Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

Pomak

Meşe Yosunu
Eau Sauvage Extreme Vintage

Dior'un Eau Sauvage koleksiyonun çıkış tarihine göre ( 1984 ) ikinci üyesi olan extreme versiyonunu kullandım bugün eski bir şişeden, kokunun yaratıcısı klasik edt de olduğu gibi yine Edmond Roudnitska zaten parfümü koklar koklamaz ilk versiyonun izlerini hissediyorsunuz, şişesinin üzerinde de yazdığı üzere klasik versiyonun güçlendirilmiş concentrate hali bu arkadaşlar, benzerlikleri bir hayli fazla fakat extreme versiyon çok daha zengin kokmakta, en temel farklılıkları extreme'e eklenmiş olan lavanta kokuyu kolonya çizgisinden daha bir parfüm çizgisine yaklaştırmış.

Eau sauvage exterme vintage benim bu seride 2012 çıkışlı Eau Sauvage Parfüm ile birlikte favori iki şişemden biri hatta sadece eau sauvage'lar içinde değil, genel tüm vintage parfümler arasında da tepelere oynayacak kadar başarılı bir çalışma.

Eau Sauvage Extreme'in bir de François Demachy elinden çıkma ve günümüzde satılan versiyonu daha var ki bu şişeyi vintage edt ve extreme'den ayrı değerlendirirsek sentetik tarafları bir hayli fazla olsa da çok fazla başarısız bulmadığımı belirtmek istiyorum, hatta sentetiklik artıkça performans olarak da daha başarılı olmuş, ama şu var kesinlikle ayrı bir koku ve ayrı bir çalışma gözüyle bakmak lazım 2010 versiyonuna çünkü ilk versiyon ile pek benzer tarafları yok. Evet yine lavanta limon merkezli maskülen bir iş ama kullanılan materyaller ilk versiyondaki kadar doğal olmayınca alakasız bir koku ortaya çıkmış zaten yakın zamana da Fragrantica'da bu iki versiyon ( 84 ve 2010 ) için ayrı başlık açmış, çünkü biraz kafa karışıklığı yaşatıyordu bilmeyenler için.
 
Mancera Cedrat Boise intense
Meyveli yönü törpülenmis biraz daha dolgun ve yoğun. İçerik olarak kısmen de olsa biraz daha doğal.
Sonuç olarak macera aramaya gerek yok gibi klasik cedrat boise daha enerjik daha canlı daha cana yakın.

Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Pomak

Meşe Yosunu
Eau Sauvage Cologne

Bugün Eau Sauvage koleksiyonunun en modern işi olan Cologne versiyonunu kullandım, 1966 da çıkan klasik edt te kullanılan limon ile 2015 cologne da ki limon arasında dağlar kadar fark var fark olması da gayet normal 50 yıl gibi azımsanmayacak sürede tercihler ve beğeniler çok değişiyor. Dior, klasik eau sauvage edt'nin üretimini sonlandırıp bunu aynı extreme de olduğu gibi eau sauvage edt diye satmaya devam etseydi " ne alaka" diye mutlaka derdim ama ayrı bir çalışma olunca her ne kadar isminde Eau sauvage geçse de kabul edilebilir buluyorum.

Cologne versiyon eau sauvage pek çok markanın çıkarmış olduğu cologne versiyon parfümler ve onlarda kullanılan narenciyeli, odunsu aromatik ana tema çizgisinde ilerliyor. En çok benzetilen ki ben de benzeştiklerini düşünüyorum Dior Homme Cologne tarzı etliye sütlüye pek karışmayan genel beğenisi yüksek yazlık ferah kokular grubunda, Homme Cologne'dan farkı ise Eau Sauvage isminin hatırına daha bir erkeksi kokması diyebiliriz. Parfüme bu havayı katan yeşil notalar ve kullanılan pembe biber, böyle olunca daha bir erkeksi yeşil cologne ortaya çıkmış.

Daha önceki cologne formatında ki parfümlerden bahsederken de belirtmiştim performans en büyük sıkıntıları diye ama zaten isminde cologne geçen bir çalışmayı satın alan kullanıcının da bunu bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Eau sauvage cologne'nin performansı ise genel anlamda kendi tarzı kokular içinde en iyilerinden birisi, pek çoğunda olduğu gibi isimlerinde cologne geçiyor fakat edt formunda satılıyorlar bu anlamda Eau Sauvage Cologne edt den ziyade edp gibi kokuyor diyebiliriz kendi klasmanında.
 
