüm.

Gourmand seviyede ambre narguile dene diyeceğim ama onu muhtemelen denemişsindir. Benim çok şükür en zor anlarımda dahi satmadığım parfümümdür kendisi. Oajan gibi değil daha iyi.
 
#25
Şimdiye kadar denediğim kokularda beğenmediğim olmadı. Beğenmediğim nota da olmadı. Sadece birisi dışında, lavanta. İlk olarak Joop Night Flight ile deneyimlemiştim. Açılışında limon ile birlikte hissettiriyordu kendini. Kokuyu genel anlamda seviyorum, beğeniyorum fakat kullanılan lavanta bana yerleri silmek için kullandığım lavantalı parke temizleyiciyi hatırlatıyordu. Galiba biraz sentetik, ondan herhalde. Night Flight dan sonra bir mesafe başladı lavanta ile aramızda :) Lavanta bulunan tüm kokulardan kaçar oldum. Uyurken nefes problemi yaşıyordum. Kız arkadaşım bana bunun için lavantalı bir sprey vermeyi önerdi. Dedim istemeeeem, eksik olsun :) Aylaaar geçti. Ben lavantalı hiçbir şey denemiyorum hala :) Neyse Yılmaz Bey ile ufak bir alışverişimiz oldu. Sağolsun bana birkaç hediye yollamış. Onlardan birisi de Sartorial. Lavantanın o alttan alttan ön plandaki balı kremsileştirmesine, bala harman olmasına bayıldım. Daha sonra denediklerimden Pluriel Masculin için de aynı şekilde. Paçuli - Lavanta birleşimi gayet enfess :) Daha sonra dedim ki kız arkadaşıma :) Bak ben artık lavanta seviyorum, spreyi alabilir miyim ? Vermedi tabii :) hala da alamadım spreyi. Biraz daha lavanta denemem lazım anlaşılan :)
 
C

Cihanmert

Misafir
#26
Private label daki vetiver dışında hala hiç bir vetiver parfümünü sevmiyorum. Sevmemekten kastım çok gereksiz bir nota geliyor bana. Kolonya dahi daha bergamot/limon içeriyor.

Dior vetiver bu konuda fena değildi o da hem disc. oldu hem de vintage fiyatları yüksek gerek duymuyorum vetiver aramıyorum.
Mehmet hocam ben private labeldeki sert paçuli kullanımından ötürü parfümü sevmedim, açıkçası o sertlikte paculiden ötürü vetiver geçişini dahi beklemedim. Muhakkak kullanmışsınızdır anca benim vetiverdeki referansim. Cok net ve temiz vetiver denince creed orjinal vetiver, daha klas bi kullanım dusununce FM vetiver ex. Bu iki parfum bana vetiveri sevdirdi. Tabi niş dünyasına girmeden evvel bana vetiveri TF grey vetiver sevdirdi. Denediyseniz bu iki kokuyu ve hala Vetiver sevmiyorsanız sanırım başka sevdirecek koku biraz zor. Ama denemediyseniz vetivere bir şans daha vermek içinbahane olur😊
 
C

Cihanmert

Misafir
#27
Bugün tanıştığım Xerjoff damarose uzun süredir uzak durduğum bariz gül notasını bana sevdirmeyi başardı. Gerçekten müthiş kullanılmış
 

Suox

Meşe Yosunu
#29
Yakın bir zamanda Naxostaki lavanta beni lavantadan soğutmuştu,parfümlere bakarken notalar arasında lavanta gördüğümde direk eliyordum parfümü,yine yakın bir zamanda parfüm konusunda uzman birisi ısrarla beau de jouru beğeneceğimi düşündüğünü söyledi lavantanın önplanda olduğu bir parfümü kullanmayı çok düşünmüyorum desemde merakıma yenik düşüp denemiş bulundum şuan en sevdiğin nota ne deseler lavanta diyebilirim.
 
#33
Genel beğenin aksine bana da İris kokusu çok bunaltıcı gelir genelde. Nadiren sevdiğim iris kullanımı Zegna Florentine İris'te vardı.