Bugün Hangi Parfümü Kullandım?

vagonlar

Moderator
Yönetici
The Merchant of Venice Andalusian Soul kullandım. Kremsi tatlı sütlü vanilyalı tatlı gibi bir parfüm. Bu mevsimde gitmez ama klimalı ortamda sıkıntı olmaz dedim kullandım. Kalıcı ama hissedilir değil etrafa pek yayılmıyor.
 
Bugün Uptown Moonshine kullandım. Çok sayıda parfümü olmasına rağmen DSH'ı sondan bir önceki splitteki Cuir et Champignonla tanıdım ama kanım çok ısındı. Dawn Spencer Hurwitz adında Amerikalı bir kadın tarafından tasarlanan daha çok temasal tarzda takıldığını düşündüğüm bir marka. Uptown Moonshine da klasik metalik tekdüze bir koku profili gibi görünse de (bakış açısına göre :)) çok farklı bir karakteri var. Meşe odunu ve acı tütün yapısında ilerleyen kokuya sıcak çiçekler de ekleniyor ve kendine has bir karakter oluşuyor. Baruti Perverso nun çok daha cool halini hissediyorum. Yenilikçi ve orjinal bir marka olduğunu düşünüyorum parfümün özellikle orta kısımları insanın ufkunu açıyor bu konuda :)
 

vagonlar

Moderator
Yönetici
Jean Paul Gaultier Le Male Elixir kullandım. Rüzgarlı İstanbul gününde bunu kullanmak istedim. Denediğim Elixirler içinde en genel beğenisi yüksek ve vanilyası tatlı yönü daha fazla olan bu geldi bana.
 

vagonlar

Moderator
Yönetici
Prada Luna Rossa Black kullandım. Çok beğeniyorum bu parfümü. Hafif karanlık yönü, plastiğe benzer kokusuna eşlik eden tatlı vanilyalı amber işlenişi. Benim için başarılı parfüm. Ortalama kalıcılık ve yayılıma da sahip.
 

vagonlar

Moderator
Yönetici
Extra Virgo Sacred Tobacco kullandım. İçeriğindeki civet ve castoreum kullanılmayacak kadar rahatsız edici değil hatta pek bu notalarla haşır neşir olmayan ve haz etmeyen ben için bile hiç rahatsız edici gelmedi. İlk sıktığımda hayvansal notaların verdiği karanlık esrarengiz hava 5 dakika sonra dağılıyor ve tatlı tütsülü bir hale bürünüyor. Benim tenimde adındaki tütünden çok odunsu bir yönde ilerledi parfüm. Günlük kullanıma gitmeyeceği aşikar. Kendi halimde iken kullanacağım bir koku.
 

vagonlar

Moderator
Yönetici
Extra Virgo Animal Cafe kullandım. Dumansı bir kahve parfümü. Tarçın çok belirgin oldu tenimde. Açılışta kakao sarmalı sizi çevreliyor. Oraları en sevdiğim yönü oldu. Diğer denediğim Extra Virgo parfümü olan Sacred Tobacco'dan çok daha sevilir buldum. Yalnız tütsülü kavrulmuş gibi kokan parfümleri sevmeyenlerin es geçmesi gerekiyor. Ben de çok kullanılır bulmasam da buna yakıştırdım kahve ile iyi gitmiş çifte kavrulmuş gibi gurme bir yönü de var.
 
Mes bisous wondrous flight

Rebul mandalina kolonyasına ambroxan basılmış gibi. Neden beğenildiğini anlıyorum ama çok ucuza üretilmiş bir parfümün gösterişli satışı gibi geliyor. Sentetikler biraz kuru hissiyatlı , biraz boğucu.