Bugün Givenchy'nin özel serisi olan " La Collection Particuliere" den Oiseau Rare'i kullandım. Parfüm portakal çiçeği ve rafine bir karabiberle açılış yapıyor. Notalarına bakınca pittosporum çiçeğini gördüm. Bu çiçek ana vatani japanyo, çin ve kore gibi ülkeler olan bir çiçek. Koku profili olarak portakal çiçeği benzeri bir kokusu var. Ben kokuyu sıkar sıkmaz dedim bu portakal cicegi. Sonrasında kokuya sedir ve vanilya katılıyor ve koku vanilyalı odunsu bir karakterde kurumaya gidiyor. Fragranticada bakınca açıklanan notalarında sadece 2 nota görünüyor ama yanlış. Kendi sitesinden bakıldığında notaları şu şekilde:

OLFACTORY NOTES
  • Olfactory Contrast: Pittosporum Flower/Sri Lankan Pepper
  • Other facets: Cedarwood Virginia Essence, Guaiac Wood Essence and Vanilla Absolute
Koku uniseks çizgide hafif tatlı, hafif çiçeksi, hafif odunsu, hafif gövdeli güzel bir koku. Bağırmayan ama varlığını hissettiren, farkedilirligi ortalama üstü, kalıcılığı iyi bir koku. Belki kış için biraz hafif kaçabilir ama diğer mevsimlerde rahatlıkla kullanılabilir diye düşünüyorum.
 

Pomak

Meşe Yosunu
Eau Sauvage Edt

Aslında bugün haftanın son günü Eau Sauvage Fraicheur Cuir kullanıp hakkında üç beş satır karalamayı arzu ederdim fakat yaklaşık 1 yıl kadar önce yurt dışından bir arkadaşa satın aldırdığım Fraicheur Cuir halen elime ulaşmadı, umarım yaz sonu gibi elimde olur hatta nasip olursa bir forum içi splite bir miktar merak edenler için ekleriz, Eau sauvage sevenlerin mutlaka koklaması gereken çok klas bir iş, yıllar önce dekantını kullanıp atmıştım keşke bir miktar ayırsaydım diye üzülmüyor değilim.

Fraicheur Cuir olmayınca tekrar haftanın başına döndüm, fakat bu sefer vintage versiyondan değil güncel versiyonlardan Eau Sauvage Edt kullandım. Bu güncel şişeler için şunu söyleyebilirim yoldan çevirdiğimiz herhangi birine koklattığımızda eski kafa kolonya yakıştırması yapacaktır muhtemelen, ama önce vintage versiyonu koklatıp daha sonra güncel şişeyi koklatırsak fikri değişecektir, belki yine kolonya yakıştırması yapar ama kesinlikle eski koktuğunu söylemez, Güncel şişe Eau Sauvage' da çok doğal olmasa da yine limon var fakat meşe yosunu ve o inceden tozlu şipre havasından eser yok. Doğallığın yerini sentetikliğin almasından dolayı performansı vintage şişelere nazaran biraz daha iyi ama yine de mutlaka gün içerisinde üç dört defa tazeleme istiyor.
 

Vintage

Administrator
Yönetici
AdP leather kullandım. Parfümün açılışındaki sentetik çiğ gül kokusu hiç sevmediğim bir tarzda. Bence gülün bu tarz kullanımı kokuyu epey basitleştiriyor. Aynı basitliği guerlain cuir intense’de de hissediyorum. Deri temalı parfümlerde floral notaların kullanımına dikkat edilmeli düşüncesindeyim. Bilenler bilir vintage molinard habanita floral-deri dengesinin nasıl olması gerektiğini çok iyi bir şekilde göstermiş.
 
Ajmal accord boise markadan ilk parfümüm , karabiber kahve ikilisi var kahve oldugunu notalara bakarak görebildim karabiber kullanımı nasıl desem sulu bir kıvamda yormayan türden ,yarım saat sonra tende kalıyor kıyafetten de uçtu gitti.
O değil de bana bir avm de ki spx mağazasını hatırlattı bu koku, yine oyunlar yine canbazlıklar ah bu burun.